ذوالفقاری گفت: با راه اندازی سامانه سیام، ضمن کاهش زمان دریافت داده‌ها، آمار همه جانبه و کامل از اتباع و مهاجرین خارجی خواهیم داشت.

سامانه یکپارچه امور اتباع و مهاجرین رونمایی شدبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور, مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه امور اتباع و مهاجرین خارجی (سیام) با حضور ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک فناوری و آمار و همچنین محمودی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور صبح امروز چهارشنبه یکم خرداد ماه در محل وزارت کشور برگزار شد.

ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در این مراسم با بیان اینکه طراحی و بهره برداری سامانه (سیام) کار بزرگی بود که پیش از این مغفول مانده بود، گفت: این کار با تلاش همکاران در وزارت کشور به نتیجه رسید و ارائه ۲۵ خدمت از طریق این سامانه کار بسیار با ارزشی است.

ذوالفقاری افزود: شناخت اتباع و مهاجرین خارجی از دغدغه‌های اصلی مسئولان کشور بوده و داشتن آمار دقیق و جامع در جهت تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری بسیار مهم است که با راه اندازی این سامانه جامع، ضمن کاهش زمان دریافت داده‌ها، آمار همه جانبه و کامل از اتباع و مهاجرین خارجی خواهیم داشت.

وی افزود: همچنین این با راه اندازی این سامانه، شاهد کاهش هزینه‌ها و ایجاد بستری بهتر برای ادامه خدمات و سرویس دهی سازمان‌های مسئول در مدیریت اتباع و مهاجرین خارجی خواهیم بود.

معاون وزیر کشور در ادامه برای استفاده و بهره گیری کامل از سامانه یکپارچه امور اتباع و مهاجرین خارجی تاکید کرد و افزود: بهره برداری و استفاده صحیح از سامانه مذکور به اندازه ایجاد و راه اندازی این سامانه مهم و تاثیر گذار است.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: مدیریت سامانه، تقسیم بندی مسئولیت‌ها و وظایف در این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم در یک تعامل و همکاری سازنده میان دستگاه‌های مرتبط با این حوزه در مرکز و استانداری‌ها از سامانه سیام حداکثر استفاده را داشته باشیم.

همچنین محمودی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در این مراسم، با اشاره به اینکه پیش از این سامانه نجوا در استان‌ها در زمینه ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی مورد استفاده قرار می‌گرفت، افزود: سامانه نجوا به عنوان اولین سامانه در خصوص ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی، دارای نقاط ضعفی بود که نیاز به ارتقاء و بهبود کیفی داشت.

وی ادامه داد: سامانه جدید در طول یکسال با پیگیری مرکز توسعه دولت الکترونیک فناوری و آمار وزارت کشور و اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی برنامه ریزی و اجرا شد.

محمودی با بیان اینکه هدف از راه اندازی سامانه سیام، خدمات دهی صحیح، داشتن بانک اطلاعاتی متمرکز و همچنین ارائه خدمات به سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط با مجموعه فعالیت‌های حوزه اتباع و مهاجرین خارجی است، خاطرنشان کرد: افتتاح و راه اندازی سامانه یکپارچه امور اتباع و مهاجرین خارجی (سیام) همزمان با آغاز طرح آمایش ۱۴ اتباع و مهاجرین خارجی عملیاتی می‌شود.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی درخصوص مزایای سامانه جدید (سیام) نسبت به مدل‌های قبلی، گفت: داده کاوی سریع‌تر و سرعت بالاتر پردازش اطلاعات، ایجاد سامانه تحت وب و احراز هویت افراد با اخذ آثار بیومتریک (اثر انگشت و عنبیه)، بالا بودن امنیت داده‌ها و از همه مهمتر متمرکز بودن بانک اطلاعاتی از جمله مزایای اصلی این سامانه می‌باشد.

محمودی یادآور شد: دستگاه‌های عضو کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی و همچنین دستگاه‌هایی که به نوعی با حوزه مدیریت و ساماندهی اتباع خارجی مرتبط هستند، می‌توانند به صورت متقابل از این سامانه بهره‌برداری کنند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی ابزار امیدواری کرد با راه اندازی و بهره برداری کامل و فنی از سامانه سیام بانک اطلاعاتی متمرکز اتباع در وزارت کشور ایجاد شود.

در ادامه شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک فناوری و آمار با اشاره به اینکه سامانه یکپارچه امور اتباع و مهاجرین خارجی سیام به صورت یکپارچه موضوعات اتباع و مهاجرین را مدیریت می‌کند، گفت: وزارت کشور مسئول ساماندهی و ایجاد بانک اطلاعات یکپارچه از امور اتباع و مهاجرین خارجی است.

وی ضمن یادآوری این نکته که سامانه نجوا که پیش از این در این خصوص فعال بود، به صورت جداگانه و جزیره‌ای در استان‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت و امکان تبادل اطلاعات میان استانداری‌ها و مرکز وجود نداشت، و همچنین امکان ارتباط سامانه بیومتریک اردوگاه‌ها با سامانه نجوا نیز امکان پذیر نبود، گفت: ایجاد زمینه ثبت و ضبط کلیه رخداد‌ها و سرویس‌های ارائه شده توسط دستگاه‌ها و سازمانها، امکان شناسایی یا احراز هویت تبعه از زمان ورود به کشور و همینطور شناسایی وی در اخذ هرگونه سرویس با آثار بیومتریک، جلوگیری از هرگونه تخلف، جعل هویت و یا جعل اسناد هویتی ارائه به تبعه به علت احراز هویت با استفاده از آثار بیومتریک و همچنین امکان استعلام از بانک جامع سیام برای کلیه ارائه دهندگان سرویس، تشکیل یک پرونده جامع و کامل برای تبعه و رصد کلیه رخدادها، خدمات ارائه شده به وی، بالا بردن زمینه نظارت کامل بر خدمات ارائه شده به اتباع توسط دفاتر کفالت و امکان کاهش تصدی گری و همچنین خروج از ارائه سرویس‌های جزیره‌ای و ارائه سرویس بصورت متمرکز، و در نهایت مرجع بودن بانک سامانه سیام به عنوان مرجع استعلام دهنده به کلیه دستگاه‌ها و ذینفعان از جمله مزایای اصلی این سامانه است.

رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک و فناوری و آمار اشاره کرد: این سامانه به صورت الکترونیکی ۲۵ خدمت را ارائه خواهد کرد که در حال حاضر ۲۰ خدمت آن قابل اجراست و در ادامه ۵ خدمت دیگر نیز به آن اضافه خواهد شد.  
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار