روانشناسان اعتقاد دارند بوئیدن روغن اسطوخودوس میتواند اولین ردیف درمان استرس و نگرانی شدید به جای داروهای آرام بخش اعتیاد آور شود که با صدها عارضه جانبی همراه هستند.
در دنیای امروز افراد بیش از هر زمان انواع استرس و نگرانیها را تحمل میکنند؛ استرس و نگرانی شدید در صورت کنترل نشدن میتوانند سبب ابتلای افراد به انواع بیماریهای جسمی و روانی و حتی تمایل به خودکشی و خاتمه زندگی شوند.
استرس از طیف بیماریهای روانی بسیار جدی است که برای رفع آن باید به پزشک مراجعه کرد؛ مبتلایان به این اختلال در اولین مرحله خود مراقبتی انجام دهند، کنترل استرس با راهکارهای گوناگون مانند قدم زدن، تنفس دیافراگمی، نوشیدن آب، مصرف مقداری میوه یا سبزیجات، گفتگو با اطرافیان و منطقی فکر کردن امکان پذیر است، اما بوئیدن گیاهان معطر که بر مغز اثر مثبت دارند نیز میتواندبه رفع استرس منجر شود.
البته بوئیدن رایحه گیاه اسطوخودوس برای افراد دچار افسردگی بسیار شدید نمیتواند درمان قطعی باشد، اما برای کنترل و درمان اختلالهای خفیف طیف استرس توصیه میشود.
تحقیق درباره اثرگذاری روغن اسطوخودوس بر کنترل استرس به وسیله محققان آلمانی دانشکده روان پزشکی دانشگاه SCHLOSS انجام شده است.
اصرار بیماران به مصرف دارو در زمان استرس فراوان و تجویز داروهای گروه بنزودیازپین میتواند غیر ضروری باشد و به وابستگی و اعتیاد بیمار به مصرف دارو منجر شود.
بوئیدن رایحه اسطوخودوس با کاهش علامتهای استرس در افراد از منظر روانی و جسمانی همراه خواهد بود.
نتیجههای یک پژوهش مشابه در سال ۲۰۱۴ به وسیله دانشمندان نشان داده است بوئیدن روغن گیاه اسطوخودروس اثرمشابهی با داروی بنزودیازپین لورازپام دارد.
در پژوهشی دیگر دانشمندان دانشگاه وین با استفاده روغن اسطوخودوس به بررسی علامتهای استرس در ۵۲۳ بیمار مبتلا به اختلال اضطراب در ۲ گروه پرداخته اند، روغن اسطوخودوس برای بوئیدن دراختیار داوطلبان گروه اول و نوعی داروی ضد استرس در اختیار گروه دوم قرار گرفت.
وضعیت بیماران در طول ۱۰ هفته مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه این به دست آمد که گروه اول که روغن اسطوخودوس بوئیده اند حدود ۶۰ درصد علامتهای استرس در آنها کاهش یافته است درمقایسه با ۴۳ درصد داوطلبان دسته دوم که از دارو برای کنترل استرس استفاده کردهاند.
امروزه در دنیا گروه وسیعی از داروهای ضد استرس، چون Valium، Ativan و Xanax به وسیله پزشکان تجویز میشود که با وجود عملکرد سریع خود میتوانند سبب عارضههای جانبی ناخواسته در بیماران شوند.
همچنین در صورت قطع ناگهانی دارو علامت هایی، چون تعریق، تهوع، بی خوابی وبدخوابی، تشدید استرس و ناتوانی در کنترل آن سبب میشود تا افراد از قطع دارو واهمه داشته باشند، همچنین قطع کردن ناگهانی دارو از سوی پزشکان توصیه نمیشودو باید به تدریج و زیر نظر پزشک میزان داروی مصرفی کاهش یابد.
کارشناسان به افراد مبتلا به استرس که در نظر دارند از روغن اسطوخودوس برای رفع استرس خود استفاده کنند توصیه میکنند تنها درصورت نداشتن آلرژی به این گیاه از رایحه آن استفاده کنند، زیرا این روغن در برخی افراد سبب واکنش آلرژیک میشود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
رایحه درمانی برای کنترل استرس