با نگاهی کوتاه به گوشه و کار این سرزمین می توان دریافت ،کشور ایران پر از فرصت هایی است که تنها باید با چشمی باز آن را دید و برایش نقشه هایی سرتاسر سودآور کشید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، هم مرز بودن خراسان شمالی با کشور ترکمنستان فرصت غنیمتی را برای استان به وجود آورده است که می‌تواند پیشران اقتصاد استان باشد، اما تاکنون بهره کافی از این فرصت برده نشده است که نشان از وجود چالش‌ها و کم کاری‌هایی در مسیر همکاری‌های دو کشور دارد.

محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی به تازگی در ستاد تسهیلات سفر‌های نوروزی خراسان شمالی با اشاره به ظرفیت بخش گردشگری برای ایجاد درآمد پایدار در استان گفت: باید شرکت‌های گردشگری به سمت جذب گردشگران ترکمنستانی بروند.

وی افزود: خراسان شمالی ظرفیت پذیرش بیماران ترکمنستانی را نیز دارد و حاضریم زمینه ترانسفر بیماران به سایر شهر‌ها نیز برعهده بگیریم. هم‌چنین در سفر سفیر ایران در ترکمنستان نسبت به برقراری پرواز مستقیم بجنورد به عشق‌آباد نیز اعلام آمادگی کردیم.

شجاعی در نشستی دیگر در جمع فعالان اقتصادی خراسان شمالی در ترکمنستان خطاب به مدیران و بخش خصوصی اظهار داشت: درخواست ما این است که در حوزه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خراسان شمالی، بخش خصوصی و مدیران با تشکیل کارگروه‌ها و ارتباطات موثر، به صورت جمعی در حل مشکلات ارتباطی با ترکمنستان گام بردارند و از اقدامات فردی بپرهیزند.

وی با تاکید بر اینکه این اطمینان را می‌دهیم که انتظارات ۱۰۰ درصدی ترکمنستان را برطرف کنیم افزود: این آمادگی را داریم تا برای تک تک توانمندی‌های استان که مورد نیاز ترکمنستان است برنامه ریزی دقیق انجام داده و تضمین قطعی دهیم که هیچ مشکلی در روند صادرات به این کشور پیش نخواهد آمد.

استاندار در خصوص بازارچه مرزی پرسه سو نیز تصریح کرد: چانه زنی‌ها باید از طرف ایران انجام بگیرد. عدم اجرای بازارچه مرزی پرسه سو تاکنون حتما متوجه ایرادات و مشکلات‌ای بوده است. ما موظفیم تا شرایطی را فراهم کنیم تا طرف ترکمنستانی با قبول شرایط در جهت راه اندازی این بازارچه گام بردارد. به دنبال کسب درآمد از کشور ترکمنستان هستیم.

شجاعی خاطرنشان کرد: این دور از شان خراسان شمالی است که سهم دانشگاه‌های استان از ۴۰ هزار دانشجوی بورسیه کشور ترکمنستان صفر باشد.

وی در پایان عنوان داشت: تمام تلاشمان را انجام می‌دهیم تا مقدمات زمینه صادرات و واردات به کشور ترکمنستان انجام شود و، اما اگر این امر عملی نشد کشور مقصد دیگری را برای صادرکنندگان استان فراهم خواهیم آورد.

محمود قنبری مدیرکل اقتصاد ودارایی خراسان شمالی نیز با تاکید بر اینکه بازگشایی مرز مشکل اشتغال و معیشت بخش زیادی از مرزنشینان استان را مرتفع خواهد کرد اظهار داشت: بازگشایی مرز می‌تواند تسهیل در سرمایه گذاری و افزایش اشتغال را به دنبال داشته باشد. همچنین این قول را به طرف ترکمنستانی خود می‌دهیم که با استفاده از دستگاه‌های مدرن در لب مرز مانع از ورود مواد مخدر به ترکمنستان شویم.

وی انتقال مالی را یکی دیگر از مشکلات صادرکنندگان استان دانست و افزود: متاسفانه عدم وجود صرافی مشترک بین ترکمنستان و ایران باعث شده است تا انتقال پول صادر کننده‌های استان به مشکل بخورد. همچنین سقف پول نقدی که صادر کننده می‌تواند با خود به کشور بازگرداند ۱۰ هزار دلار است که اگر این مبلغ با همکاری دولت ترکمنستان به ۵۰ هزار دلار برسد بخش زیادی از مشکلات این فعالان اقتصادی حل خواهد شد.

قنبری با بیان اینکه اینکه عدم قیمت گذاری درست کالا‌ها توسط گمرکات کشور باعث بروز مشکلاتی در بین صادرکنندگان خراسان شمالی به ترکمنستان شده بود تصریح کرد: خوشبختانه با واگذاری قیمت گذاری‌ها به گمرکات خود استان مسیر صادرات را هموار و معضل قیمت‌گذاری بر کالا‌ها را مرتفع کرده است.

مرتضوی سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی با بیان اینکه انجمن صنفی پیمانکاران خراسان شمالی توانایی بالایی در اجرای پروژه‌های و عمرانی به ویژه سدسازی را دارند اظهار داشت: بخش زیادی از اجرای سد‌های خراسان شمالی توسط پیمانکاران بومی خود استان انجام گرفته است و این آمادگی وجود دارد که با انتقال دانش به ترکمنستان خدماتی را در حوزه عمرانی و سدسازی شور ترکمنستان انجام دهیم.

وی وجود آزمایشگاه‌های مجهز را نقطه قوت دیگر خراسان شمالی دانست و افزود: آمادگی کامل در قالب طراحی، اجرا و ساخت تمامی پروژه‌های اجرایی کشور ترکمنستان وجود دارد.

زمینه همکاری در بخش کشاورزی و دامداری بخش دیگری از موضوعات مطرح شده بود که عبدالله یوسفی مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی در این باره اظهار داشت: با توجه به اینکه خراسان شمالی استانی با ظرفیت بالای دامداری است می‌توانیم در تامین دام‌های مولد و همچنین گوشتی از کشور ترکمنستان کمک بگیریم.

وی در خصوص نوآوری علمی و بهره‌مندی پیشرفته از محصولات کشاورزی در خراسان شمالی افزود: امکان صادرات ارقامی از بذر گیاهان دارویی وجود دارد. همچنین تشکل‌های کشاورزی استان آمادگی لازم را دارند تا در حوزه صدور علم و تجهیزات اجرای مکانیزم‌های کشاورز کشور ترکمنستان همکاری لازم را داشته باشد.

زهرا معینی صادر کننده خراسان شمالی به کشور ترکمنستان با تاکید بر اینکه درخواست ما از کشور ترکمنستان این است که حداقل‌های روابط بین المللی بین دو کشور را رعایت کند، اظهار داشت: تغییر ضرب‌الاجلی و یکدفعه‌ای تعرفه واردات کالا توسط دولت ترکمنستان، مشکلاتی را برای صادرکنندگان به وجود آورده است.

وی افزود: این درخواست را داریم که دولت ترکمنستان زودتر تغییر تعرفه‌ها را با سفارت ایران در میان بگذارد تا مانع وارد شدن ضرر جدی به صادرکنندگان استان باشد. گا‌ها در لحظات تحویل کالا و یا در حین انتقال بار تعرفه‌ها تغییر می‌کنند.

معینی در پایان با اشاره به مشکلات موجود در نمایشگاه‌های ایران در کشور ترکمنستان تصریح کرد: نمایشگاه‌هایی که ایران در کشور ترکمنستان برگزار می‌کند به دلیل داشتن تشریفات بیهوده و سخنرانی‌های مکرر مسئولان به بهانه افتتاحیه‌ها و اختتامیه‌ها بازدهی لازم را ندارند.

خرمالی رایزن بازرگانی ایران در کشور ترکمنستان نیز که همراه سفیر ایران به خراسان شمالی سفر کرده بود، در جمع فعالان اقتصادی استان خراسان شمالی اظهار داشت: بانک صادرات موجود در کشور ترکمنستان این توانایی را دارد که ارز صادرکنندگان را در قالب درهم وارد کشور کند.

وی افزود: باتوجه به وجود تجهیزات و مواد اولیه بسیار خوب در ترکمنستان، می‌توان از مکانیزم تبادل کالا نیز استفاده کرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ب

ظرفیت های هم مرزی خراسان شمالی و ترکمنستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.