به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فتح و آزادسازی خرمشهر که با سلاح ایمان و جانفشانی رزمندگان اسلام علیه دشمن تا بن دندان مسلح رقم خورد را باید یک درس عبرت تاریخی به دشمنان و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی ایران یاد کرد.
سوم خردادماه در تقویم رسمی ایران به عنوان نماد پیروزی، مقاومت و ایستادگی نام گذاری شده است. رزمندگان غیور و جان بر کف ایران اسلامی از ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این روز به یکی از اهداف عملیات بین المقدس که آزادسازی خرمشهر از چنگال رژیم بعثی بود دست یافته و خونین شهر را پس از ۵۷۸ روز اشغال آزاد ساختند.
رژیم بعثی عراق با این شکست تاریخی، تکیه گاه سیاسی، اجتماعی و نظامی خود را از دست داد و اراضی اشغالی توسط نیروهای این رژیم در ابتدای جنگ یکی بعد از دیگری آزاد شدند. در جریان عملیات ۲۶ روزه بیتالمقدس که به آزادی خرمشهر انجامید، رزمندگان بسیاری از ایران اسلامی حضور داشتند و در این میان رزمندگان قزوینی نیز با دلاوریها و رشادتها خود نقش موثری در پیروزی این عملیات ایفا کردند.
تقدیم بیش از ۲۱۲ شهید از قزوین در عملیات بیت المقدس نشانگر گوشهای از رشادت ها، دلاوریها و ایستادگیهای رزمندگان غیور این خطه از میهن اسلامی است که برای حضور در جبهههای حق علیه باطل سر از پا نمیشناخته اند.
بیشتر بخوانید: درباره مغز متفکر اطلاعات نظامی ایران؛ بیشتر بدانید +تصاویر
**اعزام ۶ گردان از قزوین به عملیات بیت المقدس
فرمانده گردان مقداد قزوین در عملیات بیت المقدس گفت:۱۱۲ گردان عمل کننده از کل کشور برای حضور در عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر حضور داشتند که ۶ گردان آن از قزوین بود.
مجید بیفتاده افزود:گردانهای قزوین در این عملیات به نامهای عمار، مقداد، بدر ۲۲، ۴۶ فجر، گردان مطهری و مالک اشتر بود که فرماندهی گردان مقداد بر عهده این حقیر قرار داشت.
این فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: گردان مقداد در تاریخ هشت دیماه سال ۶۰ برای آموزش به پادگان حمزه تهران انتقال یافت و تا ۲۱ اسفند آن سال نیروها آموزش لازم را دیدند.
وی اضافه کرد:گردان مقداد قزوین ۲ روز بعد از عید سال ۶۱ به سمت جنوب حرکت کرد و عملیات نیروهای قزوین برای آزادسازی خرمشهر از ۱۰ اردیبهشت ماه شروع شد.
بیفتاده افزود: گردان مقداد قزوین کنار رودخانه کارون نرسیده به پل مارد یک هفته مستقر بود و نیروهای قزوینی در شب عملیات همانند شب عروسی یا سفر برای زیارت خانه خدا همدیگر را بغل گرفته و با هم خداحافظی کردند.
**نصب اولین پرچم ایران بر جاده اهواز – خرمشهر توسط نیروهای قزوینی
این رزمنده اضافه کرد: شب عملیات بعد از ۳۰ کیلومتر پیاده روی و عبور از کانالها به میدان مین و با گذشتن از آن در گرگ و میش صبح و زیر آتش شدید دشمن به جاده اهواز- خرمشهر رسیدیم در حالیکه دنیای گلوله و خمپاره بر سر نیروهای قزوینی ریخته میشد.
وی افزود:در این وضعیت بسیاری از نیروهای عراقیها گیر افتاده بودند و درگیری شدیدی میان نیروهای قزوینی و عراقی جریان داشت در این حال یکی از نیروهای بسیجی گردان قزوین اولین پرچم ایران را بر روی جاده اهواز – خرمشهر نصب کرد.
بیفتاده یادآور شد:در آن شرایط، چون گردان مکانیزه نداشتیم یک گروهان تشکیل دادیم تا با جمع آوری غنایم یک واحد مکانیزه راه اندازی شود.
این فرمانده اضافه کرد:نیروهای قزوینی در این عملیات شور و هیجان بسیار زیادی داشتند و با مردانگی و رشادت جدای از این عالم مادی برای مقابله با دشمن و جانفشانی در راه انقلاب و نظام تلاش میکردند.
**اسارت ۱۱۳ نیروی عراقی توسط گردان قزوین
این رزمنده گفت: تنها ۱۵۰ قدم با خاکریز دشمنان فاصله داشتیم که با فداکاری و مردانگی رزمندگان قزوینی ۱۱۳ نیروی عراقی به اسارت درآمدند و حتی یک خلبان نیز بعد از سرنگونی جنگنده توسط نیروهای قزوینی اسیر شد.
