شیخ عطار در این نشست، با بیان اینکه روابط ایران و افغانستان وسیع و قدیمی است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان همکاریهای خوبی را با این کشور آغاز کرده و در حال انجام است که واحد کابل از نمونههای بارز این همکاری است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول تحصیل هستند، بیان کرد: حدود ۸ هزار نفر از این دانشجویان از کشور افغانستان هستند که این استقبال روز به روز بیشتر میشود.
مهندس شیخ عطار با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان دارای بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجوست، تصریح کرد: این دانشگاه ۴۰۰ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، ۵ واحد بینالمللی در خارج از ایران و حدود ۶۰ هزار دانشجوی دکتری دارد. دانشگاه آزاد اسلامی در کنار فعالیتهایی که در حوزه آموزش عالی انجام میدهد، در حوزه پیش دانشگاهی و مدارس نیز فعال است. درواقع آموزش در این دانشگاه از مرحله پیش دبستانی تا فوق دیپلم در سازمان سما ایجاد شده که حدود ۷۰۰ مدرسه را در بر میگیرد.
سرپرست معاونت بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی وارد حوزه دورههای مهارتی نیز شده است. اخیراً یک مدرسه مهارتی حقوق در این دانشگاه راهاندازی شده تا دانشجویان بتوانند به صورت عملی مباحث مربوط به رشته خود را فراگیرند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از برنامههای سازمان سما، گسترش فعالیتها در خارج از ایران است، گفت: در همین زمینه مذاکرات اولیهای در کشور افغانستان انجام شده و امیدواریم که یک کار ریشهدار در این زمینه صورت گیرد.
شیخ عطار در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک ساختار بزرگ غیردولتی است، اظهارکرد: این دانشگاه در خدمت اندیشه نظام جمهوری اسلامی ایران است. از آنجا که رهبر معظم انقلاب اعتقاد دارند که پیشرفتهای علمی کشور تنها منحصر به ما نیست و باید در اختیار کشورهای دوست قرار گیرد، انگیزه همکاری با کشور افغانستان در دانشگاه آزاد اسلامی بالاست. یکی دیگر از انگیزههای ما برای همکاری مشترک با کشور افغانستان، منافع ملی است. از آنجا که اثبات شده فرهنگ هر جامعه به امنیت آن بستگی دارد، دانشگاه آزاد اسلامی در تلاش است یک مجموعه فرهیخته و نخبه در افغانستان آموزش دهد تا با افزایش تعداد نخبگان، امنیت در افغانستان بیشتر شود.
سرپرست معاونت بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: خود را مکلف میدانیم در جهت سیاستهای دولت مستقر در کشور افغانستان، وظیفه فرهنگی خود را در آن کشور انجام دهیم.
در ادامه، ذبیحالله فطرت نماینده تامالاختیار وزارت معارف افغانستان با بیان اینکه افغانستان با جمهوری اسلامی ایران یگانگی و مشترکات فراوان دارد، گفت: مردم افغانستان از کشور ایران به دلیل میزبانی از مهاجران افغان، خاطره نیکی دارند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی برای مردم افغانستان نامی آشناست، بیان کرد: امیدواریم گامهای بعدی در همکاری مشترک دو کشور و برای راهاندازی مدارس سما در کشور افغانستان، موفق باشد.
نماینده تامالاختیار وزارت معارف افغانستان ادامه داد: حکومت افغانستان وزارت آموزش و پرورش این کشور از هرگونه سرمایهگذاری که به رشد آموزش و پرورش در کشور منجر شود، به گرمی استقبال خواهد کرد و امیدواریم بتوانیم همکاریهای جدی در این حوزه با دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم.
فطرت با بیان اینکه افغانستان به عنوان یک کشور در حال جنگ، نیاز زیادی به آموزش و پرورش دارد، گفت: وزارت معارف افغانستان یکی از نهادهای بزرگ این کشور است و امیدوار است سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی بتواند در بخش خصوصی همیاری فراوانی با این نهاد داشته باشد.
در ادامه این نشست، علیرضا منظری توکلی معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس سازمان سما با بیان اینکه این سفر به منظور بازدید از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی و تدوین یک تفاهمنامه با وزارت معارف افغانستان صورت گرفته است، ابراز امیدواری کرد سفر هیأت افغانستان به همکاریهای مشترک و موفق بین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت معارف کشور افغانستان بیانجامد.
فاضل سنقری مشاور رئیس و دبیرکل شورای عالی فرهنگی، آموزشی و مهارتی سازمان سما نیز در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دستگاه دولتی در کشور، دارای مزیتهای ویژهای است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یک نهاد عمومی و غیردولتی است که از بروکراسی پیچیدهای برخوردار نیست و موضوعات میتوانند به راحتی در این نهاد اجرایی شده و به سامان برسند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با ابتکار عمل و اختیاری که دارد، بسیار راحتتر از دستگاههای اداری دیگر میتواند امور را به انجام برساند. از آنجا که با تغیر دولتها، سیستم دانشگاه آزاد اسلامی تغییر نمیکند، استمرار تعهدات و تضامین این دانشگاه پابرجاست و اجرایی شدن موضوعات بسیار سریعتر محقق میشود.
مشاور رئیس و دبیرکل شورای عالی فرهنگی، آموزشی و مهارتی سازمان سما با بیان اینکه بازدیدهای هیأت کشور افغانستان از دانشگاه آزاد اسلامی، بسیار هدفمند پیشبینی شده است، ابراز امیدواری کرد پس از این بازدیدها، موقعیتهای ممتاز برای همکاری تبیین شده و پیشنویس تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت معارف کشور افغانستان تدوین شود و مشارکت بین دو کشور محقق شود.
انتهای پیام/