علی رمضانی مدیر کل امور فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اعطای بن کتاب دانشآموزی به مناسبت نمایشگاه کتاب اظهار کرد: امسال طبق تفاهمنامهای که با وزارت ارشاد داشتیم بن کتاب دانشآموزی به دانشآموزان اعطا نمیشود و راهکارهای جایگزین را انتخاب کردهایم.
وی ادامه داد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده در نظر داریم تا ۸۰ هزار دانشآموز از شهر تهران، شهرستانهای تهران، البرز و قم برای بازدید از نمایشگاه کتاب اقدام کنند و به هر کدام از این مدارس بازدیدکننده یک میلیون تومان کتاب ارسال شود.
مدیر کل امور فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی با اشاره به اینکه این کتابها بنابراین شرایط مدرسه و منطقه انتخاب میشوند، گفت: با توجه به این پیشنهاد، اعتبار اولیه برای خرید کتاب در شهر تهران یک میلیارد تومان، در شهرستانهای استان تهران، قم و البرز هرکدام ۵۰۰ میلیون تومان است، اما شرایطی فراهم کردیم تا چنانچه نیاز به کتابهای بیشتری وجود داشت اعتبار آن را تأمین کنیم.
وی در باره معیار انتخاب کتابها گفت: مربیان و معاونان پس از بازدید از نمایشگاه، کتابهای مناسب دانشآموز را انتخاب میکنند و فهرست آن را در اختیار ما قرار میدهند که با توجه به توافقات انجام شده بعد از نمایشگاه کتاب نمونههای منتخب هر مدرسه ارسال خواهد شد.
رمضانی با بیان اینکه مدارس و کتابخانههای کلاسی با کمبود کتاب مناسب مواجه هستند، تصریح کرد: گاهی در مدارس کتابهایی داریم که نوبت چاپ آن به ۲۰ سال گذشته برمیگردد و کارایی لازم برای دانش آموزان در زمان حال را ندارند، در نتیجه تصمیم گرفتیم تا سامانه کتاب در مدارس داشته باشیم تا از حوزه ستادی هم شرایط کتابخانهها را رصد کنیم.
مدیر کل امور فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی با تاکید بر اولویت کیفیت کتابهای موجود در کتابخانههای کلاسی به کمیت آن گفت: بیش از آنکه به کمیت کتابها توجه داشته باشیم باید کیفیت آنها را مد نظر قرار دهیم و بر این اساس بازدید دانشآموزان از نمایشگاه کتاب و انتخاب کتابهای مناسب برای آنها فرصت ارزشمندی است تا کتابهایی مناسب را در اختیار آنها قرار دهیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا اعتبار یک میلیون تومانی برای خرید کتاب با توجه به افزایش بهای هر جلد کفاف میدهد یا خیر، بیان کرد: خوشبختانه کتابهایی که امسال در نمایشگاه کتاب عرضه میشود کتابهای چاپ گذشته بوده بنابراین کمی بهای آنها نسبت به زمان فعلی کمتر است.
رمضانی تاکید کرد: البته با توجه به افزایش بهای کتاب انتظار داریم تا دولت، مجلس به ویژه کمیسیون فرهنگی، فکری جدی برای تأمین یارانه کتاب دانشآموزان داشته باشد تا قدرت خرید افزایش پیدا کند زیرا گران شدن بهای کتاب هماکنون یک چالش جدی برای ما محسوب میشود به عنوان مثال اکنون مسابقه دانای توانا را داریم که دانشآموزان ۳ میلیارد کتاب در جریان این مسابقه خریداری کردهاند و اگر قیمتها بهای کمتری داشت میزان مشارکت دانشآموزان و قدرت خرید آنها افزایش مییافت.
مدیر کل امور فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی با اشاره به اینکه بازدید از نمایشگاه کتاب برای دانشآموزان، ترویج فرهنگ کتابخوانی و اردوی مطالعاتی محسوب میشود، اظهار کرد: اردوهایی با چنین رویکردی نگاه تربیتی قابل توجهی برای دانش آموزان بر جای میگذارد.
وی از توافق با وزارت ارشاد برای ارسال کتاب به ارزش یک میلیارد تومان به مناطق سیلزده خبر داد و گفت: طبق این مذاکرات کتابهایی به ۳ استان لرستان، گلستان و خوزستان ارسال میشود چرا که در جریان سیل فضاهای پرورشی آسیب جدی دیدند و برای جبران این خسارت، معاونت پرورشی و وزارت ارشاد هر کدام ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تأمین کتاب در این مناطق در نظر گرفتند.
انتهای پیام/