عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در طول این ۴۰ سال اتاق فکر سرمایهداری و صهیونیستی بهدنبال این بودند که ما را منزوی کنند و نمیخواستند که ما جهانی عمل کنیم
به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش تبیین گام دوم که امروز در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار کرد: گام دوم، جمعبندی اجمالی چله مجاهدتهای ملت بزرگ ایران اسلامی در نظام سازی اسلامی و تبیین چله دوم در تمدنسازی انقلاب است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در گام دوم به جوانگرایی در مدیریت کشور اشاره شده است، مطرح کرد: اراده و جرأت در نیروی جوان بالاست چراکه جوان با ظرفیت بالا وارد صحنه میشود، اما نیروی پیر این روحیه تلاشگرانه را ندارد و به مرور محافظهکار میشود.
وی افزود: عقل پیر و اراده جوان مکمل هم هستند و از هر دو باید استفاده شود چراکه جوان ممکن است با پیچیدگیهای مدیریت آشنا نباشد و به خودش ضربه بزند.
رحیم پور ازغدی مطرح کرد: اقتصاد از منظر جمهوری اسلامی ایران و از منظر نظام مردمی و دینی یک امر کلیدی است، کلید اقتصاد در داخل کشور است و نباید در خارج از کشور به دنبال آن بگردیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد: یک انقلاب دینی، بهدلایل دینی باید به فکر اقتصاد جامعه و مردم باشد. باید دانست که انسان هدف است و اقتصاد وسیله است. البته نمیتوان از حوائج مادی بشر عبور کرد و بگوییم فقط با معنویت کار داریم.
وی با اشاره به محورهای اقتصاد اسلامی گفت: اقتصاد جامعه اسلامی بر سه ضلع عقلانیت، معنویت و عدالت است و صرف ثروتمند شدن جامعه بهمفهوم توسعهیافتگی نیست.
رحیمپور ازغدی بیان کرد: نقطه قوت و ضعف نفوذپذیری و نفوذناپذیری یک جامعه در اقتصاد آن جامعه است، لذا اقتصاد همواره یک نقطه کلیدی است، براساس اقتصاد است که یا تمدنسازی میکنیم و یا تمدنسوزی؛ جامعهای که اقتصادش را عقلانی پیش نبرد، معنویت، آخرت و معادش هم بههم میریزد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: انسان مساوی با شکمش نیست و با انسانیت مفهوم پیدا میکند، درست است که اقتصاد وسیله و انسان هدف است، اما اقتصاد وسیلهای است که بدون آن نمیتوان به هدف رسید.
وی تصریح کرد: معنویات و مادیات قابل تفکیک از هم نیستند و انقلاب اسلامی هرگز به اهمیت ندادن به معاش مردم دعوت نکرده است، اقتصاد با اخلاق و عدالت پیوند ناگسستنی و غیرقابلتفکیک دارد.
رحیمپور ازغدی مطرح کرد: شاخص ما در گام دوم انقلاب و تمدنسازی جهانی همان حرفهایی است که امام (ره) هم از ابتدای انقلاب بیان کرده بود و نیز در قرآن و احادیث ذکر شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: دنیا بهترین وسیله در جواب به عرفانهای کاذب و بدترین هدف در جواب به نظام سرمایهداری است، یکی از تهمتهایی که به انقلاب میزدند این بود که میگفتند اینها بهدنبال جزیرهسازی هستند، البته این حرفها برای تحریم بیشتر و انقطاع ما از جهان زده میشد و با تحریم و تهمت میخواستند رابطه ما را با جهان قطع کنند.
وی تصریح کرد: در طول این ۴۰ سال اتاق فکر سرمایهداری و صهیونیستی بهدنبال این بودند که ما را منزوی کنند و نمیخواستند که ما جهانی عمل کنیم و شعارهای انقلاب و بیانات امام (ره) را واژگونه تفسیر میکردند، میگفتند امام (ره) جنگ را نعمت میدانست و تحریم را مفید میخواند، درصورتیکه باید ریشهیابی کرد که امام در چه شرایطی این حرف را زده و شرایط آن تبیین شود و باید دانست که امام (ره) در وصیت خود، جنگ را لعنتی خطاب کرد.
