به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، اگر در کنار نمایان شدن مویرگهای کوچک زیرچشم و کنار بینی به خارش، قرمزی و پوسته ریزی روی پوست صورت خود دچار شده و یا آکنههای درشت، دردناک و مقاوم شما را درگیر خود کرده است به احتمال زیاد به آکنه روزاسه مبتلا شدهاید.
یکی از دلایل بروز آکنه روزاسه در افراد وجود انگل دمودکس (Demodex folliculorum) روی پوست صورت است؛ دمودکسها روی فولیکولهای مو بر پوست صورت انسان زندگی و از سلولهای مرده پوست تغذیه میکنند.
افزون بر پوست صورت این انگلها در کناره ابرو و حتی پوست کف سر یا کناره مژهها نیز رشد کرده و سبب خارش و ریزش مو میشوند.
این انگل با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش نمونه برداری سطحی از پوست و شمارش میزان دمودکس وجود آن شناسایی میشود.
از جمله دیگر نشانههای انگل دمودکس بر پوست صورت میتوان چربی پوست، قرمزی، بروز حساسیت پوستی، احساس سوزش، اگزما، درماتیت و آکنه را نام برد.
بسیاری از مردم در سراسر دنیا دچار آلودگی به انگل دمودکس هستند و کارشناسان تاکنون دلیلی قانع کننده برای ابتلا به آن پیدا نکردهاند اما مواردی مانند ضعف سیستم ایمنی یا ابتلای فرد به میکروب هلیکوباکترپیلوری معده میتواند زمینه ساز رشد این انگل برروی پوست شود.
افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، مبتلایان به اگزمای پوستی، عفونتهای پوستی، آلوپسیا، آکنه التهابی و اچ آی وی بیش از دیگران مستعد این بیماری هستند.
دمودکسها روی پوست صورت انسان تخم گذاری کرده و به این ترتیب میزان آنها افزایش مییابد. راهکارهایی فراوان برای درمان دمودکس وجود دارد ازجمله مصرف انواع داروهای مصرفی و پمادهای موضعی و حتی درمان هایی، چون لیزر که میتواند سبب کاهش تعداد دکودکسها شود.
یکی از اصلیترین راهکارهای مبارزه با این انگلهای میکروسکوپی اهمیت به نظافت شخصی است، شست و شوی منظم پوست صورت با شامپو بچه میتواند سبب کاهش میزان آنها شود.
در نهایت پس از یک دوره انجام درمان زیر نظر متخصص فرد باید دوباره آزمایش انجام دهد تا میزان جدید دمودکسها درصورت و یا پوست کف سر شمارش شود.
منبع:Healthline
انتهای پیام/