هر از گاهی صادرات محصولات کشاورزی به سبب تصمیمات یک شبه مسئولان در اتاق‌های در بسته با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود.

مشکلات صادرات محصولات کشاورزی همچنان پابرجاست/افزایش تعرفه راهکار مناسب تعادل محصولات کشاورزیبه گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هر از گاهی صادرات محصولات کشاورزی به سبب تصمیمات یک شبه مسئولان در اتاق های در بسته با مشکلاتی روبرو می شود که این امر موجب شده است تا صادرکنندگان دیگر در بازار های هدف جایگاهی نداشته باشند.

با توجه به خروج صادرات محصولات کشاورزی از ریل اصلی، بسیاری از صادرکنندگان واقعی که سال ها در این حوزه فعالیت داشتند، از میدان خارج شدند که این امر بر آشفتگی بازار و کمبود محصولات کشاورزی به واسطه حضور تجار خارجی در میادین عمده فروشی و استفاده از کارت های یکبار مصرف دامن زد.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با توجه به ریسک بالای تولید و فساد پذیری محصولات میوه و تره بار، بسیاری از صادرکنندگان به سبب اتخاذ تصمیمات یک شبه و مسائل و مشکلات پیش روی صادرات حاضر به ادامه این امر نیستند، در حالیکه در شرایط فعلی تحریم ارز آوری از اهمیت بالایی در کشور برخوردار است.

حال به سراغ مسئولان  ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت صادرات، مسائل و مشکلات پیش روی صادرکنندگان و علت حضور تجار خارجی در میادین میوه و تره بار که انحصار بازار داخل است، با خبر شویم:

 صادرکنندگان واقعی از میدان خارج شدند/صادرات محصولات کشاورزی به طور مویرگی در حال انجام است

رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه صادرات محصولات کشاورزی از ریل خارج شده است، بیان کرد: در حال حاضر تجار خارجی به مزارع، باغات و میادین عمده فروشی که در انحصار بخش داخلی است، ورود پیدا کرده  و با خرید بی رویه و جارو زدن بازار بر نوسان قیمت در بازار دامن می‌زنند.

وی افزود: با توجه به مشکلات پیش روی صادرات و ریسک بالای تولید و فساد پذیری محصولات میوه و تره بار، صادرکنندگان واقعی از میدان خارج شدند.

به گفته نورانی، با توجه به شرایط فعلی تحریم و سایر هزینه‌های جانبی، صادرات محصولات کشاورزی به طور مویرگی در حال انجام است.

رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی ادامه داد: هم اکنون تجار خارجی وارد بازار عمده فروشی می‌شوند و با هر قیمتی اقدام به خرید محصولات کشاورزی می‌کنند که در نهایت با کمبود در بازار، قیمت‌ها را افزایش می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه صادرات محصولات کشاورزی با کارت‌های یکبار مصرف در حال انجام است، بیان کرد: در ایام قبل از عید تجار خارجی با خرید بی رویه سیب و پرتقال از میادین عمده فروشی، زمینه را برای عرضه محصول در بازار داخل کاهش دادند که در نهایت به سبب افزایش قیمت، صادرات این ۲ محصول تا ۱۵ فروردین ممنوع اعلام شد.


بیشتر بخوانید: تولید میوه رکورد می‌زند/ سرمازدگی اخیر بر قیمت محصولات باغی اثر گذاشته است؟


رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی با بیان اینکه هر از گاهی صادرات بی رویه محصولات در بازار داخل نوساناتی را ایجاد می‌کند، گفت: وزارت جهاد کشاورزی، سازمان توسعه تجارت و تشکل‌های مربوط با یکدیگر باید برنامه ریزی کنند تا کمبود محصولات در بازار داخل بر نوسان قیمت دامن نزند.

وی با بیان اینکه ورود صادرکنندگان غیر واقعی معضلات متعددی را به همراه دارد، تصریح کرد: اتخاذ تصمیمات یک شبه برای صادرات و ممنوعیت صادرات، تصمیم بانک مرکزی برای بازگرداندن ارز به داخل تهدیدی برای صادرکنندگان به شمار می‌رود که با این وجود تنها تعداد معدودی از صادرکنندگان واقعی وارد بازار سال ۹۸ خواهند شد، در حالیکه با بازگرداندن صادرات به ریل اصلی، صادرکنندگان واقعی ورود پیدا می‌کنند.

