علی محتشمی متخصص اطفال در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت مقاومت کودک در رفتن به مهد کودک، گفت: بسیاری از کودکان زمانی که قرار است دور از والدین خود باشند احساس ناراحتی و اضطراب دارند که در مرحله اول باید ریشه آن را یافت؛ در این موقعیت شما باید کودکتان را در مهد بگذارید، به منزل بروید و بر اساس واکنش او تصمیم گیری کنید.
این متخصص اطفال بیان کرد: در واکنش اول، اگر ابتدا کودک گریه کرد و بعد از جدایی از شما آرام شد و هنگام بازگشت از مهد او را خوشحال و طبیعی دیدید، این حالت لجبازی است و باید بدون توجه به گریههای فرزندتان، او را به محیط آموزشی بفرستید، این مسئله به دلیل حمایت یکی از والدین از گریههای کودک اتفاق میافتد.
بیشتر بخوانید: بهترین راه فرزندپروری که از آن بیخبر هستیم/ راهکارهای عملی برای تربیت فرزندان که پدران نیاز دارند
محتشمی ادامه داد: در واکنش دوم، اگر کودک بعد از جدایی از شما باز هم گریه کرد و از محیط آموزشی نیز با شما تماس گرفتند که هنوز بیقراری میکند و موقع بازگشت نیز گریه و پرخاشگری میکرد نشانه اضطراب اوست؛ بهتر است ۲ الی ۳ ماه صبر کنید، کودک را به مهد نبرید و بعد از مدتی مجدد اقدام به این کار کنید؛ بهتر است از روش حساسیت زدایی منظم استفاده شود.
وی افزود: اگر کودک حاضر نیست به مهد کودک برود یا چند ساعتی بدون شما در جایی حتی کنار پدربزرگ یا مادر بزرگ بماند، او را وادار به این کار نکنید؛ چرا که با این کار ناراحتیهای او بیشتر میشود و اضطراب در بدنش شکل قویتری میگیرد؛ با کودک درباره مزایای مهد صحبت کنید؛ اینکه میتواند آنجا دوستان زیادی پیدا کرد و در اقدام دیگر همراه هم بدون اینکه از او جدا شوید به مهد بروید تا با محیط آشنا شود.
این متخصص اطفال با تاکید بر اینکه تا زمانی که کودک آرام نشده است، نباید او را تنها گذاشت، گفت: گاهی مربی مهد به عنوان راهنمایی به مادر میگوید به گریههای بچه اعتنا نکیند او را اینجا پیش ما بگذارید و بروید، ما او را آرام و سرگرم میکنیم؛ به هیچوجه مرتکب چنین خطایی نشوید، فرزندتان باید به تدریج با این جریان کنار بیاید.
بیشتر بخوانید: اشتباه تربیتی که والدین در تربیت کودک مرتکب می شوند
محتشمی ادامه داد: روزهای اول در مهد کنار فرزندتان باشید، بعد از گذشت چند روز و زمانی که عادت کرد، کمی دورتر بنشینید، پس از پشت سر گذاشتن این مرحله چند دقیقهای پیش چشمش نباشید و باز برگردید وقتی این مدت حضورتان هم برای فرزندتان عادی شد، چند ساعت نباشید و برگردید، در نهایت میبینید که کودکتان در مهد کودک میماند و مشکل حل شده است.
وی یادآوری کرد: در صورتی که با وجود گذشت زمان کودک همچنان مضطرب بود، با کمک یک روانشناس او را آرام کنید، در این حالت متخصص، بر اضطراب جدایی کودک کار میکند.
انتهای پیام/