محرز گفت: حدود ۴۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور حضور دارند و تخمین زده شده که آمار واقعی بیماران سه برابر این تعداد است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مینو محرز رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران صبح امروز در مراسم اولین پیوند موفق مغز استخوان به بیمارمبتلا به ایدز در ایران و خاورمیانه اظهار کرد: مبتلایان به ایدز رایگان بستری و درمان می‌شوند و ماهانه  ۲۰۰ بیمار به کلینبک مرکز تحقیقات ایدز مراجعه می‌کنند.
 
وی افزود: در این مرکز، آموزش بیماری ایدز داده می‌شود تا برنامه کشوری در زمینه پیشگیری و درمان این بیماری به خوبی انجام شود.
محرز ادامه داد: براساس آمار حدود ۴۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور حضور دارند و تخمین زده شده که آمار واقعی بیماران سه برابر این تعداد است.
 
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران بیان کرد: با همکاری سازمان‌های ذیربط  هزار ۲ بیمار مبتلا به ایدز در مناطق سیل زده شناسایی و داروی آن‌ها تامین شده است.
 
وی افزود: بیشترین دلیل انتقال بیماری ایدز، تماس جنسی و سن شیوع این بیماری اغلب بین ۲۵ تا ۴۵ سال است.
محرز گفت: انتقال بیماری ایدز به دلیل آگاهی کم مردم نسبت به این عارضه و دیگر مولفه‌ها است، در همین راستا برخی پزشکان از انجام درمان و جراحی بیماران مبتلا به ایدز خودداری می‌کنند.

همکاری متخصصان عفونی و خون برای انجام پیوند مغز استخوان در بیمار مبتلا به ایدز

در ادامه مراسم سید رضا صفایی متخصص خون گفت: بیماری که بر روی آن پیوند مغز استخوان انجام گرفته یک فرد ۴۴ ساله بوده که دارای اچ آی وی مثبت است و تمامی مراحل آزمایشی با کنترل و معاینات بر روی وی قبل از عمل انجام گرفته است.

وی ادامه داد: خوشبختانه سن و شرایط بیمار اجازه پیوند سلول‌های بنیادی خون را به پزشکان داده است و به دلیل مبتلا بودن فرد به ایدز از همکاران متخصص عفونی نیز در انجام پیوند مغز استخوان مشاوره گرفته شده است.

صفایی بیان کرد: خوشبختانه بیمار با وضعیت خوبی پس از انجام عمل پیوند مغز استخوان از بیمارستان مرخص شده است و در حال حاضر تحت مراقبت سرپایی است.

این متخصص خون ادامه داد: در گذشته عمل پیوند و بسیاری از جراحی‌های دیگر بر روی بیماران مبتلا به ایدز انجام نمی‌گرفت یا این کار با احتیاط بسیار زیادی صورت می‌گرفت.

وی با اشاره به اینکه مشکلات عفونی یکی از مسائلی بود که پزشکان برای انجام پیوند مغز استخوان بیمار مبتلا به ایدز با آن رو به رو هستند، ادامه داد: برای انجام عمل پیوند مغز استخوان معمولا از خانواده‌های درجه یک و یا گا‌ها از بانک‌های پیوند ملی یا بین‌المللی برای بیماران استفاده می‌شود.

صفایی یا آوری کرد: پیوند مغز استخوان در واقع به نوعی تعویض سیستم ایمنی بدن در ایران و دنیا محسوب می‌شود.

بیماری ایدز قابلیت کنترل و درمان دارد

در ادامه مراسم سید علی دهقان منشادی عضو شورای تحقیقات ایدز ایران گفت: از شیوع بیماری ایدز در دنیا بیش از ۴ دهه می‌گذرد و خوشبختانه اتفاقات خوبی در زمینه مراقبت و درمان ایدز رخ داده است.

وی ادامه داد: رژیم‌های دارویی از سال ۱۹۹۶ تحول خوبی را در بین بیماران ایجاد کرده است به طوریکه این بیماری قابل کنترل و درمان شده و طول عمر و کیفیت زندگی بیماران ایدزی مانند مردم عادی است.

منشادی تاکید کرد: پیوند مغز استخوان بر روی بیماران مبتلا به ایدز میسر شده و عوارض پیوند مغز استخوان مردم عادی با مبتلایان به ایدز یکسان است.

وی گفت: در بحث انجام پیوند مبتلایان به ایدز مسائل مختلفی مانند تداخل دارویی بسیار مهم است که این کار به خوبی بر روی این بیمار ۴۴ ساله انجام گرفته است.

پیچیدگی پروسه عمل جراحی بیماران مبتلا به ایدز

در ادامه مراسم سید مسعود نظام الدینی سرپرست بخش پیوند بیمارستان امام خمینی گفت: انجام پیوند مغز استخوان بر روی بیمار مبتلا به ایدز پروسه پیچیده و سختی بود که با تلاش همکارانم در ایران و خاورمیانه با موفقیت  انجام شد.

وی گفت: انجام عمل جراحی بر روی بیماران مبتلا به ایدز سختی‌های خاص خودش را دارد به طوری که علاوه بر ایزوله بودن محیط و پزشکان باید نگران آلوده بودن فرد مبتلا به ایدز بود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.