به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، جوانه نخود حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، فولاد، سلنیوم، مس، فیبر، فسفر و غیره است.
برای بررسی خواص جوانه نخود و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص جوانه نخود گفت: جوانه نخود دارای ارزش غذایی بالایی است و از خواص بی شمار آن میتوان به افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی اشاره کرد؛ لذا برای افرادی که مشکل باروری دارند بسیار مفید و اثربخش است.
وی افزود: این جوانه به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانهای ریه و سینه محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: جوانه نخود به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود.
بیشتربخوانید: غذایی محلی برای کنترل کلسترول خون/ این خوراک سلامت دندانهایتان را تضمین میکند
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص این جوانه میتوان ضدانگل، کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت سیستم قلبی عروقی، تنظیم سوخت و ساز بدن و رفع خستگی را نام برد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: جوانه نخود به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیری چشمگیر در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: این جوانه حاوی انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو شده و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
وی گفت: جوانه نخود با کاهش اشتها موجب چربیسوزی، لاغری و تناسب اندام میشود،از این رو میتواند گزینهای مناسب برای سبد غذایی افراد رژیمی باشد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف جوانه نخود به بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میکند؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
بیشتربخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشهکن کنید
عظمایی افزود: فیبر موجود در این جوانه به رفع یبوست منجرمیشود، هضم غذا را اسان میکند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میبخشد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مقادیر بالای پروتئین در جوانه نخود موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، همچنین افراد گیاهخوار انتخاب مناسبی به شمار میرود.
-نخود ۳۰۰ گرم
-آب به مقدار لازم
روش اول:
-برای تهیه این جوانه ابتدا نخود را با آب سرد میشوییم، داخل بشقاب میریزیم و مقداری آب به آن اضافه میکنیم.
-روی بشقاب یک پارچه نخی سفید میاندازیم.
-پس از یک روز آب بشقاب را خالی کرده و پارچه را نمدار میکنیم.
-بعد از ۳-۲ روز نخود جوانه میزند.
روش دوم:
-برای تهیه جوانه نخود ابتدا نخود را با آب سرد میشوییم.
-نخود را داخل ظرف شیشهای ریخته و به آن آب اضافه میکنیم.
-روی ظرف شیشهای را پارچه توری میکشیم و با کش میبندیم.
-سپس درب فلزی ظرف شیشهای را قرار میدهیم.
-ظرف را وارونه میکنیم تا آب در نخود جذب شود و جوانه بزند.
انتهای پیام/