به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش در سالی که گذشت با فراز و نشیبها و وعده و برنامههای بسیاری روبه رو بود که به طور متناوب اقدامات آن را ماه به ماه و به اجمال بررسی خواهیم کرد.
روز سهشنبه این هفته یک دستگاه اتوبوس در انتهای بزرگراه سیمین بولیوار در مسیر دانشگاه علوم تحقیقات واژگون شد که این حادثه مرگبار ۹ کشته و ۲۶ مصدوم برجای گذاشته است.
براساس گفتههای مسئولان دانشگاه آزاد برخی از دانشجویان مصدوم به بیمارستان فرهیختگان (بیمارستان دانشگاه آزاد) و برخی به بیمارستانهای حضرت رسول، شریعتی، عرفان و نیایش منتقل شده اند.
هم اکنون خانوادههای دانشجویان مصدوم پشت درهای بیمارستان فرهیختگان حضور دارند و پزشکان در حال کمک رسانی و رسیدگی به وضعیت مصدومان هستند.
امسال علیرغم فراز و نشیبهای بسیار وضعیت بودجه نسبت به سالهای قبل افزایشی قابل توجه داشته است و رشد ۲۷ درصدی را شاهد هستیم که در بخشهای مختلف آموزش و پرورش تقسیم میشود، البته پیش از این هم سعید طاهری رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفهای سازمان برنامه بودجه گفته بود امسال دولت برای اولین بار تمام منابع مالی مورد نیاز آموزش و پرورش را مورد توجه قرار داده است و ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای این دستگاه در نظر گرفتیم که با توجه به این منابع در نظر گرفته شده مشکلات مالی در حوزه پرداخت پاداش پایان خدمت، تامین شیر مدارس و مواردی دیگر از این قبیل بر طرف میشود.
بودجه اعلام شده مبلغ ۴۵ هزار و ۸۳۱ میلیارد و ۳۳۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است که نشان از تامین اعتبارات لازم دارد، اما در کنار این افزایش اصلاح ساختار و تخصیص اعتبارات هم برای پشیبرد اهداف ضرورت مییابد.
براساس گفتههای حسن روحانی و پیشنهاد وی حداقل ۱۰ درصد بودجه به صورت خرید خدمت لحاظ شده و این موضوع میتواند تداوم یابد و این در حالی است که هنوز خریدخدمات در آموزش و پرورش آنچنان که باید ساماندهی نشده است و در بخشهایی مانند خرید خدمات آموزشی، معلمان با بلاتکلیفی در شرایط شغلی و حقوقی فعالیت دارند.
منصور غلامی وزیر علوم گفت: مسائل زیست محیطی امروز نیاز به مطالعه دارد و صرفا اجرایی نیست، امیدواریم با راهکارهایی که امروز قرار است در دانشگاهها شکل بگیرد، مسائل محیط زیست کشورمان را حل کنیم. قطعا همه مسائل از طریق دانشگاههای بزرگ حل میشود و خوشبختانه در این زمینه کارهایی را آغاز کردهایم.
وزیر علوم افزود: در حال حاضر ۱۳ دانشگاه برتر در این زمینه حل مسئله می کنند و تا به امروز همکاریهایی را نیز در این زمینه انجام دادهاند.
غلامی گفت: در حال حاضر ۲ قرارداد با دانشگاههای مختلف داشته ایم تا دانشجویان و اساتید بتوانند در این زمینه از طریق پایان نامهها فعالیت کنند، قرار است دانشجویان طرح های زیست محیطی خود را از این طریق ارائه کنند.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در حساب شخصی توئیتر خود از تعیین تکلیف کنکور خبر داد و نوشت: امروز چهارشنبه ساعت ۶:۳۰ صبح جلسه تعیین تکلیف کنکور سال آینده برگزار شد.
ورود به ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاهها نیازی به شرکت در کنکور و تحمل اضطرابهای طاقت فرسا ندارد و صرفا سوابق تحصیلی ملاک عمل است.
سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه تیمی که ماهواره پیام را ساختهاند سالها تجربه دارند و کارشان متوقف نخواهد شد، اظهار کرد: برای آنکه ماهوارهای ساخته شود به طور قطع باید با سازمان فضایی مذاکره داشته باشیم.
رئیس دانشگاه امیرکبیر بااشاره به آخرین جزئیات از ساخت نسخه جدید ماهواره پیام ۲ گفت: آغاز مذاکرات به معنای گرفتن آچار در دست نیست، اگر حرف از شروع زده میشود به معنای آغاز مذاکرات است؛ ساخت ماهواره آنقدر پیچیده و سنگین است که نباید بدون مطالعه و تحقیق پیش برود و اکنون زمان ساخت نسخه جدید ماهواره پیام هنوز مشخص نیست.
حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان وضعیت بودجه دانشگاه فرهنگیان برای سال ۹۸ اظهار کرد: شرایط دولت و اقتصاد را درک میکنیم، اما با توجه به جمعیت تحت پوشش و جذب نیرو دانشجو معلم برای سال آینده بودجه مناسبی نداریم و حداقل باید ۵۰ درصد افزایش اعتبارات داشته باشیم.
وی درباره ۳ ساله شدن دانشگاه فرهنگیان گفت: این طرح به معنای کاهش ساعات درسی دانشجو معلمان نیست و از ظرفیت دورههای تابستانی استفاده میکنیم البته باید با وزارت علوم مکاتباتی داشته باشیم تا در دوره تابستان به جای اخذ ۶ واحد در هر نیمسال ۱۰ واحد درسی در نظر گرفته شود.
محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی اظهار کرد: برای تشویق دانشجویان به آموزش مهارتی باید تسهیلاتی فراهم شود که نیاز به همت نمایندگان مجلس و همکاری آنها دارد؛ ما در سال گذشته بیش از ۱۰۰ مرکز نوآوری را ایجاد کردیم تا از ایدههای دانشجویان تولید ثروت کنیم. برخی از طرحهای ما در نمایشگاه بین المللی برگزیده و غرفه ما در بین ۲۰۰ غرفه برتر شد و این نشان دهنده ظرفیت دانشگاه و دانش آموختگان آن است.
وی گفت: ۷۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی مشغول به کار میشوند این مقدار باید به ۱۰۰ درصد برسد و نکته مهم دیگر اشتغال دانشآموختگان در شغلی متناسب با رشته تحصیلی شان است.
عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران بیان کرد: برای کاهش تراکم به ۸ هزار کلاس درس نیاز داریم؛ اکنون میانگین تراکم کشور ۲۴ نفر است، اما در مدارس ابتدایی تهران میانگین تراکم دانش آموزی را ۳۴ نفر برآورد کردیم، هرچند در منطقه ۳ تهران این موضوع کمتر محسوس است، زیرا مدارس غیردولتی کمک کردهاند و در عین نبود امنیت کافی سرمایه خودشان را در این مسیر هزینه کردهاند و ۷۰ درصد از مدارس ما را در این منطقه مدرسه غیردولتی تشکیل میدهد که از همه چیز خود برای مدرسه داری گذاشتند و این موضوع در حالی است که امروزه مدارس غیردولتی دشمنان سرسختی دارند.
فولادوند تأکید کرد: بین ۲ تا ۳ هزار کلاس درس اجارهای داریم که برای فعالیت در این کلاسها باید اجاره پرداخت کنیم در واقع حدود ۲۶ هزار کلاس درس نیاز است تا بتوانیم در تهران خدمات مناسبی ارائه کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران تصریح کرد: بازرسان اداره کل به جز راهنمایی نباید کاری داشته باشند و حق ندارند به کسی چیزی بگویند کسی حق ندارد در این سختی و فشاری که به آموزش و پرورش وارد است بیاید مچ گیری کند، ما از مدیران تشکر میکنیم که با سختی مدرسه را اداره میکنند.
در این جلسه طهماسب کاظمی نماینده دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه 2 روز بعد از اعلام نتایج رشتههای علوم پزشکی در تاریخ ١١ مهرماه، نتیجه را مردود اعلام کرد، گفت: بر این اساس در ٢٣ مهرماه پس از پردازش مجدد، نتایج قبولیهای رشتههای پزشکی منتشر و با اعلام تکمیل ظرفیت ١١ آبان و پر شدن ظرفیتها، بحث پذیرش دانشجویان رشتههای پزشکی سال ٩٧ خاتمه یافت.
طهماسب کاظمی با بیان اینکه افرادی که به اعضای کمیسیون اصل ٩٠ مراجعه کرده اند، کسانی هستند که اصرار دارند در رشته محل اعلامشده ١١ مهرماه، پذیرش شوند، بیان کرد: بدون شک تراز این دسته افراد برای رشتههای پذیرش شده در اعلام نتایج ١١ مهرماه کافی نبوده، چرا که اگر تراز آنها به اندازه کافی بالا بود، در صورت انتخاب رشته، در تکمیل ظرفیتهای قبلی پذیرفته میشوند.
انتهای پیام/