به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر رئیس حوزه علمیه اصفهان، آیتالله حسین مظاهری در درس اخلاق با اشاره به مصادیق کم فروشی اظهار داشت: یکی از مصادیق کمفروشی، این است که فروشنده، تمام پول کالا را بگیرد و جنس را ناقص یا کمتر از میزان فروخته شده تحویل دهد. اما باید دانست کم فروشى، فقط هنگام فروش جنس محقق نمیشود؛ بلکه کوتاهی در انجام کار، در همه مشاغل و تحویل محصول ناتمام نیز مصداق کمفروشی است.
وی افزود: کسانی که در اداره یا محل کار، در انجام وظایف محوله، سستی میورزند، کار خود را کامل نمیکنند، وقت مخصوص انجام فعالیت را تلف میکنند یا با بینظمی و حضور ناقص، به کارفرما لطمه میزنند، ولی در پایان ماه، حقوق و دستمزد کامل مطالبه دارند، کمفروشی میکنند.
این مرجع تقلید بیان کرد: همچنین معلم یا استادی که از تدریس درس مورد نظر کم میگذارد و به جای تدریس، سخنان نامربوط بر زبان میراند یا در کلاس درس حرفهای سیاسی میزند، آن هم در حال کم فروشی است. قرآن کریم میفرماید: وای بر کم فروشان!
وی با بیان اینکه کوتاهی در رسیدگى به حوائج ارباب رجوع، معطل کردن پروندهها، رشوهخوارى، پارتىبازى و حیف و میل در ادارهها، درآمد برخى کارمندان را حرام و زندگی آنان و فرزندانشان را تباه مىسازد، گفت: در آخرت نیز سرنوشت افرادی که مال حرام کسب کردهاند، معلوم است.
آیتالله مظاهری تصریح کرد: این افراد اگر بدون توبه و جبران از دنیا بروند، در بازپرسی قیامت و قبل از حساب و کتاب، نمیتوانند پاسخ مناسبی به سؤال درباره نحوه کسب مال بدهند و از اینرو اجازه عبور پیدا نمیکنند.
وی افزود: سؤال دیگری که به دنبال پرسش قبلی، در بازپرسی قیامت از انسان میپرسند، این است که مال خود را در چه مصرف کردی؟ انسان باید در پاسخ به این سؤال بتواند بگوید که مال حلال خود را در راه حلال مصرف کردم، واجبات مالی نظیر خمس و زکات را به اهلش پرداخت کردم، اهل تجملگرایی نبودم و به اندازه توان به دیگران کمک و انفاق کردم.
رئیس حوزه علمیه اصفهان خاطرنشان کرد: گناه تجملگرایی بزرگ است؛ خواه در ازدواج یا میزان مهریه و جهیزیه، خواه در مجالس عقد و عروسی و ولیمه، خواه در سفرهای تفریحی و زیارتی و خواه در خرید وسایل زندگی و در خوراک و پوشاک باشد. همه اقسام تجملگرایی غلط است و رواج آن در اجتماع از نظر علم اقتصاد خطر دارد.
وی افزود: اسلام میگوید همه باید سادهزیست باشند، البته سادهزیستی اهل بیت (س) را از ما انتظار ندارند، ولی پرهیز از تجملگرایی و مصرفگرایی مورد انتظار است.
آیتالله مظاهری با بیان اینکه در تعالیم دینی، علاوه بر اینکه اتراف و تجملگرایی مذمت شده، گفت: بر اساس تعالیم دینی، همنشینی با افراد مترف و تجملگرا، مثل همنشینی با اموات شمرده شده و یکی از اسباب دلمردگی انسان قلمداد شده است.
انتهای پیام/م