به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،وحید نیشابوری مدیرعامل خانه مطبوعات استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت نامساعد بازار کاغذ، گفت : در حال حاضر هم با کمبود کاغذ و هم با گرانی آن مواجه هستیم.
وی به افزایش بی سابقه قیمت کاغذ در سال جاری اشاره کرد و گفت : در حال حاضر قیمت یک بند کاغذ به ۵۵۰ هزار تومان رسیده، درحالیکه این قیمت در سال ۱۳۹۶ حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان بود و این امر نشان از رشد یازده برابری قیمت کاغذ طی دو سال گذشته دارد.
نیشابوری افزود: قیمت حدود ۵۵۰ هزار تومان هر بند کاغذ هم مربوط به همین امروز است و معلوم نیست فردا و یا هفتههای آینده این قیمت چه رشدی پیدا میکند.
نیشابوری با بیان اینکه کمبود و گرانی کاغذ بخشی از دغدغه صاحبان نشریات استان است، گفت: در حال حاضر در کنار افزایش قیمت کاغذ، قیمت چاپ و لیتوگرافی و فیلم و زینک هم به شدت افزایش یافته و تنها قیمت فیلم و زینک در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود پنج برابر شده و این امر موجب افزایش قیمت سرسام آور چاپ شده که به تبع آن مشکلات نشریات دوچندان شده است.
وی با بیان اینکه قیمت تک فروشی نشریات و روزنامهها تا حدی افزایش داشته، گفت: این افزایش قیمت به هیچ عنوان جبران کننده هزینههای کاغذ نیست. در خصوص نرخ آگهی هم افزایش قیمتی نداشته ایم و کماکان نرخ آگهیها با نرخ چندسال پیش محاسبه میشود و نرخ آگهیهای دولتی هم به قیمت سال گذشته حساب میشود.
مدیرعامل خانه مطبوعات استان کرمانشاه با اشاره به شروع مرگ تدریجی رسانههای مکتوب استان در این شرایط، گفت: هم اکنون روزنامههای استان تعداد صفحات و تیراژ خود را کم کرده اند و هفته نامهها به ناچار هر دو هفته یکبار یا حتی ماهی یکبار چاپ دارند.
وی افزود: در کنار این مسئله، تعدیل نیرو در برخی نشریات نیز آغاز شده و این اقدامات تدابیری است که مدیران رسانه از روی ناچاری و تنها برای زنده نگه داشتن رسانههای خود در پیش گرفته اند.
نیشابوری تاکید کرد: در صورت ادامه این روند شاهد مرگ رسانهها و نشریات مکتوب استان خواهیم بود.
مدیرعامل خانه مطبوعات استان کرمانشاه در ادامه از مکاتبات و پیگیری فراوان با معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تهیه کاغذ خبر داد و افزود: طبق گفته مسئولین کشوری، حجم بسیاری کاغذ با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده و مطالبه ما این است که سهمی از این کاغذها داشته باشیم، اما تاکنون سهمیهای به نشریات استان اختصاص داده نشده است.
وی افزود: علی رغم پیگیری سه تا چهار ماهه در این زمینه هنوز پاسخی از مسئولین وزارت ارشاد دریافت نکردهایم.
نیشابوری به سابقه بیش از ۱۰۰ ساله نشریات مکتوب استان اشاره کرد و افزود: مطبوعات استان از دوران مشروطه فعالیت خود را شروع کرده اند و سهم بسیاری در آگاهی جامعه داشته اند و جای تاسف است بعد از ۱۰۰ سال شاهد مرگ این رسانهها به دلیل گرانی و کمبود کاغذ باشیم.
وی گفت: مرگ یک رسانه مکتوب تنها بیکار شدن تعدادی روزنامه نگار فرهیخته نیست و خطر اصلی در این زمینه ضربهای است که به فرهنگ و آگاهی جامعه وارد میشود.
مدیرعامل خانه مطبوعات استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه مسئولان وزارت ارشاد و مسئولان استان در برابر تعطیلی حتی یک رسانه مسئولند، از مسئولین و نمایندگان استان خواست در این زمینه ورود کرده و به شرایط حاد مالی رسانههای مکتوب و وضعیت کاغذ آنها رسیدگی کنند .
انتهای پیام/د