معاون امور سرمایه‌گذاری معاونت توسعه روستایی کشور گفت: جمعیت فعال روستایی قزوین ۱۱۰ هزار نفر است و کاهش جمعیت روستایی به شدت این استان را تهدید می‌کند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، معاون امور سرمایه‌گذاری معاونت توسعه روستایی کشور در کارگروه اشتغال پایدار و توسعه روستایی قزوین گفت: در قزوین ۶۰ درصد جمعیت روستایی در ۱۳۳ روستای بالای ۲۰۰ خانوار زندگی می‌کنند و کاهش جمعیت روستاها به شدت استان را تهدید می‌کند.

منوچهر رزمجو گفت: با وضع نامناسب نقاط روستایی را به شهر تبدیل کرده ایم و مهمترین برنامه قزوین باید تثبیت جمعیت و ایجاد اشتغال برای روستا‌ها باشد.

وی افزود: درصد باسواد در روستا‌های قزوین ۸۰ درصد، میزان طلاق از هر ۴ ازدواج یک مورد است.

به گفته معاون امور سرمایه‌گذاری معاونت توسعه روستایی کشور؛ آمار‌ها نشان می‌دهد بیشترین طرح‌ها در بخش کشاورزی اجرا شده است.
رزمجو افزود: سهم روستا‌ها در تولید ناخالص ملی ۲۷ درصد، درآمد سالانه هر روستایی ۱۹ میلیون تومان و هزینه سالانه آنان ۱۷ میلیون تومان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی  هم گفت: وام‌های روستایی پایش و فیلتر نشده است و باعث شده خروجی خوبی نداشته باشیم.

ابوالفضل یاری بیان کرد: وام با سود ۴ درصد می‌توانست سودآورتر باشد، اما به بازار واقعی نرسیده ایم و محصولات تولیدی را به روش صنعتی به دست مصرف کننده نمی‌رسانیم.

وی با انتقاد از ارتباط بین صنعت و کشاورزی گفت: طرح‌ها منجر به اشتغال پایدار نمی‌شود و با کیفیت بسیار پایینی با زد و بند دهیاری‌ها و تعاون روستایی اجرا می‌شود.

مدیرکل دفتر روستایی استانداری قزوین هم در این جلسه  گفت:۹۷ درصد از جمعیت روستایی استان، تحت پوشش خدمات دهیاری‌ها هستند.

اکرم نجفی افزود: هشت درصد از دهیاران استان معادل ۵۰ نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.

نجفی اضافه کرد : سال گذشته اعتبارات واریزی از محل ارزش افزوده به روستا‌های دارای دهیاری استان ۷۲۴ میلیارد و ۳۴۷ میلیون و ۳۳۱ هزار ریال و روستا‌های فاقد دهیاری نیز ۳۷ میلیارد و ۵۴۵ میلیون و ۵۴۷ هزار ریال بود.

وی، تصویب سند توسعه روستایی به عنوان نخستین استان کشور، به روز رسانی سامانه جامع آمار و اطلاعات روستایی، اتصال دهیاری‌های استان به شبکه دولت، پیگیری و اجرای سیاست‌های اشتغال روستایی در سطح استان و مدیریت توزیع اعتبارات و تسهیلات اشتغال زایی روستایی بر اساس اسناد و مطالعات روستا‌ها را بخشی از خدمات انجام شده در حوزه روستا‌های استان در یک سال اخیر نام برد.

این مسئول خاطرنشان کرد: ساماندهی پایگاه‌های آتش نشانی روستایی، تجهیز سامانه مدیریت پسماند روستا‌های استان، برگزاری نخستین استارتاپ روستایی منطقه یک کشور، جذب و پرداخت اعتبارات مربوط به روستا‌های فاقد دهیاری و انعقاد اجرای تفاهم نامه سه جانبه دفتر روستایی با مدیریت بحران و هلال احمر در جهت ایجاد ۲۷ خانه هلال از دیگر اقدامات این و خدمات ارایه شده در حوزه روستایی در استان قزوین بوده است.

وی به تفاهم نامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بنیاد علوی و بانک سینا برای کمک به طرح‌های اقتصادی روستایی اشاره و گفت: سال گذشته ۸۴ طرح مصوب با ۳۹۸ میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریال اعتبار تخصیص یافت که به علت تاخیر در پرداخت یارانه سهم دولت و مشکلات اقتصادی تاکنون ۱۸ درصد آن‌ها یعنی ۱۵ طرح به میزان ۱۴۳ میلیارد ریال محقق شده است.

نجفی، سهم اعتبارات استان را از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی را یک هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: اعتبارات تخصیص یافته تاکنون ۹۳۷ میلیارد ریال و میزان پرداخت شده نیز تاکنون یک هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال بوده است.

به گفته وی، با پرداخت این میزان تسهیلات ارایه شده سه هزار و ۲۴۸ فرصت شغلی در روستا‌های استان ایجاد شده است.

این مسوول به تفاهم نامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بنیاد برکت و بانک پارسیان نیز اشاره کرد و گفت: از محل اعتبارات این تفاهم نامه، ۶۱ طرح به ارزش ۳۲۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال در استان معرفی شد که به ۶ طرح به میزان ۲۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال با اشتغالزایی ۵۳ فرصت شغلی محقق شد.

انتهای پیام/ک

کارگروه اشتغال پایدار و توسعه روستایی قزوین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.