به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عالیه سادات رفعت حقیقی کارشناس گیاهان دارویی جهاد کشاورزی لارستان با اشاره به توسعه کشت گیاه دارویی چای ترش در سطح ۵ هکتار از مزارع بخش مرکزی این شهرستان در اردیبهشت ماه سال جاری اظهار کرد: میزان بذر مصرفی برای یک هکتار را دو الی ۳ کیلو گرم و عملکرد آن را در شرایط مطلوب ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار عنوان کرد.
وی بیان کرد: کاشت چای ترش در فروردین ماه صورت میگیرد و گلدهی آن در اواخر شهریور یا اوایل مهر آغاز شده و کاسبرگها در آبان تا اوایل آذرماه قابل برداشت هستند.
کارشناس گیاهان دارویی افزود: آبیاری کم و و سود آوری محصول از مزایای کشت این گیاه در راستای تغییر الگوی کشت و توسعه گیاهان کم آب بر است.
رفعت حقیقی با بیان اینکه سایر گونههای دارویی از جمله، آویشن باغی، مریم گلی، نعنا فلفلی و آلوئه ورا نیز به صورت پراکنده در این شهرستان کشت میشود، ادامه داد: چای ترش با توجه به مقاومت بیشتر به شوری آب و خاک نسبت به سایر گیاهان دارویی معطر سازگار با منطقه، مناسبترین گیاه برای توسعه گیاهان کم آب بر در لارستان است.
وی تصریح کرد: با گسترش ارتباطات برای پیداکردن بازار فروش مناسبتر این محصول و استمرار در کشت میتوان از ظرفیت گسترده لارستان جهت توسعه کشت استفاده و از این فرصت برای جذب سرمایه و اشتغال بهرهمند شد.
کارشناس گیاهان دارویی لارستان با اشاره به خواص مفید و ارزش دارویی چای ترش گفت: کاهش فشار و کنترل کلسترول خون، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کمک به پایین آوردن استرس از جمله فواید این محصول است، اما باید در مصرف این گیاه نیز احتیاطهایی را رعایت کرد چرا که یکی از ویژگیهای این چای، کاهش سطح هورمون استروژن در بدن است و منع مصرف را برای خانمهای باردار تحت کنترل و افراد تحت درمان به دنبال دارد.
انتهای پیام/چ