به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات کشور عصر امروز شنبه در جلسه شورای اداری خوزستان ضمن گرامیداشت یاد امام خمینی(ره) گفت: باعث افتخار است که در این نظام زندگی می کنیم و گرامیداشت یاد امام در واقع یادآوری از تمام نظام، دستاوردهای آن و حتی شهدای انقلاب اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه دیوان محاسبات سابقه ۱۱۰ ساله دارد بیان کرد: هرچند در زمان طاغوت اداره محاسبات در خزانه داری و وزارت اقتصاد داشتیم، دیوان محاسبات به مفهوم کامل از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران است که با این تفاسیر هر عملکردی از این دیوان ارائه شود در واقع سرچشمه گرفته از نظام مقدس جمهوری اسلامی کشور هست.
آذر با اشاره به اینکه در اصل ۵۴ قانون برای دیوان محاسبات وظیفه صیانت و پاسداری از بیت المال را تعیین کرده اند، اذعان داشت: برنامه ای تحت عنوان افزایش آگاهی مدیران و کارکنان دستگاه های اجرایی در زمینه حقوق مالیه در قالب طرح بینا تدارک دیده شده که توصیه می کنیم همه جامعه هدف در این دوره های مهم حضور پیدا کنند.
رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه مجموعه نیروی انسانی در دیوان محاسبات به صورت رایگان در قالب تیم های تخصصی به دستگاه های اجرایی برای تفریق بودجه مشاوره می دهند، اظهار کرد: نظارت را در حوزه اجرا عملیاتی می کنیم؛ به این ترتیب که بعد از بررسی هزینه های بودجه ای دستگاه های اجرایی مشاوره های لازم در عین نظارت به آنها ارائه می شود.
وی با تأکید بر ثبت تمام معاملات در سامانه ستاد ادامه داد: شناسنامه دار کردن اموال دولتی وظیفه مدیران است.
این مقام مسئول با انتقاد از اینکه تنها یک چهارم اموال دولتی در استان خوزستان به ثبت رسیده است، افزود: اینکه سندی از اموال دولت ثبت نشود، مشکلاتی را در پی خواهد داشت که در این خصوص یک مورد در استان خوزستان مشاهده شده است.
عادل آذر فراوانی ترک تشریفات برای برگزاری مناقصه ها در استان خوزستان را مورد انتقاد قرار داد و گفت: ترک تشریفات برای برگزاری مناقصه آداب و شرایط خاصی دارد؛ وقتی اضطرار زمانی برای برگزاری مناقصه اعلام شده دلیلی ندارد در تمام مدت زمان تعیینی دست روی دست گذاشت تا به بهانه کمبود وقت آن را به صورت ترک تشریفات برگزار کنند.
وی در خصوص متمرکز شدن حساب ها بیان داشت: قانون صراحت دارد که تمام دستگاه هایی که نام آن ها در تبصره ها قید شده، در جداول آمده و یا ردیف بودجه دارند، باید گردش مالی آن ها در خزانه نزد بانک مرکزی باشد؛ هر حسابی از دستگاه های اجرایی با شرایط مذکور در بانک های غیر از بانک مرکزی خلاف قانون است.
آذر تصریح کرد: هزینه اعتبارات خارج از شمول باید در حوزه های مشخص باشد، همچنین برخی اعتبارات اختصاصی به روستاها که برای عمران و آبادی درنظر گرفته شده نباید در دیگر بخش ها هزینه شود چون این کار خلاف قانون است.
رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به قانون منع به کارگیری بازنشستگان اظهار داشت: در حال تهیه گزارشی برای تعیین جایگاه هر استان برای اجرایی شدن این قانون هستیم؛ البته خوزستان در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده که از مدیران این استان تقدیر می کنیم.
آذر در ادامه افزود: گزارش مذکور برای وزارتخانه های کشور تهیه و وزارت کشور در اجرای درست این قانون مقام اول کشور را کسب کرده است.
وی در پایان با اشاره به اینکه متوجه دغدغه همه دلسوزان خوزستان برای انتقال آب هستیم، بیان کرد: اظهارات در خصوص مخالفت با انتقال آب باید در قالب ارائه مستندات قانونی صورت بپذیرد تا نافذ و قابل دفاع باشد.
رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه در این خصوص ظرفیت های قانونی خوبی وجود دارد، گفت: هیات حسابرسی ویژه ای برای بررسی موضوع انتقال آب رودخانه کارون تشکیل خواهد شد. این هیات پس از برگزاری جلسه با مجمع نمایندگان خوزستان و نمایندگان مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، همچنین برگزاری جلسه با با مجمع نمایندگان اصفهان، مستندات و چهارچوب هایی را آماده و موضوع انتقال آب را بررسی خواهد کرد.
آذر با بیان اینکه تلاش خواهیم کرد مستندات تا پایان سال تهیه شود تأکید کرد: استقلال حرفه ای و اصل بی طرفی وظیفه دیوان محاسبات کشور است و بدون تردید این موضوع در کمال بی طرفی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/گ