کارشناس مسائل بین الملل گفت: امارات وسعودی ها پشت پرده جابه جایی‌هایی سیاسی اخیر درسودان بودند.

جنبش‌های مردمی سودان خبر از نبود دست بیگانه دربرکناری عمرالبشیر می‌دهد/ حاصل ریاست عمرالبشیر تجزیه سودان، فقر، فساد و بی عدالتی استسعدالله زارعی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تحولات اخیر در سودان، اظهار کرد: به عقیده من  شورشی در این کشور شورشی رخ نداده است چراکه کودتا به معنی است که یکی از نظامیانی که در نقطه میانی ارتش قرار دارد علیه دولت حاکم وارد عمل می‌شود و مسئولان ارشد کشور از جمله فرماندهان ارتش را برکنار می‌کند.


وی افزود: آنچه که در سودان اتفاق افتاد در حقیقت به دست گرفتن قدرت توسط فرماندهان ارشد ارتش است، به عبارت دیگر در این شرایط کسانی قدرت را به دست گرفتند که تا پیش ازآن هم بخشی از قدرت سودان محسوب می‌شدند، بنابراین رئیس جمهور سابق این کشور با ارتش توافق کرد تا آن‌ها قدرت را به دست بگیرند.

زارعی با بیان اینکه در پشت این صحنه سازی ها در سودان،  سعودی‌ها و اماراتی‌ها حضور دارند، تصریح کرد: آن‌ها با جنبش مردمی مخالف، پر قدرتی مواجهه شده و دریافتند که نمی‌توانند از ادامه حکومت عمرالبشیر حمایت کنند، از کمک به او دست برداشتند تا در عین حال فرمول بی دردسری را جایگزین کنند به این شکل که فرد حاکم تغییر کند، اما سیاست‌های کشور تغییری نکند به همین خاطر با پیگیری سعودی‌ها و امارات مسئله به دست گرفتن قدرت توسط ارتش مطرح شد.

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به گذشت چند ماه از اعتراضات مردمی در سودان و مشخص شدن هویت رهبران و گروه‌های شکل دهنده آن، توضیح داد: با این تفاصیل مشخص می‌شود که دست بیگانه در پشت تظاهرات مردمی در این کشور نبوده، ولی در جریان جابه جایی‌هایی سیاسی اخیر در سودان دست‌هایی در پشت پرده به ایفای نقش پرداختند، به همین دلیل هم مردم به تغییرات موجود متقاعد نشده و در نتیجه کماکان در خیابان‌های سودان و خارطوم حضور دارند.

وی افزود: عمرالبشیر برای انجام برخی تغییرات با ارتش توافق هایی انجام داد، از سوی دیگر اگرچه فرماندهان ارتش ادعا می‌کنند که عمر در بازداشت خانگی به سر می‌برد، اما با نگاهی به واقعیت های سیاسی در سودان  می توان نتیجه گرفت که این تعییرات بر مبنای توافق بین ارتش و او انجام شده و به همین خاطرمورد حمایت ارتش است.


زارعی تصریح کرد: ارتش تا جایی که ممکن است عمرالبشیر را مورد حمایت خود قرار می‌دهد و  اگر زمانی موفق نشدند احتمال می‌رود بشیر به کشوری نظیری عربستان پناه ببرد.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه عمرالبشیر با حمایت اسلام گرایان و اخوان المسلمین روی کار آمد ادامه داد: او از میانه ارتش برخاست و جزء مسئولان دولت سابق سودان به شمار نمی‌آمد و بیشتر به سمت فلسطین، جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران گرایش  داشت.

وی در ادامه یادآور شد: عمرالبشیر در سودان به عنوان یک چهره مبارز در مقابل زیاده خواهی عربستان، سیاست‌های غرب شناخته می‌شد که مورد پشتیبانی هم قرار می‌گرفت، اما حکومت او چیزی بیش تر از تجزیه سودان را به دنبال نداشت.


زارعی با بیان اینکه عمرالبشیر برای خلاص شدن ازتنگنای حکم صادره‌ای از دادگاه ژنو، به آمریکا، سعودی و اسرائیل نزدیک شد و یک تغییر هویتی در نظام سیاسی پیش آمد، تصریح کرد: او خاطره‌ای تلخ از خود بر جای گذاشت، به همین دلیل از او به خوش یاد نخواهند کرد چراکه حاصل ریاستش تجزیه کشور، فقر، فساد و بی عدالتی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار