مراسم اعطای جایزه ملی بنیاد البرز با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و حجت‌الاسلام‌ سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف برگزار شد.

تجلیل از ۵۹ چهره علمی کشور/ خاموشی: ما می‌توانیم در این بحران اقتصادی با علم ثروت‌آفرینی کنیمبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، پنجاه و ششمین دوره اعطای جایزه ملی بنیاد البرز به منظور تجلیل از ۵۹ نخبه برتر کشور، با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان و حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه صبح امروز (۵ اسفند) در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

این مراسم با اجرای امیر حسین مدرس و پخش کلیپی از پنجاه و ششمین دوره اعطای جایزه بزرگ البرز آغاز شد.

ارشدی مدیر عامل فرهنگی بنیاد البرز در ابتدای برنامه گفت: امروز شاهد اجرای امینانه یکی از واقفین علمی کشور هستیم. او ۵۶ سال قبل تمام اموال خود را در حمایت از نخبگان و دانشجویان و دانش‌آموختگان وقف نموده است. امروز نیز جامعه ما بیش از گذشته نیاز به موقوفاتی، چون موقوفه البرز دارند.

وی ادامه داد: بنیاد فرهنگی البرز تا کنون به بیش از ۳۰۰۰ دانشجو وام تحصیل و اشتغال به کار پرداخت کرده است و حدود ۴۶۵۰ جایزه حسن تحصیل داده است. همچنین تا امروز نیز بنیاد فرهنگی البرز ۳ همایش علمی در تهران و ۸ همایش دیگر را برگزار کرده است که دستاورد آن‌ها جایزه بزرگ البرز به طلاب و دانش آموختگان بوده است و در راستای ترویج وقف، تشویق دانش آموختگان به تلاش علمی هرچه بیشتر است که در ذیل آن اجرای امینانه نیت واقف را در دستور کار قرار داده‌ایم.

ارشدی گفت: امروز بنا داریم تا از ۵۹ نخبه کشور که ۵ دانشمند، ۴ مخترع، ۱۰ دانشجوی پزشکی، ۱۰ طلبه علوم دینی، ۳۰ دانشجوی علم پایه انسانی و مهندسی ذیل فرآیند گزینش طبق آیین نامه و براساس ضوابط تجلیل کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی در ادامه اظهار کرد: این موقوفه چند دهه قبل با نیتی خالصانه و مبتکرانه ایجاد و زمانی این کلید ابتکار زده شده بود که مقدم بر او کسی این کار را نکرده بود.

وی با اشاره به روایتی در خصوص سنت حسنه وقف، گفت: خداوند چند چیز را می‌خرد و این دست خداوند است که وقف را از واقف دریافت می‌کند، به همین دلیل است که می‌گویم وقف اجری ابدی است.

نماینده، ولی فقیه افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه در حال حاضر برای موقوفات علمی به تبعات دیگر سازمان‌ها تلاش می‌کند و چه زیباست که این نوع موقوفات بیشتر از گذشته شود. معاونتی را در اوقاف فعال‌تر از گذشته کردیم تا از اختراعات و اکتشافات بهره‌‌ عمومی بیشتری ببریم و این نوع وقف را در زندگی مردم کاربردی‌تر کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین خاموشی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره چشم‌انداز ۴۰ سال پیش روی گفت: ایران سرزمین گسترده‌ای است و اساتید و محصلین به نامی دارد و می‌تواند مجمع‌ای علمی را در کشور رقم بزند. بخش عمده‌ای از بیانات رهبر انقلاب طلوع دانش است و ما می‌توانیم در این بحران اقتصادی با علم ثروت‌آفرینی کنیم. تقاضامندیم از همه شما محققان و دانشمندان انقلاب و ایران را یاری کنید، چراکه پرچم ایران همواره بالا خواهد بود.

در ادامه برنامه از برگزیدگان پنجاه و ششمین دوره اعطای جایزه بزرگ البرز به شرح زیر تقدیر شد.

دانشمندان برتر:
دکتر حسین معروفی
دکتر حسن دانائی فرد
دکتر جعفر ابراهیمی
دکتر مسعود درخشان

دکتر ایمان افتخاری

مخترعین برتر:
دکتر علی رسایی
مهندس هادی طاهری
کاوه رحمانی فرح
کرامت بهمنی قائد

در خلال این مراسم مسعود درخشان جایزه بزرگ البرز را به بنیاد فرهنگی البرز در جهت استفاده هر چه بهتر دانش‌آموختگان زیر مجموعه این بنیاد اهدا کرد و پس از اهدای جوایز مخترعین؛ بهمنی قائد گفت: من از استان چهارمحال و بختیاری اینجا آمدم. ۴ ساله بودم که پدرم را از دست دادم و اگر امروز به جایی رسیده‌ام به همت مادرم بود‌. جا دارد در اینجا از ایشان تقدیر کنم و مادرم را به روی صحنه دعوت می‌کنم.

پس از اهدای دو بخش جوایز دانشمندان و مخترعین کلیپی ۱۵ دقیقه از معرفی واقف بزرگ البرز به نمایش در‌آمد.

