دکتر مصطفی قانعی امروز در حاشیه مراسم آغاز به کار نخستین نشست تخصصی جلبک؛ تدوین نقشه راه، توسعه فناوری و صنایع جانبی، در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، افزود: نقشه راهی برای این کار تهیه شده که در این نشست دو روزه با حضور متخصصان و صنعتگران به مشورت گذاشته میشود و پس از بررسی، نقشه راه آینده را بر اساس آن تدوین خواهیم کرد.
وی ادامه داد: کشورمان از نظر داشتن ریزجلبکها و جلبکهای بزرگ، در بهترین شرایط را دارد و باید به سمت فناوریهای مرتبط با این حوزه برویم.
قانعی گفت: نپرداختن به این مقوله، باعث شده صنایع مرتبط شکل نگیرند و ما به وارد کننده جلبک و فرآوردههای آن تبدیل شویم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به تلاش این ستاد برای توسعه فعالیتهای علمی و فناوری در حوزه جلبک، بیان کرد: ستاد نقشه راهی تهیه کرده که هم اقتصاد زیستی را شکل میدهد، هم اشتغال ایجاد میکند و هم باعث تولید فناوری جدید خواهد شد.
قانعی با تشریح اولویتهای این نقشه راه، افزود: در مرحله نخست با توجه به زمینهای مستعد پرورشی که در ساحل خلیج فارس و مکران داریم، تغذیه آبزیان با جلبک باید گسترش یابد، تا آبزیان با هزینه کمتر و کیفیت بهتر پرورش یابند و مشکل تامین خوراک آنها نیز که یکی از مسائل اصلی پرورش دهندگان است برطرف شود.
وی ادامه داد: مرحله دوم بحث استفاده از جلبک در صنایع غذایی به عنوان فرم دهنده است، که اکنون ما در این زمینه وارد کننده هستیم و محصولی مانند آگار را وارد میکنیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: اکنون سه شرکت داخلی با سرمایه خودشان وارد میدان شده و برای تولید این محصول قرارداد بستهاند که تصمیم داریم با اتصال شرکتهای دانش بنیان تازه کار و استارتاپها به شرکتهای بزرگ، اقتصادی ۵۰۰ میلیون دلاری در این حوزه شکل بگیرد.
نخستین نشست تخصصی جلبک؛ تدوین نقشه راه، توسعه فناوری و صنایع جانبی امروز در سالن ابن سینا دانشگاه خلیج فارس بوشهر آغاز به کار کرده است.
در کنار این نشست، نمایشگاه تخصصی ویژه معرفی محصولات و شرکتهای فعال در حوزه جلبک با حضور ۱۴ شرکت دانش بنیان برپا شده است.
انتهای پیام/ک