یک متخصص تغذیه گفت: نمک، شکر و چربی‌های اشباع، دشمن حافظه هستند و موجب کم شدن قدرت آن می‌شوند.

سید مرتضی صفوی متخصص تغذیه، استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره خوراکی‌هایی که موجب کم شدن حافظه می‌شود، اظهار کرد: نمک، شکر و چربی‌های اشباع ۳ دشمن حافظه هستند که اگر از برنامه غذایی ما حذف شوند به بهبود و تقویت حافظه کمکی خواهند کرد.

دشمنان حافظه را بیشتر بشناسید/ مادران باردار از مصرف این ماده مفید غافل نشوند

وی افزود: مصرف فست فودها، مواد غذایی سرخ شده، نوشابه، قند، شکر، مربا، پولکی و آب نبات در مقادیر زیاد باعث کم شدن حافظه می‌شود.

دشمنان حافظه را بیشتر بشناسید/ مادران باردار از مصرف این ماده مفید غافل نشوند

نقش اسیدفولیک در تقویت حافظه

صفوی گفت: تغذیه نقش اساسی در عملکرد مغز دارد؛ بنابراین اگر در برنامه غذایی‌تان مواد موثر در کارایی بهتر مغز گنجانده شود، فرد حافظه‌ای بهتر خواهد داشت؛ یکی از این مواد اسید فولیک است، تحقیقات ثابت کرده است کاهش اسید فولیک، ویتامین B۶ و ویتامین B۱۲ در خون باعث ایجاد مشکل در بدن شده و سطح ادراک فرد را پایین می‌آورد؛ همچنین در سالمندان با اشکال در یادگیری، تمرکز و حواس به وجود می‌آید.


بیشتر بخوانید: تقویت حافظه با راهکار‌هایی پیش پاافتاده/ با این خوراکی‌ها باهوش شوید


این متخصص تغذیه بیان کرد: ویتامین B۱۲ ویتامینی است که برای نگهداری سلول‌های عصبی ضروری است و رفتار و حافظه را با ویتامین‌های گروه B می‌توان بهبود بخشید، بنابراین کمبود ویتامین B در غذا سطح ادراک را پایین می‌آورد.

دشمنان حافظه را بیشتر بشناسید/ مادران باردار از مصرف این ماده مفید غافل نشوند

 با ویتامین E  از پیشرفت آلزایمر پیشگیری کنید

وی اظهار کرد: ویتامین E مغز را از آسیب‌های مربوطه حفظ کرده،  از پیشرفت آلزایمر پیشگیری می‌کند و در تقویت حافظه بسیار موثر است.

صفوی بیان کرد: کولین ماده دیگری است که به طور طبیعی در غذا‌های چرب وجود داشته و باعث تقویت حافظه می‌شود؛ تحقیقات ثابت کرده است اگر مادر در دوران بارداری در رژیم غذایی خود از کولین استفاده کند قدرت حافظه جنین در حال رشد برای مراحل بعدی افزایش پیدا می‌کند، بنابراین کولین به صورت مستقیم بر روی پیام‌های عصبی موثر است.

دشمنان حافظه را بیشتر بشناسید/ مادران باردار از مصرف این ماده مفید غافل نشوند

ماهی؛ غذای تقویت مغز

وی اظهار کرد: روغن ماهی یکی دیگر از مواد مفید برای تقویت حافظه است به همین دلیل ماهی را غذای مغز می‌گویند. ماهی برای کاهش التهابات مغزی و محافظت از مغز بسیار مفید است؛ DHA و اسید آراشیدونیک ۲ ماده مغذی ماهی هستند که برای تقویت حافظه اثربخش و مفید خواهند بود.


بیشتر بخوانید: برای تقویت حافظه باید چه کرد؟


صفوی افزود: به‌طورطبیع مصرف میوه و سبزی تازه، همچنین تخم مرغ که ماده‌ای موثر برای رشد و عملکرد مغز است در تقویت حافظه بسیار مفید خوهد بود؛ همچنین در میان میوه‌ها، توت فرنگی بیشترین اثر را در تقویت حافظه و یادگیری دارد.

دشمنان حافظه را بیشتر بشناسید/ مادران باردار از مصرف این ماده مفید غافل نشوند

این متخصص تغذیه گفت: توصیه می‌شود برای تقویت حافظه از این مواد استفاده شود تا بدن نسبت به آن کمبودی نداشته باشد و حافظه کم نشود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
سلام برتخم مرغ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
والا توان خرید تخم مرغ هم نداریم
آخرین اخبار