مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان از افزایش ۸۵ درصدی ورود کشتی‌های حامل کالای اساسی به مجتمع بندری امام خمینی (ره) خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عادل دریس مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه حدود ۸۰ کالای اساسی و نهاده‌های دامی از بندر امام وارد می‌شود، اظهار کرد: اکنون وسیع‌ترین منطقه ویژه اقتصادی کشور با داشتن ۱۱ هزار هکتار هستیم؛ ۱۳۰۰ هکتار از این اراضی کاملا عملیاتی شده و ۶۰۰ هکتار نیز مربوط به شرکت‌های خدمات لجستیکی است. ۴۰۰۰ هکتار آبراه است و حدود روی ۵۰۰۰ هکتار دیگر در حال برنامه ریزی و رایزنی با اداره کل محیط زیست استان برای ترسیم نقشه جامع هستیم.

وی بیان کرد: در اراضی در اختیار با توجه به استقبال بسیار خوب سرمایه‌گذاران، فضایی دیگر برای اختصاص نداریم. بر اساس طرح جامع تدوین شده با رعایت تمام مسائل زیست محیطی در راستای ایجاد شهر لجسیتکی حرکت کنیم.

وی در ادامه با اشاره به این‌که در ۱۳۰۰ هکتار کنونی حدود ۶۰۰ هکتار در اختیار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار داده شده است، گفت: هم‌اکنون ۳ میلیون تن ظرفیت درجا برای کالای غلات ایجاد شده که با فرض تخلیه هر دو ماه یکبار حدود ۱۸ میلیون تن ظرفیت برای نگهداری داریم. با احتساب ظرفیت سیلو‌ها حدود ۲۱ میلیون تن ظرفیت برای انبار و نگهداری غلات داریم.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی (ره) با بیان این که ۴۰۰ هزار تن و ۳۰۰ هزار تن به ترتیب مخازن برای روغن و نفت ایجاد شده است، افزود: به سمتی می‌رویم که در زنجیره تامین کالا کاهش قیمت تمام شده را عملیاتی کنیم.

دریس با اعلام این‌که احداث کارخانه شکر حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ساخت کارخانه سوخت پاک در حال پیگیری است، اظهار کرد: عمده محل‌های ذخیره غلات و مخازن به شبکه ریلی متصل خواهند شد که هم‌اکنون ۱۱ سکوی ریلی در بندر امام فعال است و همزمان از جاده و ریل برای جابجایی بار استفاده می‌شود.

وی با اشاره به مذاکره و برگزاری جلسات مستمر با دستگاه‌های ذی‌ربط در واردات، صادرات و جابجایی بار و کالای اساسی گفت: روند افزایش واردات کالاهای اساسی را داشته و داریم؛ در دو ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تعداد کشتی‌های تخلیه شده در کالای اساسی ۸۵ درصد و در تناژ کالای بیش از ۹۰ درصد رشد داشته است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اعلام این‌که موجودی کالای در محوطه و انبار حدود ۶۰ درصد داشته است اظهار کرد: در حوزه کالای اساسی ۲.۸ میلیون تن است که سال گذشته ۱.۸ میلیون تن بود.


بیشتر بخوانید: ٣٣هزارتن شکر کوبایی وارد بندرامام شد/ واردات ٢٧هزار تن روغن خوراکی


دریس با بیان این‌که تعداد کشتی کالای اساسی امسال ۶۳ فروند بوده که در دو ماه مشابه سال گذشته تعداد کشتی‌ها ۳۴ فروند بود، افزود: بیش از ۳ میلیون تن موجودی انبار کالای اساسی بندر امام بود که در ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه سال ۹۷ این رقم ۱.۶ میلیون تن بود. در مجموع بندر امام تخلیه و بارگیری همه کالا‌ها ۵ میلیون و ۳۸۴ هزار تن طی دو ماه اخیر بوده که نسبت به مدت مشابه رشد ۲۶ درصدی داشته است.

به گفته وی، به طور متوسط ۴۵ روز زمان می‌برد کالای اساسی یک کشتی ۷۰ هزار تنی تخلیه شده و اسناد مورد نیاز بهداشت، قرنطینه و... صادر شود و به طور میانگین حدود ۲ ماه زمان می‌برد تا کالای اساسی به مقاصد حمل شود.

وی با اشاره به این‌که ۸۰ درصد کالای اساسی کشور از طریق بندر امام تامین می‌شود، اظهار کرد: در بخش کالای کانتینری ۵ هزار TEU تخلیه و ۱۰ هزار TEU بارگیری شده که در بخش بارگیری ۵ درصد رشد منفی داشته ایم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار