معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: ۱۰۰ مرکز نوآوری در مراکز جامع علمی کاربردی کشور ایجاد شده که دانشجویان و محققان در آن کار‌های فناورانه انجام می‌دهند.

 به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محسن محمدزاده روز سه شنبه در نخستین جشن دانش آموختگان برتر دانشگاه علمی کاربردی کردستان گفت: در ربع قرن فعالیت این دانشگاه یک میلیون و ۷۴۰ هزار دانش آموخته از آن فارغ التحصیل شده اند.

وی با اشاره به آغاز دهه پنجم انقلاب افزود: در ۴۰ سال گذشته هر کدام از دستگاه‌ها و نهاد‌ها وظیفه‌ای بر عهده داشته و دارند که در مقایسه عملکرد آنها، آموزش عالی به عنوان یک حوزه در قالب برنامه‌های ۶ گانه مصوب که بر عهده داشت تنها حوزه و دستگاهی است که از نظر کمی و کیفی از برنامه‌ها جلوتر است.

محمدزاده افزایش کمی تعداد دانشجو، رشته و تعداد دانشگاه‌ها را نشان از موفقیت چشمگیر آموزش عالی دانست و اضافه کرد: از نظر محتوایی هم تلاش و کوشش همه دانشگاهیان، منجر به این شده که در تولید و حرکت در مرز‌های دانش در مقایسه با کشور‌های دنیا، سرعت بسیار عالی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه امروز از لحاظ تولید علم و دانش وضعیت مطلوبی داریم، یادآور شد: این میزان از برنامه برای نظام آموزشی کفایت نمی‌کند و باید دانش تولید شده تجاری سازی شده و منجر به ثروت آفرینی، توسعه، رونق و رفع مشکلات و مسایل اساسی کشور شود.

معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: آموزش عالی با ماموریت اصلی خود که رفع مسایل و مشکلات اجتماعی است فاصله دارد و با وجود کار‌های بسیاری که انجام گرفته، هنوز راه طولانی پیش روی خود دارد.

وی یکی از کار‌هایی را که در سال‌های اخیر انجام گرفته، مهارت آموزی در کنار کسب دانش اعلام کرد و افزود: تربیت متخصصین و نیروی توانمندی که بتواند از عهده فعالیت‌های خاص در حوزه‌های صنعت، کشاورزی، خدمات و مدیریت‌ها بر آید به مراکز آموزش علمی کاربردی محول شده است.
محمدزاده اظهار داشت: در همین زمینه تربیت نیروی انسانی با مهارت عالی در برنامه کار قرار گرفت و در ربع قرن فعالیت علمی کاربردی، امروز یک میلیون و ۷۴۰ هزار دانش آموخته همراه با مهارت لازم تحویل جامعه علمی و عملی کشور شده که اثر گذاری چشمگیری در بخش‌های مختلف داشته اند.

وی تاکید کرد: حل مسایل اجتماعی و اقتصادی کشور در گرو توسعه کمی و کیفی مراکز علمی و کاربردی است و با توسعه این دانشگاه، مساله اشتغال به عنوان مساله مهم جامعه بهبود پیدا می‌کند.

معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به اینکه هیات رئیسه دانشگاه سیاست و برنامه اساسی خود را بر ارتقای کیفی فعالیت‌ها قرار داده است، افزود: تثبت و ساماندهی مراکز و قانونمند کردن و همچنین ماموریت گرایی مراکز با توجه به پتانسیل‌های هر منطقه از ماموریت‌های این دانشگاه است.

وی به اقدامات وسیع این دانشگاه در حوزه‌های یاد شده اشاره کرد و گفت: در این راستا تمام برنامه‌های آموزشی که بیش از ۸۰۰ برنامه است، بازنگری شده و ارتقای کیفی نیز با کمک دانشگاهیان آغاز شده است.

محمدزاده درباره شرایط تدریس در مراکز علمی کاربردی افزود: مدرسین مراکز ارزیابی شده و فقط مدرسینی مجاز به ادامه تدریس خواهند بود که کد دریافت کنند.

وی برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت متمرکز و سراسری را از دیگر اقدامات کیفی سازی دانشگاه اعلام کرد و گفت: در نیم سال اول سال تحصیلی جاری چهار درس در استان البرز به صورت پایلوت در این طرح قرار گرفت و در نیم سال دوم ۹ درس در تمام مراکز کشور به این طرح می‌پیوندند.
محمدزاده به فعالیت ۹ هزار و ۳۴۰ مرکز آموزشی با ۵۱۰ رشته در کشور اشاره کرد و یادآور شد: از این تعداد ۱۶ مرکز با ۶۴ رشته در استان کردستان فعالیت دارند.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به اشتغال به تحصیل ۳۱۰ هزار دانشجوی در مراکز علمی کاربردی در کشور گفت: از این تعداد هفت هزار و ۵۰۰ دانشجو در کردستان هستند و سه هزار و ۵۰۰ نفر هم فارغ التحصیل شده اند که حاکی از ظرفیت بالای این استان است.

وی مهارت و فناوری را وجه تمایز دانشجویان علمی کاربردی با دیگر مراکز آموزش عالی برشمرد و افزود: به همین منظور ایجاد نظام صلاحیت حرفه‌ای مورد توجه ویژه این دانشگاه است تا افراد ماهر شناسایی و با صدور گواهی به جامعه معرفی شوند.
محمدزاده یکی دیگر از ویژگی‌های علمی کاربردی را تحصیل دانشجویان با هزینه شخصی دانست و اضافه کرد: این مساله کمکی به دولت است تا نیروی ماهر با هزینه خود آموزش ببیند.
وی اظهار داشت: در صددیم تا تسهیلات ویژه‌ای تهیه و در اختیار برخی از دنشجویان قرار دهیم که دارای مشکل مالی هستند.
گفتنی است؛در این مراسم ضمن قرائت سوگندنامه دانش آموختگی و تجلیل از برترین ها، از خانواده شهدای دانشجو جواد کاکه جانی و حیدر عزیزی نیز تجلیل شد.

انتهای پیام/م

 

برچسب ها: فرهنگیان ، اشتغال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.