وزش باد مانع از ارسال موشک فالکون ۹ به فضا شد که یکی از سنگین‌ترین محموله‌های فضایی ارسالی به فضاست.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت اسپیس ایکس برپایه پیشی بینی های انجام شده قرار است در روز ۱۶ ماه می‌سال جاری میلادی برابر با پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۸ در طرحی شگفت انگیز ۶۰ ماهواره ارائه دهنده خدمات اینترنتی را به فضا بفرستد، اولین تلاش برای پرتاب موشک در چهارشنبه انجام شد، اما به دلیل وزش باد نیمه شدید پرتاب امکان پذیر نشد.
 

پرتاب به وسیله موشک فالکون ۹ انجام خواهد شد واین پروژه Starlite نام گذاری شده، قرار است پرتاب موشک مانند تمامی پرتاب‌های پیشین اسپیس ایکس از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا انجام شود.
 
موشک فالکون ۹ از دسته موشک‌های دو مرحله‌ای است و ۶۰ ماهواره را به فضا ارسال خواهد کرد.
 
مقام‌های اسپیس ایکس اعلام کرده اند در صورت موفقیت آمیز بودن این ارسال به تدریج ۱۲۰۰۰ ماهواره اینترنتی را به فضا پرتاب خواهند کرد.
 
به گفته کارشناسان این احتمال وجود دارد که تمامی مامواره‌های آزمایشی ارسالی به جو کره زمین به درستی فعال نشوند، اما به تدریج و طی پرتاب‌های آتی خطا‌های احتمالی برطرف خواهد شد.
 

دقیقاً یک ربع پیش از پرتاب در روز چهارشنبه به دلیل وزش باد کارشناسان فرآیند پرتاب را متوقف کردند و امیدوارند در صورت مناسب بودن وضعیت در روز پنجشنبه موشک را به فضا ارسال کنند.
 
یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه فرد در این پرتاب وزن فوق العاده زیاد محموله، افزون بر ۱۸.۵ تن است که سنگین‌ترین محموله ارسالی تاکنون برای اسپیس ایکس و موشک فالکون ۹ یا فالکون هوی خواهد بود.
 
هریک از ماهواره‌های ارائه دهنده اینترنت وزنی برابر با ۲۲۷ کیلوگرم دارند و درارتفاع ۴۴۰ کیلومتری از سطح زمین در مدار قرار می‌گیرند.
 
اصلی‌ترین مرحله پرتاب حدود یک الی دو ساعت پس از پرتاب موشک فالکون ۹ روی می‌دهد که درآن زمان پروژه استارلینک شروع می‌شود.
 
بازگشت موتور‌های پیشران کمکی به زمین پس ازاتمام ماموریت انجام می‌شود و یکی از موتور‌های پیشران کمکی برروی پهپاد دریایی در اقیانوس اطلس فرود خواهد آمد.
 
پس از قرارگیری درمدار، پنل‌های خورشیدی ماهواره‌ها باز می‌شود و آن‌ها تا ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین حرکت خواهند کرد.

هزینه ساخت ماهواره‌های طرح استارلینک

به گفته ایلون ماسک، هزینه ساخت ماهواره‌های طرح استارلینک کمتر از ۱ میلیون دلاربوده است و ساخت آن‌ها با توجه به فناوری‌های پیشرفته درساختارشان مقرون به صرفه بوده است.
 
افزون بر اسپیس ایکس برخی شرکت‌های دیگر نیزدر تلاش برای ارائه اینترنت فضایی هستند که از آن جمله می‌توان شرکت OneWeb را نام برد هرچند که اسپیس ایکس برای اولین بار موفق به اتمام پروژه و ارسال ماهواره‌ها به فضا شده است.
 

هدف از این پروژه دسترسی مردم در سراسر جهان به ویژه مناطق محروم، کم جمعیت و دور افتاده به اینترنت با سرعت بالا و هزینه کم است.
 
همچنین از این طرح می‌توان برای امداد رسانی و دسترسی به اینترنت درمناطق دچار بلایای طبیعی استفاده کرد.
 
کارشناسان اعلام کرده اند ارسال میزان بالایی ماهواره استارلایت به فضا، افزون بر ۱۱۰۰۰ می‌تواند خطری جدی برای آلودگی فضای اطراف کره زمین باشد، اما ماسک درپاسخ به این ادعا اعلام کرده است که با قرارگرفتن ماهواره‌ها درمداری به ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری خطری فضای کره زمین را تهدید نخواهد کرد.
 
کارشناسان اسپیس ایکس درروز پنجشنبه موشک را به فضا ارسال خواهند کرد و امیدوارند سود خوبی از این سرمایه گذاری به دست آوردند.
 
منبع: arstechnica
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
يعني ديگه همه جا اينترنت وصله حتي وسط كوهستانا ؟
آخرین اخبار