پژوهشگر باستان شناسی خبرداد؛

کشف فسیل ماموت برای اولین بار در ایران

پژوهشگر باستان شناسی گفت: فسیل ماموت یافت شده در شهرستان بیله‌سوار برای اولین بار در ایران کشف شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، حسن یوسفی، پژوهشگر باستانشناسی با اشاره به ثبت ملی فسیل ماموت یافت شده در شهرستان بیله سوار، گفت: استان اردبیل به لحاظ وجود بقایای قدیمی‌ترین دوره‌های زمین‌شناسی باستان‌شناسی و دیرینه‌شناسی از جمله مناطق بکر و ناشناخته ایران و آذربایجان محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: در طول دو یا سه سال گذشته آثار چنین فعالیت‌هایی در نقاط مختلف استان از جمله استپ‌های مغان، مشکین شهر، جنوب استان، شهرستان کوثر و خود شهرستان اردبیل کشف و شناسایی شده است.

مشاور مدیر کل میراث فرهنگی استان اردبیل در حوزه باستانشناسی بیان کرد: این کشفیات خط بطلانی بر عدم وجود بقایای فسیلی که توسط متخصصان دیرینه شناسی مطرح بود کشیده است.

یوسفی ادامه داد: بقایای سنگواره‌های تنه‌های درخت‌های جنگلی در شهرستان مشکین‌شهر همچنین سنگواره‌های مهره‌دارانی، چون زرافه و ماموت در نزدیکی شهر اردبیل مبحث جدیدی در مباحث علم زمین‌شناسی و دیرینه شناسی بر روی محققان باز کرده است.

وی اضافه کرد: این موضوع باعث شده است تا اساتید برجسته این علوم در دانشگاه‌های معتبر کشور با تایید مطالب فوق منتظر تحقیقات میدانی جدید توسط محققان و در پی آن کشف ناشناخته‌های دنیای گمشده کهنه و تمدن بشری در این نقطه از کشور باشند.

کارشناس باستان‌شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل تصریح کرد: تمامی این سنگواره‌ها در طی فعالیت‌های گسترده عمرانی استان به صورت اتفاقی کشف و شناسایی شده است.

یوسفی گفت: مساحت محدوه آثار فسیلی شناسایی شده بیش از ۲ هزار هکتار تعیین گردیده است که حدود منطقه پس از شناسایی آثار فسیلی و تعیین مرکز تمرکز این آثار بر اساس عوارض طبیعی مشخص شده است.

وی افزود: این منطقه شامل تپه ماهور، آبراهه‌های بین تپه‌ها واقع شده است و محتوای تپه‌های موجود منطقه تا بران شهرستان پارس‌آباد شامل مصالح مخلوط شن و ماسه با دانه بندی تدریجی از ریز تا درشت و یا بلعکس بوده که نشان دهنده پسروی و گاهاً پیشروی دریا و و رسوبات ساحلی خزری است.

مشارو مدیر کل میراث فرهنگی استان اردبیل عنوان کرد: در این منطقه و در اعماق ۲۵ متری زمین به کنگلو مرا‌های لنزی فرم می‌رسیم که حاوی فسیل‌های مهره‌دارانی مانند ماموت و اجداد فیل‌های فولادلو قویسی – خلیفه لو می‌باشد.

یوسفی بیان کرد: فسیل‌های مکشوفه از روستا‌های فولادلو قوسی و خلیفه‌لو از جمله مهم‌ترین بقایای سنگواره‌ای شمال غرب بعد از فسیل‌های مراغه هستند که همزمان با حضور انسان ابزارساز در منطقه بوده است.

وی اضافه کرد: این آثار از دیدگاه گردشگری، دیرینه شناسی، زمین شناسی و باستانشناسی فوق العاده با اهمیت می‌باشد به همین منظور فراهم نمودن زیرساخت‌ها برای بازدید گردشگران در توسعه منطقه موثر خواهد بود.

یوسفی افزود: این اثر ۳ سال پیش توسط محقق زمین شناسی استان آقای منصور فکور کشف شده است که حفاظت، صیانت و معرفی آن و آثار اینچنینی نیازمند همکاری بین ارگان‌ها و نهاد‌های مختلف است.

انتهای پیام/ح

ثبت ملی فسیل ماموت یافت شده در شهرستان بیله سوار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.