سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی؛

تولید ۵۵۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌شرقی

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ازتولید ۵۵۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌شرقی خبرداد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،رخ افروز سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگاران گفت: میزان تولید قارچ در استان را در حدود پنج هزار و ۵۰۰ تن دانست و گفت: از ۱۶ واحد صنعتی موجود ۷ واحد صنعتی فعال و ۱۳۰ واحد کوچک و خانگی در امر تولید پرورش قارچ خوراکی فعالیت می‌کند.

وی افزود: قارچ‌های خوراکی منبع املاح مورد نیاز بدن مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، سولفور و فسفر است.

وی افزود: عمده‌ترین گونه‌های قارچ خوراکی که در ایران تولید می‌شوند، شامل قارچ دکمه‌ای و قارچ صدفی است.

رخ افروز میزان تولید قارچ در استان را در حدود پنج هزار و ۵۰۰ تن دانست و گفت: از ۱۶ واحد صنعتی موجود هفت واحد صنعتی فعال و ۱۳۰ واحد کوچک و خانگی در امر تولید پرورش قارچ خوراکی فعالیت می‌کند که از این مقدار دو هزار و ۵۰۰ تن در واحد‌های صنعتی و سه هزار تن در واحد‌های کوچک و خانگی در سطح شهرستان‌های استان تولید می‌شود.

وی گفت: استان آذربایجان‌شرقی رتبه ۱۳ تولید قارچ در کشور را به خود اختصاص داده است که بیشترین فراوانی مربوط به شهرستان بستان‌آباد می‌باشد، ۴۵ درصد تولید قارچ استان در واحد‌های صنعتی و ۵۵ درصد در واحد‌های کوچک تولید می‌شوند که سهم بسزایی در تامین پروتئین استان ایفا می‌کنند.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه تعدادی از واحد‌های صنعتی در حال دریافت مجوز و راه اندازی می‌باشند، ادامه داد: میزان آب مورد نیاز برای تولید هر ۲۰۰ تن قارچ خوراکی ۹ هزار مترمکعب است و میزان عملکرد قارچ در واحد‌های تولیدی ۳۰-۲۵ کیلوگرم در هر مترمربع است.

وی اظهار داشت: قیمت قارچ فله در حال حاضر ۸ تا ۹ هزار تومان و کمترین قیمت در فصل تابستان به دلیل کاهش تقاضا به ۶ تا ۷ هزار تومان کاهش می‌یابد.

رخ افروز عدم پرداخت تسهیلات کم بهره، عدم پوشش بیمه محصول قارچ و خود تولیدکننده، عدم وجود کارخانه کمپوست قارچ در سطح استان، بالا بودن هزینه‌های اخذ پروانه و تمدید آن، نوسانات قیمت محصولات قارچ تولیدی و بالا بودن تعرفه مصرف گاز و برق مصرفی را از عمده‌ترین مشکلات و چالش‌های توسعه قارچ در استان برشمرد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان تصریح کرد: تشکیل تعاونی تولیدکنندگان قارچ خوراکی جهت استفاده از مزایای قانونی و پیگیری مطالبات و عرضه محصول تولیدی به بازار‌های هدف، پوشش بیمه‌ای محصول قارچ و تولیدکنندگان قارچ از سوی صندوق بیمه کشاورزی و بیمه تامین اجتماعی روستائیان، احداث واحد کمپوست قارچ دکمه‌ای در استان، برگزاری کارگاه آموزشی قارچ خوراکی با تامین اعتبار لازم از سوی مدیریت هماهنگی ترویج، تخصیص اعتبارات تسهیلاتی برای واحد‌های تازه احداث و سرمایه در گردش برای واحد‌های فعال، فراهم نمودن زمینه صادرات قارچ تولیدی به هنگام پیک تولید علی الخصوص در فصل تابستان و افزایش دانش فنی کارشناسان و بهره برداران در مورد سازه‌های تولید قارچ و تهیه کمپوست قارچ، می‌توانند نقش بسزایی در توسعه و افزایش تولید این محصول در سطح استان ایفاء کنند.

 

انتهای پیام/ش

فعالیت ۱۶ واحد صنعتی و ۱۳۰ واحد خانگی برای پرورش قارچ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.