به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فرهنگ در نشست دبیران شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت؛ اعضای حاضر در جلسه با بررسی دست آوردهای ۳۴ سال گذشته و آسیب شناسی مصوبات و آثار مترتب بر آن به بررسی فلسفه تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی و به دنبال آن شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداختند.
در این زمینه یکی از موضوعات مورد تأکید حضار جلسه؛ موضوع فرهنگ عمومی و عوامل مؤثر بر آن و بررسی ریشههای معضلات کنونی در این عرصه بود و میزان اثرگذاری مصوبات شورای عالی و اجرایی شدن این مصوبات در ۲ حوزه فرهنگ و علم مورد بحث قرار گرفت.
دبیران ادوار شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به بیانیه گام دوم رهبری حکیم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنهای «مدظله العالی»، موضوع جوانان و دانشگاهها و تأثیر آنان در آینده علم و فرهنگ کشور را نیز مورد تحلیل قرار دادند.
لازم به ذکر است از نکاتی که در این جلسه به آن اشاره شد آثار انقلاب اسلامی و انقلاب فرهنگی در رشد کشور در حوزههای مختلف بهخصوص علم و فرهنگ بود که در صورت عدم پیروزی انقلاب اسلامی در کشور شاهد آن نبودیم.
همچنین دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین و تصویب اسناد راهبردی همچون سند نقشه جامع علمی کشور، سند نقشه مهندسی فرهنگی، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و ... به منظور ریلگذاری حرکت در حوزه علم و فرهنگ، در این جلسه مورد اشاره قرار گرفت.
دبیران ادوار شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن ابراز خرسندی نسبت به راهاندازی ستاد راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی، بر لزوم توجه به اولویتهای فرهنگی کشور از جمله فرهنگ عمومی و وضعیت فرهنگی در دانشگاهها و توجه به سلطه زدایی از فرهنگ تأکید کردند.
در این جلسه عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به ناکامیها و موفقیتهای گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی، رویکرد آینده دبیرخانه را ادامه مسیر طی شده و توجه بیشتر به حوزه فرهنگ دانست و با برشمردن برکات حاصل از اسلام و انقلاب اسلامی در کشور، بر ضرورت داشتن نگاه ریشهای به موضوعات حوزه فرهنگ و علم و لزوم بهره برداری بهینه از داشتههای موجود مادی و معنوی کشور تأکید کرد.
وی با اشاره به ضرورت عملیاتی کردن بیانیه گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری «مدظله العالی» صادر شده است، بر لزوم تحقق اهداف این متن مهم از جمله خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی تأکید کرد. عاملی ضمن بیان اینکه جامعه پردازی با جامعه سازی تفاوت ماهوی و روشی دارد؛ تأکید کرد جامعه پردازی به اراده انسان و عمل خودآگاهانه توجه دارد در صورتیکه جامعه سازی یک نوع عمل صنعتی و شی فرض کردن انسان است.
در پایان این جلسه مقرر شد این نشست به صورت منظم و هر ۲ ماه یکبار تشکیل و مهمترین اولویتهای حوزه علم و فرهنگ که باید شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به آن اهتمام ویژه داشته باشد احصاء و تحلیل شود.
انتهای پیام/