به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، جوانه لوبیا حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، فیبر، اسیدفولیک و غیره است.
برای بررسی خواص جوانه لوبیا و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص جوانه لوبیا گفت: این جوانه دارای خواص فراوانی بوده که یکی از آنها بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه است؛ مصرف جوانه لوبیا موجب پیشگیری از آلزایمر میشود و برای سالمندان بسیار مفید است.
وی افزود: جوانه لوبیا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین و افراد مبتلا به کم خونی بسیار مفید و اثربخش است.
بیشتر بخوانید: دفع سنگ کیسه صفرا با «جوانه تخم چغندر و لبو»/ از بیماریهای قارچی در امان بمانید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مقادیر بالای پروتئین در این جوانه موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران، ورزشکاران مخصوصا بدن سازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: جوانه لوبیا به علت دارا بودن پروتئین بالا میتواند به عنوان جایگزین گوشت در برنامه غذایی قرار بگیرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این جوانه برای زنان دارای نوزاد بسیار مفید است، زیرا باعث افزایش شیر آنها میشود.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص جوانه لوبیا میتوان به رفع غلظت خون، تصفیه خون، رفع گرفتگی صدا اشاره کرد.
وی گفت: این جوانه به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از پوسیدگی دندان با «جوانه شاهی»/ اگر «ام اس» دارید از مصرف این خوراکی غافل نشوید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: جوانه لوبیا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی درباره منع مصرف جوانه لوبیا اظهار کرد: افرادی که از رژیم خام خواری استفاده میکنند بهتر است از مصرف این جوانه اجتناب کنند.
-لوبیا ۲۰۰ گرم
-آب به مقدار لازم
-برای تهیه این جوانه ابتدا لوبیا را میشوییم.
-سپس به مدت ۱۸-۱۷ ساعت در آب قرار میدهیم تا خیس بخورد.
-در این مرحله آب آن را صاف میکنیم و درون ظرف شیشهای میریزیم.
-یک پارچه سفید نمدار روی درب ظرف قرار میدهیم.
-پس از ۴-۳ روز جوانه لوبیا رشد میکند.
-جوانه لوبیا پس از آماده شدن باید در یخچال نگهداری شود.
نکته: این جوانه بهتر است همراه غذاهایی از جمله سوپ استفاده شود.
انتهای پیام/