ظفرقندی گفت: برای تعیین تعرفه باید میزان رشد تورم و قیمت دارو و تجهیزات پزشکی محاسبه و لحاظ شود، در غیر این صورت نظام سلامت با مشکل رو به رو می‌شود.

متناسب نبودن تعرفه با میزان تورم سبب ورشکستگی بنگاه‌های حوزه سلامت و کاهش بسته‌های خدمتی می‌شودمحمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تعرفه یکی از موضوعات مهم در زمینه اقتصاد سلامت محسوب می‌شود و باید از تمام ابعاد به آن نگاه کرد، زیرا تعرفه تاثیر زیادی بر سلامت و مشکلات و نحوه درمان مردم دارد.

وی ادامه داد: تعرفه در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باید تابع مؤلفه‌های اقتصادی باشد؛ تغییرات تعرفه می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی در نحوه خدمت‌رسانی به مردم در حوزه بهداشت و درمان شود؛ من معتقدم که مؤلفه‌های اقتصادی ارتباط مستقیمی با تعرفه در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها دارد.

رئیس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: هزینه‌ای که در حوزه سلامت سرمایه گذاری می‌شود باید بازرس داشته باشد و افرادی که در بخش خصوصی سرمایه‌گذاری می‌کنند تحمل ضرر منطقی، علمی و اقتصادی ندارد؛ معتقدم که تعرفه باید بر اساس معیار‌های اقتصادی تعیین و مشخص شود.

ضرورت محاسبه هزینه‌های سرباری و استهلاک در تعیین تعرفه

ظفرقندی اظهار کرد: تعیین تعرفه جزو حرفه‌ای خدمت محسوب می‌شود و هزینه‌های سر‌باری، استهلاک و سود سرمایه باید در تعیین تعرفه لحاظ شود.
وی اضافه کرد: هزینه‌های مختلف مراکز درمانی و بیمارستان‌ها باید جمع بندی و تعرفه بر اساس هزینه‌های تمام شده تعیین شود که در این میان اگر تعرفه تناسبی با هزینه‌های تعیین شده نداشته باشد باعث ورشکستگی بنگاه‌های بخش خدمات سلامت می‌شود یا بسته‌های حوزه بهداشت و درمان کاهش پیدا می‌کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: شورای عالی بیمه برای تعیین تعرفه باید هزینه‌های واقعی را بررسی و متناسب با افزایش تورم و دستمزد‌ها تعرفه تعیین کند.

وی افزود: اگر بیمارستان‌ها به ویژه در بخش خصوصی با توجه به رشد تورم، افزایش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی نتوانند خودشان را هماهنگ کنند  و تعرفه این مراکز را پوشش ندهند قاعدتا باعث کاهش خدمت در حوزه سلامت می‌شود.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.