به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، معصومه ابتکار معاون زنان ریاست جمهوری در مراسم افتتاح ۷۵ مرکز تشخیص زودهنگام سرطان با بیان اینکه از نگاه ایمونولوژیستی باید تاکید کنیم که ژنوم انسان کامل تعریف شده است و مشخص میکند که چه افرادی در معرض چه سرطانهایی قرار دارند و در دنیای امروز بحث اپی ژنتیک مطرح است و تغیرات ژنتیکی میتواند فرد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهایی، چون سرطان قرار دهد.
وی افزود: امروز تقویت سیستم ایمنی مطرح نیست بلکه بحث شکل گیری سیستم ایمنی و جهت گیری آن مطرح است، به عنوان مثال نوزادانی که با زایمان طبیعی متولد میشوند سیستم ایمنی قوی تری دارند.
معاون زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه جایگاه آلایندههای محیطی در سلامت مطرح است، گفت: آلایندههای محیطی سیستم ایمنی را میتوانند دستخوش تغییر قرار دهند و حتی سیستم ایمنی بدن را به اشتباه بیندازند و نقش ما آلایندههای محیطی که سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهند، دست کم نمیگیریم همچنین ویروسها در بروز بیماریهایی، چون سرطان نقش دارند به عنوان مثال ویروس Hpv با سرطان دهانه رحم مرتبط است.
وی افزود: همچنین سبک زندگی میتواند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهد و سبک زندگی سالم سیستم ایمنی را در برابر سرطان مقاوم میکند.
ابتکار با اشاره به سلامت آب و غذا گفت: در کشور ما مساله آب و کیفیت آن بسیار مورد توجه است و پیگیریها و نظارتهای فراوانی روی آن انجام میشود و در تغذیه و غذا باقی مانده سموم و نیترات در آب میتواند منجر به بروز بیماریهای، چون سرطان شود که خوشبختانه ما در سلامت غذا و آب سخت گیریهای جدی داریم، اما باید آموزش کشاورزان در توجه به میزان سموم و نتیرات در محصولات کشاورزی را بیشتر کنیم چرا که اقدامات صورت گرفته کافی نیست.
معاون زنان ریاست جمهوری گفت: ورزش، سبک زندگی و سلامت روان در سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت بوده و موضوع امید و خود مراقبتی بسیار مهم است.
وی افزود: ما در بحث زنان همکاری خوبی با وزارت بهداشت داریم و روزی به نام سبا برای سلامت زنان داریم خوشبختانه عمده کار بر روی پیشگیری از سه سرطان شایع است و از دولت ژاپن تشکر میکنیم که در پیشکیری از سرطان سینه به ایران کمک کردند.
ابتکار تصریح کرد: طرحی به نام گفتگوی خانواده را در معاونت زنان ریاست جمهوری آغاز کردهایم، چرا که ما در در خانواده با لکنت زبان و اختلال گفتاری روبرو هستیم.
ابتکار ادامه داد: صحبت نکردن در خانوادهها و انقلاب دیجیتال منجر به ارتباط کم در خانوادهها شده این در حالی است که خانواده باید به انسان آرامش بدهد و بنابراین باید از پویشهای اجتماعی مناسب برای انتخاب سبک زندگی مناسب حمایت کرد.
وی افزود: مهمترین کارکرد خانواده نقش حمایتی است تا نشاط به اعضای خانواده بدهد چرا که عوامل روحی بر سلامت جسم تاثیرگذار هستند و علاقهمند هستیم از زاویه ارتقای سلامت روانی و مهارتهای ارتباطی اقداماتی را انجام دهیم و طرحی ملی خانواده را در این زمینه در دست اجرا داریم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: امیدواریم در پیشگیری از سرطان سینه که شایعترین سرطان در زنان است همچنان شاهد اقدامات خوبی باشیم.
انتهای پیام/