تجلیل از ۵۹ چهره علمی کشور/ خاموشی: ما می‌توانیم در این بحران اقتصادی با علم ثروت‌آفرینی کنیم

مردم باید به تفکر دانشمند نگاه کنند نه جیب او

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: از ابتدایی که ما در معاونت علمی مشغول به کار شدیم گفته ام که ما نیاز به محیط داریم و آنچه باید به اقتصاد ما جهت دهد پول نیست و علم است. نگاه پولی به علم، نگاهی نفتی است و اصولا پول دولت در این عرصه ها به عنوان سم عمل می‌کند. ما همان ملتی هستیم که ابن سینا و فارابی‌ها داشتیم، چرا دیگر نمی‌توانیم تولید کنیم؟ ما همان ملت هستیم. مگر در آن زمان به این اندازه سرمایه گذاری های مالی و علمی در عرصه دانش داشتیم؟ این موقعیت ها همه احتیاج به یک زیست بوم و اکوسیستم دارد.

وی ادامه داد: آن چیزی که باعث جدا شدن علم از اقتصاد نفتی می‌شود، محیط است. اینکه مردم وقتی یک دانشمند و نخبه را می‌بیند به جیب آن نگاه نکند، بلکه مغز و تفکر آن را مشاهده کند. درست همان کاری که واقف بزرگ البرز انجام داد و به فکر بچه‌های آن زمان و نسل آینده بود.

معاون علم و فناوری رئیس جمهور، گفت: بسیاری از شرکت ها هستند که با حضور جوانان تاسیس شده است که بسیاری از نخبگان ما در آن حضور دارند. مغزها و تفکر مهم است. این اتفاقات در جامعه ما بسیار مهم است. در حوزه پژوهش اگر دولت هزار تومان می‌گذارد ما باید ۱۰ برابر آن را از نهادهای دیگر تامین کنیم.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری بیان کرد: در این بیانیه بیشترین نام از جوانان آمده است و نقش بسیار مهمی را آنها ایفا می‌کنند. همه ما در جامعه باید به فکر و مغز جوانان نگاه کنیم نه جیب و جایگاه او در کشور. انشالله در کنار همه شما بتوانیم چنین محیطی را ایجاد کنیم که جوانان در عرصه علمی خود را نشان دهند.

ستاری ادامه داد: همه ما در سرکوب هایی که به جوانان می‌زنیم و نا امیدی را در دل آنها می‌گذاریم مقصر هستیم. این زندگی اداری و استخدامی که برای جوان‌ها در نظر گرفتیم ضرر است. جامعه ای که در پی زندگی استخدامی جوانان باشد به جایی نمی‌رسد، درواقع باید کسانی را پرورش دهد که جوانان کارآفرین و خودجوش باشند. این تفکرات و فرهنگ جامعه است که باید تغییر کند و محوریت‌های بسیاری در راستای بیانات رهبری عملیاتی شود.

پس از صحبت‌های معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از دیگر چهره‌های علمی برجسته نیز به شرح زیر تقدیر شد؛
رضا کایده خورده
محمد سهیل بهرام نسب
سید حسین منافی
سید محمد رضا شیخ الاسلامی
ندا نصیری مبارکه
علیرضا همتی انزالی
ابوالفضل ناجی فروتن
حسین لیاقت‌پور
سیده مرضیه علوی
مهدی سجادی امین
محمدصادق سرگلزایی
محسن حیدری
حمزه صالح‌زاده
رضا تبریزی
حامد نصرتی
محمد جوادمحمدی
سروش شریفی مقدم
منصور پور ابراهیم
فاطمه‌کورکی نژاد قرائی
شوبو رحمتی
سید محمد مهدی میرزا امینی
مجتبی حاجیان حیدری
امید رضا بهادری نژاد
صائب احمدی
پارسا بامشادی
کیوان آصف‌پور
حسین مهیمی
پیمان پیله‌چی‌ها
محسن احمدی
مرتضی نظری هریس
ابوالفضل نرمائی
عادل اعظمی
وحیداحمدیان
محمد مصطفی نمار
سید علی مستجاب الدعوتی
مسعود مهندس
حسام الدین سهرابی
جواد جنت‌خواه
امید احمدی
اسماعیل سیلاخوری
علی قائدی
حامد علیزاده
عبدالجلال توماج
مرتضی خانی‌پور
رقیه نوری
مائده السادات میرطلایی
گلاره شاه‌حسینی
الهام حق‌پرست
ساناز علمداری
فرخنده جباری

در ادامه به مناسبت فرارسیدن میلاد با سعادت بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) گروه تواشیح محراب به اجرای سرود پرداختند.

تجلیل از ۵۹ چهره علمی کشور/ خاموشی: ما می‌توانیم در این بحران اقتصادی با علم ثروت‌آفرینی کنیم

گفتنی است، درپایان این برنامه پس از تقدیر از چهره های برگزیده، کلیپی موشن گرافی بنیاد فرهنگی البرز پخش شد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: سازمان اوقاف ، قرآن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.