دانش آموختگان رشته مدیریت بیمه در صورت دارا بودن زیر ساخت علمی مناسب، قادر به انجام تحقیقات و مطالعات مورد نیاز کشور در صنعت بیمه نیز است.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رشته مدیریت بیمه از جمله رشته‌های جدید تشکیل شده در دانشگاه های کشور ماست و افرادی که تمایل دارند در این رشته تحصیل کنند باید دارای خلاقیت باشند.

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به معرفی و بررسی رشته مدیریت بیمه بپردازد.

بررسی رشته مدیریت بیمه +معرفی واحد‌های درسی در دانشگاه

معرفی رشته مدیریت بیمه

رشته مدیریت بیمه از رشته‌های جدیدی است که به تازگی در کشور ما دایر شده است و بازار کار این رشته نسبتاً خوب است، زیرا شرکت‌های بیمه به صورت دولتی خدمات را به مردم ارائه می‌کنند و در سال‌های آینده شرکت‌ها به سمت خصوصی خصوصی سازی پیش می‌روند افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند نمی‌توانند در آینده امیدوار باشند که بازار کار نسبتا خوبی دارند.

این رشته به تخصص‌های زیادی نیاز دارد و لازم است توانایی‌های افراد که در این رشته تحصیل می‌کنند بالا باشد.


این مطلب را از دست ندهید: چگونه بهترین انتخاب را در رشته تحصیلی خود داشته باشیم؟


از جمله توانایی‌های لازمه انعطاف پذیری و سرعت عمل آن‌هاست، همچنین این افراد باید افراد مسئولیت پذیری باشند و در صورت اشتباه در کارهایشان بتوانند به جبران خسارت‌های ناشی از مشکلات شان بپردازند.

بیمه‌ها انواع متفاوتی دارند که یکی از آن‌ها بیمه‌های اجتماعی است و دیگری بیمه‌های بازرگانی، بیمه‌های اجتماعی هدفشان حفظ نیروی انسانی و نیروی کار در جامعه است در صورتیکه بیمه‌های بازرگانی هدف دیگری دارند و آن جبران خسارت‌ها و آینده نگری است.

افراد در این رشته باید دارای خلاقیت باشند و بتوانند با توجه به نوآوری در کار فعالیت‌های اقتصادی و توسعه بدهند و باعث افزایش سرمایه و حفظ نیروی انسانی در جامعه شوند فردی که در مقطع کارشناسی در رشته مدیریت بیمه و تحصیل می‌شود در واقع متخصص فنی و تجاری برای شاغل شدن در شرکت‌های بیمه در داخل و خارج از ایران هستند و وظیفه جمع آوری و تهیه اطلاعات به روز در زمینه‌های اقتصادی و تجاری و تمامی زمینه‌های مربوط به بیمه را دارند و با گذراندن هشت نیم‌سال تحصیلی که شامل چهار سال است دوره تحصیلی را به پایان می‌رسانند.

دانشجویان این رشته اطلاعات لازم و مربوط را از خلال گذراندن دروس عمومی، پایه، اصلی و اختصاصی به دست می‌آورند.

بررسی رشته مدیریت بیمه +معرفی واحد‌های درسی در دانشگاه

دروس اصلی مدیریت بازرگانی با هدف آشناسازی دانشجویان با مسائل پایه‌ای مدیریت بازرگانی، پژوهش عملیاتی، مدیریت تولید بیمه، حمل و نقل، بیمه آتش سوزی و خطرات طبیعی از جمله مهمترین دروسی است که دانشجویان این رشته با آن آشنا خواهند شد.

دانشجویان، پس از گذراندن دروس یاد شده و دوره کارآموزی، مدرک کارشناسی مدیریت بیمه را دریافت می‌کنند، دانشگاه‌هایی همچون تهران و علامه به ارائه این رشته می‌پردازند.

چون همه ما به نوعی این نیاز را داریم و یک عنصری هم که برای بیمه شناخته می‌شود همان مسأله تعاون و اشتراک مسائل انسان‌هاست تا در کنار هم بتوانند به یکدیگر کمک کنند، از طریق جبران خسارت یا  در زمانی که نیاز است برای آینده یک شخص تأمین سرمایه بکند، افرادی که علاقه‌مند هستند به عنوان بیمه گر یا بازاریاب در این بازار وارد شوند باید از ویژگی‌هایی برخوردار باشند که عمده‌ترین آن صداقت است.