رحیمپور ازغدی بیان کرد: در قرآن آمده هر کس یک شخص را بکشد، انگار تمام جهان را کشته است و در احادیث معصومین خشونت در حد شرک به خدا دانسته شده است، البته باید با زاویه دید بهتری به این مسائل نگاه کرد. واقعاً جنگ از این زاویه که انسانهای بزرگی تربیت میکند، رحمت است و مسلماً شخصی که در سختیها بزرگ شده است با شخصی که در ناز و نعمت بزرگ شده قابل قیاس نیست، همچنین تحریم، جنایت در حق ملتهاست، اما در گیرودار تحریم، ابداعات و خلاقیتهایی بهوجود میآید و در عکسالعمل به تحریم است که ذهنهای خلاق بهکار میافتد و به این علت بوده که امام فرمود: تحریم به نفع ما عمل کرده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از همان زمانی که شاه بهدست ملت اخراج شد و دست بیگانگان و آمریکا از این کشور کوتاه شد تا به الان، مستکبرینی همچون آمریکا قصد دارند دوباره به این کشور برگردند و ملت را زیر سلطه خود قرار دهند؛ وقتی ما قوی عمل کنیم، دشمنان مأیوس میشوند، اما وقتی ضعف از خود نشان دهیم، آنها امیدوار میشوند؛ هرچه قدرتهای بیگانه بیشتر به ما امتیاز دادند، تهمت، توهین و تحریم بیشتر شده است و وقیحانه تحریمها را بهخاطر شعارهای ملت علیه خودشان میدانند.
وی تصریح کرد: هر سه قوه ما باید پاسخگوی نحوه مدیریت کشور باشند، اگر شعارها غلط بود که اصلاً انقلاب نباید میشد.
رحیمپور ازغدی افزود: هیچوقت اینهمه توهین و تحریم نشده بودیم، هر وقت مقاومت از خود نشان ندادیم، توهین و تحریم بیشتر شده است و این تحریمها بهخاطر شعارهای ملت نبوده است و به نحوه مدیریت و کارآمدی مدیران برمیگردد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: عمدهترین مانعتراشان برای ارتباطات جهانی بالاخص در مسئله اقتصاد، همان عاملان تحریم هستند که حتی اروپا و میلیونها آمریکا را هم تحت استثمار خود درآورده و برای آنها هم مشکلآفرینی میکنند چه رسد به آفریقا و جاهای دیگر دنیا.
وی مطرح کرد: بعضی میگویند توسعه اتاق فکر سرمایهداری، توهم ساخته انقلابیون است، در پاسخ باید گفت: پس چگونه این همه تحریم نفتی مدیریت میشود و اتفاق افتاده است. همین افرادی که میگویند اتاق فکر سرمایهداری وجود ندارد، همه مشکلات کشور را از تحریم میدانند، اما ما معتقد نیستیم که مشکلات اصلی کشور از تحریم باشد بلکه میگوییم که مشکلات اصلی کشور از ضعف مدیریت داخلی است.
رحیمپور ازغدی افزود: واقعاً این سرمایهداران قلدر و اتاق فکرهای سرمایهداری وجود دارند و شیطان مسجل هستند، لذا نمیخواهند در صنعت هستهای، نظامی، نانوتکنولوژی و سایر علوم پیشرفته رقیب پیدا کنند و نمیپذیرند که در چندین جنگ در منطقه غرب آسیا شکست بخوردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: طرف دوم ماجرا توسعهپذیریهاست؛ تا بدن انسان ضعیف نشود و از ویروس استقبال نکند، مریضی به سراغ انسان نمیآید و انسان سالم است، همین مسئله در سطح کلان جامعه هم دیده میشود. اگر همه چیز را گره زدیم به برجام و به خارج اعتماد کردیم، آنوقت است که قدرت دفاع از ما گرفته شده و مانند شخص مبتلا به بیماری ایدز، با یک سرماخوردگی جزیی هم توان خود را از دست خواهیم داد. وقتی ضعف از خود نشان میدهیم یعنی خودمان راه را برای دشمن باز کردهایم.
وی ادامه داد: عدهای افکار عمومی را درازگوش حساب میکنند، اولاً علت مشکلات اقتصادی را تحریم میدانند، ثانیاً علت تحریم را هم شعارهای انقلابی و مقاومت ضد استکباری مردم میدانند و درنهایت با کنار هم گذاشتن این دو گزاره میگویند چارهای جز تسلیم نداریم و اقتصاد ما نیز جوابگو نیست.
رحیمپور ازغدی مطرح کرد: وقتی یک بردهای زنجیر بندگی را پاره کند، هزینه آن را باید بپردازد. البته باید دانست هزینه سازش کمتر از چالش نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دشمنان در یک قطب، مناظر وسوسهانگیز عشرت را نشان میدهد و در قطب دیگر مشاهد مقاومت را در نگاه مردم بد جلوه میدهند؛ لذا زمانی که افکار مردم بدبینانه شود و چارهای جز تسلیم به دشمنان ندانند، وضعیت اقتصادی خرابتر خواهد شد، با این کار میخواهند ارادهها را فلج کنند و بعد تیر خلاص را بزنند و اقتصاد ما را نابود کنند.
وی تصریح کرد: اگر مدیریت اقتصادی عقلانی شود بهنحوی که الگوی مصرف اصلاح شده، تولید افزایش یافته و واردات کم شود و جلوی رانتخواریها گرفته شود، به تولید علم بها داده شود و خداباوری و خوداتکایی افزایش یابد، اقتصاد ما درست خواهد شد.
رحیمپور ازغدنی اضافه کرد: امروز حمایت از تولید و تولیدکننده یک دفاع مقدس است. هر خانوادهای که از بیکاری و کارهای کاذب رها شود، یکی از مشکلات کشور کم خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: اقتصاد ترکیب علم و عمل است، نه حرف و حرف. از مهمترین عواملی که مشکلات ما را حل خواهد کرد، حمایت از نهضت تولید، مدیریت توزیع و تعطیل مصرف است. در سایه حاکمیت عقل و اخلاق بر مدیریت اقتصاد و همچنین شفافیت اقتصادی است که پیشرفت حاصل خواهد شد.
وی درخصوص عدم وابستگی اقتصاد به نفت گفت: نفت هم یک فرصت است و هم میتواند یک تهدید باشد. هم راه سعادت است و هم میتواند موجب شقاوت شود، ایران، تشنه مدیریتی است که نفت را مایع ارتزاق نکند و آن را سکوی پرش برای خود بسازد و نه اینکه با استفاده نادرست از آن، بهجای اینکه کشتی نجات کشور در دریای نفت پارو بزرند در اعماق آن غرق شود.
رحیمپور ازغدی مطرح کرد: کلید رشد اقتصادی در نیروی انسانی است و نه وابستگی به نفت و امثال آن، اقتصاد مقاومتی صرفاً دعوت به ریاضت نیست. البته هیچ ملتی بدون ریاضت هم به رفاه نرسیده است؛ اگر تمام منابع کشور در راستای خود قرار گیرند به بیگانه هم احتیاج نخواهیم داشت. چشم اسفندیار اقتصاد ایران این است که به بیگانه چشم امید داشته باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد زمینههای فساد در اقتصاد گفت: بهلحاظ اقتصادی، نیروها و کارمندان باید مدام تربیت اخلاقی و اقتصادی شده و ازلحاظ مبانی اسلامی آموزشهای لازم و اصولی را ببینند. تربیت و تقوای اقتصادی از ملزومات است، لذا مدیران باید بدانند که اموال بیتالمال مال شخصی آنها نیست که بهراحتی آن را جابهجا کنند. در کنار تربیت اخلاقی نظارت علمی دقیق هم میتواند از فسادهای اقتصادی جلوگیری کند. برخی فسادهایی که در کشور دیده میشود را نمیتوان به فساد سیستماتیک تفسیر کرد، اما کمکاریهایی در برخی مدیران وجود دارد که آثار خارجی آن صدماتی شبیه به یک فساد سیستماتیک داشته است.
وی در ادامه افزود: مسئله دیگر این است که در کنار مبارزه با فساد اقتصادی، مردم باید در حد متوسط نیازهای زندگی انتظار داشته و سادهزیست باشند. شرط مشروعیت مسئولین در گام دوم، طهارت اقتصادی است و طهارت اقتصادی در مقابل نجاست اقتصادی قرار دارد.
انتهای پیام/