به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته در حالیکه صدای فلش دوربین عکاسان از مصاحفه گرم بشار اسد با رهبر انقلاب خبر میداد، محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در صفحه شخصی خود در یکی از شبکههای مجازی بار سفر ٦٧ ماهه خود را بست و از ناتوانی در ادامه خدمتش گفت.
خبری که به یکباره در تمامی کانالها و رسانههای مختلف داخلی و خارجی بازتاب گستردهای داشت و تمام اسبهای خبری را به سمت میدان مشق دواند.
البته طی ماههای گذشته این اولین بار نبود که خبر استعفای وزیر امور خارجه به گوش میرسید و بارها از جانب سخنگوی این وزارت خارجه تکذیب میشد، اما این بار یک پست مجازی بر همه شایعات پایان داد.
در خصوص استعفای مرد دیپلماسی کشورمان اخبار و فرضیههای ضد و نقیض بسیاری مطرح شده است و گمانهزنیهای مختلفی با قلم و استدلال فرسایی تحلیل گران بر رو کاغذ آمده است.
برخی برای وزیر امور خارجه به دنبال جانشین میگردند و نامهایی نظیر عراقچی و امیرعبدالهیان به گوش میرسد؛ برخی دیگر نیز به دنبال دلایل استعفای آقای وزیر میگردند.
از بدعهدیهای غربیها در امضای برجام، کشمکش بر سر تصویب لوایح FATF در داخل و اختلافات داخلی دولت... به عنوان مهمترین دلایل این استعفا یاد میشود.
برخی دیگر با اشاره به دفاع جانانه ظرف از فعالیتهای موشکی جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ، این اسعتفا را به معنای تغییر رویه سیاستهای خارجی ایران برداشت کردهاند.
از سوی دیگر برخی منابع خبری دلیل هشدار ظریفی را در داخل جست و جو کرده و مدعی شدند وزیر امورخارجه با رئیس جمهور دچار اختلاف نظر شده و ناهماهنگیهای صورت گرفته در خصوص سفر بشار اسد از جانب نهاد ریاست جمهوری و بیخبری آقای وزیر باعث این استعفا شده است.
در نتیجه از اختلافات داخلی دولت روحانی به عنوان جدیترین عامل یاد میشود. تا جائیکه فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سوال که آیا گلایههای ظریف مربوط به ناهماهنگیها ارتباطی با سفر بشار اسد به ایران دارد، گفت: «اگر ناهماهنگی وجود داشته است در درون دولت بوده است، طبق پروتکل باید آقای ظریف در دیدار بشار اسد با رئیس جمهور حضور پیدا میکرد که به هر دلیل موضوع بین آقای ظریف و دولت است. موضوع فراتر از این حرفها است و نباید موضوع ناهماهنگی را به سیاست ایران در سوریه ربط داد، سیاست ایران در سوریه، مسئولیت و هماهنگیها مشخص است. خود آقای ظریف هم بارها اعلام کرده است که با قاسم سلیمانی و دیگران ارتباط تنگاتنگی دارد.»
لذا به نظر میرسد این استعفا هشداری است تا جایگاه وزارت خارجه در دولت به خوبی روشن و مشخص شود. البته وجود اختلاف نظر در کابینه دولت دوازدهم اولین بار نیست که یک وزیر را مجبور به استعفا میکند بلکه طی یک ماه گذشته وزیر بهداشت نیز با اعتنا بر همین اختلافات ترجیح داد دیگر بر روی پلههای پاستور قدم نگذارد!
خلاصه آنکه استعفای جناب آقای وزیر در فضای مجازی هشداری جدی به شخص رئیس جمهور بود؛ هشداری که باید دید از سوی روحانی جدی گرفته میشود یا خیر.
انتهای پیام/
نیجه کار مهم است که تا این تاریخ به جز ضرر چیزی نداشت
تحریم ها برداشته شد؟
عزت ملی رفت بالا؟
جز اینه که تحریم ها بیشتر شد و نیروگاه ها تعطیل و غربی ها طمعشون بیشتر زد؟
اینا فصلا و ... که میگی فقط یه ملاکه برا این که ببینن کی بیشتر سواری میده
از کارهای دولت مذکور راضی نیستم. در شرایط کنونی استعفای ایشان باعث روحیه گرفتن بیگانگان می شود
ایشان یک فرد بسیار متخصص در حوزه وزارت خارجه هم در زمیه تحصیلات هم رشته ی تحصیلی هم در سوابق کاری بود ....
تاریخ قضاوت خواهد کرد چه کسانی در مقابل ظریف ایستادند تا نگذارند وی به اهدافش یرسد .
از عملکردش بگو
پاینده باشی مرد
میتونه تحریم ها رو برداره
چه ساده لوحانه
ظریف باید برای نابودی صتعت هسته ای پاسخگو باشه
خب همون اول میرفت اگه کاری از دستش نمیاومد نه این که تا حالا مملکت رو خراب کنه
التماس تفکر و دوری از تعصب
بدبخت شدیم رفت،بعضیا خودکشی کردن،عمرمون روتلف کردن، حالا استعفا برای ما جواب میشه؟؟!
یعنی اگه جناب ظریف خودش نمیتونست تشخیص بده به حرف کارشناس های دلسوز عمل میکرد،من که الان یه جوان مجرد 29ساله ام.
ولی مطمئنا رییس جمهور قبول نمیکنن!
*این یعنی بازی سیاست*
محاکمه توسط یک دادگاه عادل و بیطرف را خواستاریم
" وانگ یی": من شخصا دیدم که شما در سخنرانی خود در اجلاس مونیخ با صدایی رسا از حقوق کشور ایران دفاع کردید و فکر میکنم صدها میلیون چینی نیز سخنرانی شما را تماشا کردند.
توهین به مسافران ایرانی در گرجستان و ارمنستان و عربستان و عدم پیگیری کافی وزارت خارجه نتبجه عملکرشه
اروپا حتی حاضر نشد به هواپیمای ظریف بنزین بده
اینم نتیجه دیپلماسی خنده
مرد خیلی خوب و با سوادی بودن ایشان
چاره ای جز این نداشتن
موفق و پیروز باشن انشاالله منجمله همه دوستان که براشون این مملکت مهم بوذ
امروز اگر سیاستمداری پشت میز مذاکره و ... می نشیند و حرف خود را بر کرسی می نشاند به پشتوانه قدرت دفاعی و نظامی کشورش اینکار را می کند
در عرصه سیاست شمشیر و قلم در کنار هم هستند و فقدان هر یک تباهی است
دوّم، عاقبتاندیشی؛ کاری که میخواهند انجام بدهند، ببینند عاقبتش چه میشود؛ این تصمیمی که شما میخواهی بگیری، این حرکت را تصویب کنی یا رد کنی، ببین عاقبتش چه میشود، دنبالهاش چیست، حرکت دشمن در قبال این چیست، شما چه کار میتوانی بکنی؛ فکر اینها را بکن، بعد آن وقت مخلصاً للّه عمل کن.
علی برکت الله
رئیس جمهورم هم باید کم کم خودش از ریاست جمهوری کناره گیری کنه...