بیفتاده اضافه کرد:در این ماموریت رزمندگانی بودند که در نهایت اخلاص، فداکاری و مردانگی به درجه رفیع شهادت نایل آمدند و در بسیاری از امور از قبیل برپایی نماز جماعت، روحیه دادن به سایر رزمندگان و ایستادگی و مقاومت الگویی برای دیگران بودند.
**نقش برجسته امدادهای غیبی در آزادسازی خرمشهر
این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه تعداد شهدای قزوینی در این عملیات کم بود، افزود: با وجود باتلاقهای ناشناخته و مین باران مسیرها، معابر و مناطق تصرفی توسط دشمنان در هنگام عقب نشینی، تعداد تلفات و شهدای نیروهای خودی بسیار کم بود و تنها دلیل آن نیز به امدادهای غیبی و ایمان نیروها باز میگشت.
وی اضافه کرد: در آن زمان که با کمبود تجهیزات، امکانات و نیروها مواجه بودیم گردانهای قزوینی با رشادتها و جانفشانیهای خود دشمن متجاوز را از خاک ایران بیرون کرده و خرمشهر را آزاد ساختند.
این رزمنده قزوینی عملیات بیت المقدس افزود: جوانان امروز باید بدانند که آزادسازی خرمشهر به خودی خود میسر نشد بلکه برای آزادسازی هر وجب آن قدم به قدم شهید داده شده و رزمندگان از بالای سر شهیدان رد شده اند تا خاک کشور را از چنگال دشمنان آزاد کنند.
**عملیات بیت المقدس نقطه عطفی در تاریخ هشت سال دفاع مقدس است
یکی دیگر از فرماندهان گردانهای اعزامی از قزوین به عملیات بیت المقدس گفت:این عملیات از دهم اردیبهشت سال ۶۱ شروع شد و بعد از ۲۳ روز در سوم خرداد با آزادسازی خرمشهر به پایان رسید.
فرج الله فصیحی رامندی افزود: با آغاز جنگ تحمیلی نخستین گروه از قزوین در دوم مهرماه ۱۳۵۹ به سر پل ذهاب اعزام شدند و از آن پس تا پایان جنگ تحمیلی به صورت مستمر نیروهای اعزامی استان در مناطق جنگی حضور داشته و در راه حفظ ارزشها و مقابله با تجاوزگری دشمن جان فشانیهای زیادی کردند.
وی با اشاره به عملیاتهایی که رزمندگان قزوینی در آنها حضور داشتند، اظهار داشت: بیش از ۳۰ هزار نفر از رزمندگان استان قزوین در عملیاتهای مختلف از جمله طریق القدس، ثامن الائمه، فتح المبین، رمضان، محرم، والفجر چهار و هشت، خیبر، بدر و بیت المقدس حضور داشتند که منجر به پیروزی رزمندگان و آزادسازی خرمشهر شد.
فصیحی رامندی افزود:در عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، گردانهای متعددی از استان قزوین حضور داشتند که از شهدای شاخص این عملیات شهید باریک بین و سیاهپوش هستند.
**پیروزی عملیات بیت المقدس با حضور برجسته نیروهای قزوینی
یکی دیگر از رزمندگان قزوینی حاضر در عملیات بیت المقدس گفت:این عملیات با رشادتها و جانفشانیهای رزمندگان سراسر کشور به پیروزی رسید که در این میان نقش گردانها و رزمندگان اعزام شده از قزوین نیز بسیار برجسته بود.
حمزه قربانی با اشاره به آزادسازی خرمشهر و امدادهای غیبی در این زمینه، افزود: امام راحل فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد و قدرت یداللهی در بازوی رزمندگان کشور جای گرفت و در نهایت خرمشهر آزاد شد.
وی افزود: در هرکدام از مراحل اول، دوم و سوم عملیات بیت المقدس ۲ گردان از قزوین حضور داشتند و بسیجیان عزیز، سپاهیان دلاور و ارتشیان غیور هر کدام به خوبی نقش و وظیفه خود را برای آزادسازی خرمشهر ایفا کردند.
قربانی اضافه کرد: بعد از آزادسازی خرمشهر و دیگر عملیاتهای غرور آفرین، شور و شوق زیادی در رزمندگان ایجاد شده بود و با اشتیاق و علاقه زیادی خود را از مناطق غرب کشور به منطقه جنوب میرساندند.
این رزمنده هشت سال دفاع مقدس افزود:تمامی رزمندگان قزوینی به تبعیت از امام راحل شور و اشتیاق زیادی برای حضور در عملیات آفندی و پدافندی داشته و در صحنههای مختلف جنگ یکدلی و اتحاد بی نظیری را از خود به نمایش میگذاشتند.
وی با اشاره به نقش آزادسازی خرمشهر در شکست دشمنان افزود: صدام گفته بود که اگر ایرانیها به خرمشهر دست یابند کلید شهر بصره را به آنها خواهم داد در حالیکه با پیروزی رزمندگان در این عملیات و اسارت ۳۶ هزار نیروی دشمن، دیگر رژیم بعثی عراق نتوانست کمر خود را راست کند و همه تصرفات دشمن یکی پس از دیگری آزاد شد.
انتهای پیام/
منبع:ایرنا