این مطلب را از دست ندهید: انتخاب آگاهانه رشته تحصیلی محور و شعار اصلی هدایت تحصیلی است


از آن جهت که شخص باید روابط اجتماعی بسیار قوی داشته باشد تا بتواند موفق باشد، از بُعد روان شناسی هم باید روان شناس باشد و با مشکلات افرادی که به عنوان بیمه گذار یا طرف مراجعه او هستند به گونه‌ای رفتار کند که با شناخت آن‌ها بتواند نیاز آن‌ها را تأمین کند و بعد از آن خوش برخورد بودن که از لحاظ روانی در طرف مقابل، اثر بسیاری در این مورد دارد، درآمد این رشته نسبت به سایر رشته‌ها در موقعیتی که فعلاً در ایران وجود دارد خوب نیست.

این رشته‌ بسیار متنوع بوده چون با سازمان‌ها و صنایع مختلف در ارتباط است، تربیت کادر متخصص و کارشناس بیمه با هدف توسعه صنعت بیمه در ایران و جلوگیری از خروج از کشور در کنار گردآوری اطلاعات و پژوهش در زمینه‌های نوین بیمه‌ای در جهان از جمله اهدافی است که رشته کارشناسی مدیریت بیمه مد نظر دارد، دانشجویان رشته مدیریت بیمه پس از کسب مهارت‌های علمی و عملی لازم قادر به بر عهده گرفتن مناصب مدیریت‌های مختلف در زمینه بیمه در داخل یا دفاتر خارج از کشور خواهند بود.


این مطلب را از دست ندهید: کدام رشته‌های دانشگاهی بازار کار و آینده شغلی خوبی دارند؟


از سوی دیگر دانش آموختگان این رشته در صورت دارا بودن زیر ساخت علمی مناسب، قادر به انجام تحقیقات و مطالعات مورد نیاز کشور در صنعت بیمه نیز است.

بررسی رشته مدیریت بیمه +معرفی واحد‌های درسی در دانشگاه

واحد‌های درسی رشته مدیریت بیمه در دانشگاه

  • مدیریت منابع انسانی پیشرفته
  • تئوری‌های مدیریت پیشرفته
  • تحلیل آماری
  • مدیریت استراتژیک پیشرفته
  • بازارشناسی و مسائل بازاریابی
  • مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته
  • حسابداری مدیریت
  • تحقیق در عملیات پیشرفته
  • اقتصاد مدیریت
  • سیستم‌های اطلاعات مدیریت پیشرفته
  • ریسک و بیمه
  • بیمه اتکایی
  • حسابداری شرکت‌های بیمه
  • سمینار در مدیریت بیمه

بررسی رشته مدیریت بیمه +معرفی واحد‌های درسی در دانشگاه

آینده شغلی رشته مدیریت بیمه

فارغ التحصیلان این رشته با اطلاعات وسیعی که در زمینه‌های مختلف بازارگانی و بازاریابی، روابط انسانی و امور مالی و اقتصادی و علی الخصوص بیمه پیدا می‌کنند، به خوبی می‌توانند در سطح مدیران اجرایی در شرکت‌های بیمه به کار مشغول شوند و یا در سمت مشاور بیمه‌ای در کنار مدیران شرکت‌ها انجام وظیفه کنند که این مساله مستلزم دانش فنی بسیار خواهد بود که کار عملی دانشجویان را می‌طلبد.


این مطلب را از دست ندهید: همه آنچه که برای انتخاب رشته کنکور سراسری باید بدانید


از دیگر گزینه‌های کاری دانش آموختگان این رشته، انجام کار‌های پژوهشی و تحقیقاتی مرتبط با شرکت‌های بیمه است، اگر فارغ التحصیلان این رشته از روابط عمومی بالا و روحیه مصممی برخوردار باشند می‌توانند به عنوان عامل فروش شرکت‌های بیمه وارد بازار کار شوند که با توجه به رشد تعداد شرکت‌های بیمه، دستیابی به این گزینه راحت‌تر می‌شود هر چند رقابت در بازار را پیچپیده‌تر می‌سازد.

کسانی بیشتر به این رشته گرایش دارند که تجربه کار در صنعت بیمه را دارند و به دنبال رشد شغلی خود هستند و مشکل اشتغال ندارند که نشان از بلوغ این صنعت دارد.

البته پاپیروس به این دانشجویانی که هیچ تجربه‌ی عملی در این صنعت ندارند، توصیه می‌کند، در دوره دانشجویی حتما دانشجویان بازاریابی بیمه را حتی به صورت مقطعی، در عمل بچشند و به قول بازاریابان کهنه کار این صنعت "طعم نه شنیدن و روش‌های مقابله با آن " را بیاموزند.

چیزی که فقط و فقط از طریق کسب تجربه عملی امکانپذیر است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار