به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حلیم عدس خراسانی از غذاهای معرکه و خوشمزه خراسان رضوی است. تهیه این حلیم بسیار ساده است. عدس همچون سایر حبوبات کلسیم پایینی دارد و احساس سیری شما را در طول روز افزایش میدهد. عدس سرشار از فیبر است و از بروز یبوست جلوگیری میکند. عدس ویتامین بی و منیزیم دارد که خلق و خوی شما را بهتر و استرس شما را کاهش میدهد. مصرف عدس در دوران پریودی بسیار توصیه میشود.
یکی از روشهای مصرف عدس، درست کردن حلیم عدس است. حلیم عدس انواع مختلفی دارد. امروز قصد داریم حلیم عدس خراسانی را به شما آموزش دهیم.
در حلیم عدس خراسانی از گوشت چرخ کرده استفاده میشود که پخت غذا را آسانتر و سریعتر میکند. حلیم عدس را میتوانید به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو کنید. عدس سرشار از پروتئین کم چرب است و بسیار برای بدن مفید است. طبع عدس گرم و معتدل است.
عدس یک غذای کامل محسوب میشود که انرژی لازم برای فعالیتهای روزمره را در افراد فراهم میکند. عدس غنی از آهن است. مصرف آن به افراد کم خون و خانمهای باردار و شیرده توصیه میشود. مصرف عدس پخته همراه با سرکه برای رفع گاز معده توصیه میشود. عدس قند خون را در حالت طبیعی حفظ میکند و از بروز دیابت جلوگیری میکند.
عدس روشهای پخت بسیاری دارد و در هر صورت غذای کاملی محسوب میشود. میتوانید این ماده را به صورت پلو عدس، عدسی، آش عدس و دال عدس میل کنید.
ارزن بدون پوست: ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
عدس پخته شده: نصف پیمانه
سیر: ۵-۳ حبه اختیاری
پیازداغ:۲ قاشق سوپ خوری
جعفری ساطوری: نصف پیمانه
کشک:یک پیمانه
زعفران آب شده: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
حلیم عدس خراسانی
۱. ابتدا پیاز داغ درست کنید و به آن سیر اضافه کنید. سپس گوشت را با آنها تفت داده و کمی نمک، جعفری و زردچوبه به آنها اضافه کنید. مواد را خوب با هم سرخ کنید.
۲. مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید و مواد درون قابلمه پخته شوند. ارزن را اضافه کنید و مواد را کاملا هم بزنید. در این مرحله عدسهای پخته شده را بیفزایید و مواد را هم بزنید.
۳. قابلمه را از روی گاز بردارید و کناری بگذارید. صبر کنید تا محتویات آن کمی خنک شود. حالا کشک را به آرامی اضافه کنید (برای جلوگیری از بریدن کشک خیلی ملایم آن را با مواد مخلوط کنید).
۴. قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید و صبر کنید تا کاملا جا بیفتد. از نشانههای جا افتادن حلیم این است که غلظت حلیم شیر برنج مانند باشد.
۵. حلیم را در کاسه بریزید و روی آن را زعفران، پیاز داغ، جعفری، گردو و کشک تزئین کنید.
منبع:غذالند
انتهای پیام/