به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،پویا طالب نیا مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامانات با اشاره به اینکه دغدغه مندی استاندار کرمانشاه برای تسریع در تکمیل پرونده ثبت جهانی شایسته تقدیر است، گفت : تشکیل ستاد برای رفع موانع ثبت جهانی از نقاط قوت برای انجام این امر است.
وی گفت : اورامانات گنجینهای عظیم در غرب کشور است که ثبت جهانی آن میتواند در توسعه گردشگری و رونق اقتصادی منطقه بسیار تاثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: از مولفههای ۱۰ گانه ثبت جهانی، اورامانات حداقل هشت آیتم را داراست و حمایتهای استانی و ملی از این پرونده میتواند با ثبت جهانی به ثمر بنشیند.
مدیرپایگاه منظر فرهنگی اورامانات رونق توسعه پایدار در منطقه را از مهمترین مزایای ثبت جهانی برشمرد و گفت: رشد امنیت، معرفی در سطح جهانی، تخصیص اعتبارات ملی و بین المللی و رونق حضور گردشگران خارجی با ثبت جهانی نصیب اورامانات خواهد شد.
وی افزود: آموزش مردم و بخصوص دانش آموزان برای همراهی در این مسیر به عنوان یکی از برنامههای اصلی باید در دستور کار باشد.
طالب نیا با بیان اینکه روستاهای منطقه اورامانات باید براساس پتانسیلهای موجود برندسازی شوند، اظهار داشت: ظرفیت ایجاد موزه مردم شناسی، موزه صنایع دستی، موزه معماری و موزه قرآن و نسخ خطی در هورامان وجود دارد.
طالب نیا از ثبت ملی بافت ۱۰ روستای اورامانات کرمانشاه در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: ۲۷ روستای دارای بافت باارزش در منطقه شناسایی شده اند و تلاش میشود با حضور تیمهای کارشناسی پرونده ثبت ملی همه آنان تهیه شود.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامانات اظهار داشت: براساس بررسیهای به عمل آمده تاریخ سکونت انسان در اورامانات به دوره پارینه سنگی میانی برمی گردد و این از مزیتهای پرونده برای ثبت جهانی است.
انتهای پیام/د