به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، براری رئیس سازمان فضایی ایران در در مراسم بزرگداشت دستاوردهای دانشکده فناوریهای نوین که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با اشاره به ضرورت نقش دانشگاه در حل چالشها اظهار کرد: دانشگاه باید بستر ساز جوانان کار آفرین برای ورود به اقتصاد شود و با ایجاد مراکز توانسته پیشرو بودن را حفظ کرده و تسهیل دهنده کارها باشد.
وی بیان کرد: مهمترین دغدغه فعلی ما این است که نقش دانشگاه را در صنایع پررنگتر کنیم و خوشبختانه دانشگاه علم و صنعت حضوری موثر در این عرصه داشته است.
براری ادامه داد: تلاش کنیم برای حضور جوانان در عرصه فضایی کاری انجام دهیم، ورود به این عرضه آرزوی جوانان و موضوعی غرور آفرین برای کشور است؛ طی ۱۰ سال گذشته رشد اقتصاد فضا ۱۳۹ درصد بوده و در مقابل اقتصاد دنیا ۶،۵ درصد بوده و پیش بینی میشود تا ۲۰ سال آینده اقتصاد فضا ۴۰۷ درصد شود.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: سهم اقتصاد فضا به شدت در حال رشد است و شاهد ماهوارههای کوچک هستیم که به آن اقتصاد فضایی میگوییم، در آینده نزدیک ماهواره رقیب جدی با بخش سیار زمین خواهد بود و اقتصاد این حوزه به ۴۱۱ میلیارد دلار خواهد رسید.
وی گفت: ۷۶ درصد بخش در اختیار شرکت دانش بنیان و ۲۴ در بخش دولت است، پیش بینی میشود تا ۱۰ سال آینده این رقم به ۸۵ درصد برسد؛ در عرصه فضایی به بلوغی خوب رسیدهایم و با توان متخصصان مستقل از هر کمک کشور دیگر ماهواره نوید را ساخته و در هر ۶ رکن فضایی موفق بودهایم.
براری تشریح کرد: همچنین توانستهایم چرخه کامل فضایی را کامل کنیم؛ ۱۲ کشور دنیا صاحب این چرخه فضایی هستند و ما جزو ۹ کشور اول دنیا در این حوزه بودهایم. وظیفه ما این است بستر کسب و کار برای دانشجوها فراهم کنیم، سازمان فضایی میتواند متولی برای آن باشد، امیدوارم مراکز صندوق شکوفایی و نوآوری فراهم کنیم.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: در حال حاضر رتبه اول منطقه هستیم و در تلاش برای بهتر شدن هستیم؛ باید کاری کرد منجر به تولید ثروت شود، بخش توسعه صنعتی و خدمات را باید پررنگ کنیم و بستر ساز اشتغال برای این رشتهها باشیم.
وی افزود: طراحی و ساخت سنجش از راه دور، توسعه ایستگاههای صنعتی کارهایی است که انجام دادیم و ۲۸ شرکت در این حوزهها ورود کردهاند؛ باید بستر را برای ورود و سرمایه گذاری بخش خصوص فراهم و زیرساخت را ایجاد کرد؛ در حال حاضر ۱۵ شرکت در حال پیگیری این زیرساخت هستند.
براری گفت: ایستگاه مخابرات فضایی داریم و دانشگاه باید در این بخش ورود کند؛ بستر کار آفرینی و خلاقیت جوانان را فراهم کنیم و امیدوارم بتوانیم آن را ایجاد کنیم، بحث ناوبری مهم است، همچنین نجوم و اکتشافات فضایی مطرح است که باید رسیدگی شود.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: در حال حاضر رتبه اول منطقه هستیم و در تلاش هستیم بهتر شویم؛ باید کاری کرد منجر به تولید ثروت شود، بخش توسعه صنعتی و خدمات را پررنگ کنیم و بستر ساز اشتغال برای این رشتهها باشیم.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: از بیش از ۷۰۰ آستارت آپ حمایت میکنیم و در این حوزه ورود کردهایم، در پنج سال آینده ۶۰۰ آستارت آپ خواهیم داشت و در صنعت بالادستی صنعت فضایی رتبهای خوب داریم.
وی گفت: در حوزه مدیریت بلا خدمات مفیدی داشتیم و امیدوارم تعامل منجر به حل چالشهای کشور در اقتصاد فضا شود.
انتهای پیام/