به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران در شانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسان ایران که امروز در موزه ملی برگزار شد،گفت:امروز میزبان نمایشگاه بزرگی هستیم که نتایج همدلی همکاران میراث فرهنگی و چهار دهه کشفیات باستان شناسی ایران را در معرض دید عموم قرار میدهد.
وی با بیان اینکه مطالعات باستان شناسی خواستگاه تمدن را نشان میدهد و راه آینده را روشن میکند،بیان کرد: حل مشکلات امروز با اتکا به گذشته ممکن میشود.
رئیس موزه ملی ایران اشاره کرد:مجموعه ذکر شده در طول یک ماه وارد موزه ملی شد و نمایشگاه چهاردهه کشفیات باستان شناسی ایران، هدیه نوروزی موزه ملی به مردم است.
روح الله شیرازی رئیس پژوهشکده باستان شناسی و دبیر علمی شانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی گفت:در حال حاضر به مهمترین چالشهای باستان شناسی در ۳دهه آموزش، پژوهش و کاوشهای اضطراری اشاره کرد. در سال۱۳۸،۹۵مجوز و در سال بعد۱۳۳مجوز باستان شناسی صادر شده و انجام فعالیتهای باستان شناسی اهداف مختلفی دارد که یکی از آنها تکمیل نقشه باستان شناسی ایران است. امروز به لطف بهره برداری از امکانات مدرن میتوان از روشهای جدیدی استفاده کرد و تا به امروز گامهایی برداشته شده است.
علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:ما در تمام امور و علوم دنبال نو شدن هستیم و این جزو افتخارات است، اما حوزه باستان شناسی به قدیم میپردازد و ما در این حوزه به قدمت خود افتخار میکنیم.
وی افزود:باستان شناسی کاوش در فرهنگ است و فرهنگ در طول سالها بالنده شده و رشد کرده است. در کشوری که در طول تاریخ قدمت دارد و تمدن ساز بوده، باستان شناسی اهمیت زیادی دارد.
مونسان بیان کرد:من میدانم که همکاران در پژوهشگاه و معاونت میراث فرهنگی با حداقل امکانات سعی میکنند فرهنگ ایران را به جهانیان معرفی کنند. هفته پیش من به مناسبت روز زن صحبتهایی کردم و میدانم که زنان در زمانی که بسیاری از ملتها زنان را زنده به گور میکردند، در جامعه ایرانی جایگاه مناسبی داشتند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی اظهار کرد:به نظر باید تلاش کنیم تا یک بخش عمومی به پژوهشگاه افزوده شود تا بتوان اطلاعات باستان شناسی را متناسب با سن نسل جوان و نوجوان به آنها آموزش داد. در کتابهای درسی نیز باید بیشتر دیده شویم و به نظر میرسد در این خصوص باید با وزارت آموزش و پرورش صحبت کنیم.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی نیز گفت:تحلیلها و چشم اندازهای باستان شناسی همیشه پویا است و به همین دلیل انتشار اطلاعات مهم است. برگزاری نمایشگاه چهار دهه کشفیات باستان شناسی ایران اهمیت زیادی دارد و ما انتظار داریم که متخصصان پژوهش هنر تاریخ هنر ایران را با توجه به دستاوردهایی که در این نمایشگاه وجود دارد، بازبینی و به روز رسانی کنند. ما تلاش می کنیم بخشی از تابلوهای شهری را به این نمایشگاه اختصاص بدهیم.
بهروز عمرانی، سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز گفت:مونسان تاکید دارد که در سال آینده پژوهش در محوطه جیرفت از سر گرفته شود. موضوع ایران فرهنگی نیز در برنامه ششم توسعه آمده و ما تلاش می کنیم که دامنه مطالعاتی خود را به محیط فرهنگی افزایش بدهیم و زمینههای مرتبط با آن در سال آینده آماده میشود. پژوهشگاه باستان شناسی باید توجه ویژه خود را به حفاظت اختصاص دهد و این با توجه به مرور کارهای گذشته، یکی از ضعفهای حوزه باستان شناسی بوده است.
وی افزود:به نظر میرسد که اگر مردم بومی در نگهداری از محیطهای باستان شناسی دخیل شوند، کمک شایانی به امر محافظت از این حوزهها میشود.
در حاشیه برگزاری شانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران، نمایشگاه چهل سال دستاوردهای باستان شناسی ایران افتتاح شد.
انتهای پیام/