به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علیمحمد چهارمحالی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوشتر درخصوص مرمت آثار تاریخی در این شهرستان گفت: مدرسه و خانه تاریخی رضوان که یکی از آثار ثبتی نیز است، در اواخر دوره قاجاریه به دست توانای انسانی خیرخواه به نام حاجعوض رضوان تأسیس شد.
وی با بیان اینکه بسیاری از شخصیتهای فرهنگی شهرستان شوشتر در این مدرسه به تحصیل پرداختهاند اظهار کرد: با گذر زمان، این مدرسه بعدها به نام پروین اعتصامی و سپه به کار خود ادامه داد و باوجود این، مدرسه رضوان مدتها است خالی از سکنه و هیاهوی کودکان است که همین موضوع باعث ایجاد آسیبهایی به این بنای ثبتی شده است.
چهارمحالی داشتن بافت قدیمی و خانههای تاریخی با معماری و تزئینات منحصر به فرد را لازمه شهری با پیشینه زیاد و با اصالت است دانست و بیان داشت: با در نظر داشتن شرایط و جایگاه معنوی و محیطی این مدرسه که در بافت قدیم و نزدیکی یک اثر جهانی قرار دارد، گارگاه حفاظت و مرمت مدرسه رضوان چند روزی است که فعالیت اجرایی خود را آغاز کرده و مقرر شده است طی این پروژه به تعویض سنگها و آجرهای فرسوده، پاکسازی فضائی و جمعآوری نخالهها، رفع خطر برخی تاقهای آسیب دیده و همچنین تعمیر برخی از دربها و پنجرههای این بنا پرداخته شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوشتر، با اشاره به اینکه مرمت این خانه به صورت مشارکتی میان ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان و مالک در حال انجام و اعتبار تخصیصیافته برای آن نیز ۳۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی است افزود: در مجموع در فاز اول مرمت این خانه سعی داریم قسمتهای آسیبدیده که نیاز فوری دارند را رفع خطر کنیم.
وی درخصوص این خانه اذعان داشت: خانه رضوان در قسمت غربی محوطه آبشارها قرار گرفته و دارای ۱۰ اتاق است؛ ضمن اینکه این بنا دارای حیاط کوچکی است که اطراف آن را سکویی فراگرفته که اتاقها بر آن بنا شدهاند و درخت کهنسال کناری نیز زینتبخش این حیاط است.
علی محمد چهارمحالی با بیان اینکه قسمت شرقی بنا ۲ طبقه و دارای شوادون و شبستان است تصریح کرد: مساحت تقریبی عرصه خانه رضوان ۵۳۰/۶۳ متر و مساحت تقریبی اعیانی آن ۳۵۷ متر و تزئینات بنا نیز بیشتر چوب، حجاری، آجرکاری و خوونچینی است.
وی بیان داشت: این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۹۳۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
انتهای پیام/گ