به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از خارق العادهترین شعبدههای چشمان ما که اغلب هم به آن توجه نمیکنیم، این است که وقتی از یک محیط پرنور وارد یک محیط با نور به نسبت کمتر میشویم و سطح نور به شدت کاهش پیدا میکند، چشمان ما به سرعت خودشان را با محیط جدید منطبق میکنند.
گربه
گربهها از جمله حیواناتی هستند که چشمان بسیار قوی دارند، اساس عملکرد چشم ما و گربه سانان مشابه است، اما علت این بینایی خارق العاده را باید در جای دیگری جست و جو کرد چرا که گربهها به عنوان شکارچیان شب گرد نیاز به دید بهتری دارند تا ما انسانها که بخش اعظم فعالیت خودمان را در روز انجام میدهیم.
دید گربهها در روز مشابه انسانها است با این تفاوت که آنها نسبت به دو رنگ قرمز و سبز حالت کوررنگی دارند. گربه سانان میتوانند رنگ آبی را از سایر رنگها تمیز دهند، اما نمیتوانند بین رنگهای قرمز، قهوهای و سبز تمایزی قائل شوند.
سوسک سرگین
سوسکهای سرگین غلتان را که حتما دیده اید. جالب این جاست که چشمهای یک سوسک شب پرواز میتواند ۸۵ بار حساستر از چشمهای یک سوسک روزپرواز باشد. یک سوسک سرگین غلتان شب پرواز میتواند در شرایطی که میزان نور بین ۰.۰۰۱ تا ۰.۰۰۰۱ لوکس است هم به خوبی ببیند.
زنبور عسل
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که برخی از زنبورها نیز واجد محافظ ریز چشمک هستند و به همین دلیل است که کار خودشان را برای یافتن غذا به بهترین نحو ممکن انجام میدهند. آنها به این نتیجه رسیدند که برخی از زنبورهای شب فعال در شرایطی مسیر خودشان را به خوبی پیدا میکنند که میزان روشنایی محیط حتی ۲۰ بار کمتر از زمانی است که در آسمان ستاره دیده میشود.
جغد
و البته جغد هم با آن چشمانش گیرایش از این موضع مستثنا نیست. جغد چشمهای بزرگ و رو به جلو دارد که استفاده از هر دو چشم را در یک زمان برای او میسر میسازد و دید دوچشمی را فراهم میکند.
دید دوچشمی برای برآورد فاصلهها به هنگام حمله سودمند است. چشمهای جغد بسیار حساس است و به خاطر بزرگی چشمها حتی در نور خیلی کم میتواند ببیند و به همین خاطر خوب شکار میکند
عقاب
در میان حیوانات و به اصطلاح سادهتر پرندگان، عقاب از دید بسیار بالایی برخوردار است، به نحوی که میتواند حیوانات را از فاصله بسیار زیاد ببیند و شکار کند و در اصطلاح کسی که چشمانش به خوبی میبیند به آن چشم عقابی میگویند.
کوسه
شاید ما به این موضوع پی نبرده باشیم که حیوانات زیر آب هم چشمان بسیار قوی دارند. چشمان کوسه به شکلی طراحی نشده اند که بتوانند رنگهای مختلف را شناسایی کنند، در واقع این ماهیهای شکارچی تمامی جهان را به رنگ سیاه و سفید میبینند.
این به آن معنی است که شناگران در برابر نور آبی کمرنگ دریا بهتر است رنگهای آبی کم رنگ به تن کنند تا از میزان تضاد رنگی میان بدن خود و محیط دریا بکاهند.
منبع: تبیان
انتهای پیام/