تصمیمات یک شبه مسئولان تولید محصولات کشاورزی را دچار مشکل می کند

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به راهکار برقراری تعادل قیمت محصولات کشاورزی در بازار اظهار کرد: براساس آرمان نظام مقدس جمهوری اسلامی و برنامه چشم انداز ۲۰ ساله، حداقل باید برای ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت غذا تامین کنیم که با این وجود اگر برنامه منظمی برای بخش صادرات داشته باشیم، بدون تردید برای تامین بازار مشکلی نخواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط کنونی تحریم، از لحاظ اقتصادی شرایط سختی داریم که برای بیرون آمدن از اقتصاد فعلی نباید صادرات را رها کنیم.

شادلو ادامه داد: با توجه به آنکه بدست آوردن بازار‌های صادراتی با هزینه‌های سنگینی همراه است، پس نباید بازار‌های صادراتی را از دست بدهیم تا کشور‌های ثالث بتوانند فرصت‌های صادراتی را از ما بگیرند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تولید محصولات کشاورزی طی سال‌های بعد از انقلاب از ۲۰ میلیون به ۱۲۰ میلیون تن افزایش یافته است، بیان کرد: با توجه به افزایش بارندگی‌ها و شرایط مساعد اقلیمی، برنامه ریزی صادرات باید به گونه‌ای صورت گیرد تا خللی به تولید داخل وارد نشود.

وی با اشاره به اینکه امسال در تولید محصولات زراعی، باغی و سبزی و صیفی شرایط مساعدی داریم، بیان کرد: افزایش میزان بارش و رحمت الهی موجب شد تا بسیاری از مناطق که در سال‌های گذشته امکان کشت محصول به سبب کم آبی وجود نداشت، به زیر کشت بروند.

شادلو با انتقاد از تصمیمات یک شبه مسئولان مبنی بر ممنوعیت صادرات گفت: صادرات محصولات کشاورزی نباید مقطعی اتفاق بیفتد چرا که ممنوعیت‌های یک شبه صادرات موجب شده است تا حداقل فرصت‌های صادراتی را از دست بدهیم.

نایب رئیس اتحادیه باغداران در پایان تصریح کرد: با وجود ریسک بالای تولید، تولیدکنندگان نباید دغدغه و نگران بازار محصولاتشان را داشته باشند، از این رو استمرار صادرات محصولات کشاورزی یک ضرورت به شمار می‌رود.

افزایش تعرفه راهکار مناسب تعادل محصولات کشاورزی است

حسن صابری رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با انتقاد از این مسئله که صادرات محصولات کشاورزی با فراز و فرود‌های بسیاری روبروست، اظهار کرد: با توجه به نوسان نرخ ارز و فاصله قیمت محصولات در بازار داخل و صادرات، بسیاری از تجار با ازدیاد صادرات محصولات کشاورزی و کمبود در بازار داخل بر افزایش قیمت دامن می‌زنند.

وی افزود: با توجه به افزایش تولید محصولات کشاورزی باید برای صادرات برنامه ریزی منسجمی صورت گیرد تا تولیدکنندگان و مصرف کنندگان متحمل زیان نشوند.

صابری افزایش تعرفه را راهکار مناسب تعادل محصولات کشاورزی دانست و گفت: دریافت تعرفه از صادرکنندگان بر تعادل صادرات و حفظ بازار داخل و صادرات تاثیر بسزایی دارد.

رئیس اتحادیه بارفروشان در پایان صادرات محصولات کشاورزی را امری ضروری دانست و گفت: صادرکنندگان به سبب سود‌های غیر منطقی صادرات و خالی کردن انبار‌ها بر بازار داخل نوساناتی را ایجاد می‌کنند که افزایش تعرفه بر کنترل قیمت و بازار تاثیر بسزایی دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد حسین
۱۵:۲۱ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
سلام
من یک‌کشاورز هستم و میخوام بدونم کجای این وضعیت منطقیه که ما هم محصول تولید کنیم و هم ناز دلالان رو بکشیم و اونم با پایین ترین قیمت محصول مونو بهشون بفروشیم درحالی که هزینه های مربوط به کشاورزی مثل سم، کود، آب، بذر، نشا مزد کارگر و... هر روز رو به افزایشه ولی محصولات تولید شده با اندک ترین قیمت در بازار داره عرضه میشه و از طرفی هم اگر جمع نشه بازم ضرره.
خواهشا به این وضعیت رسیدگی صورت بگیره.
شخصی که اول سال محصولی رو میکاره به امید درآمد حداقلی و یا لااقل به اندازه زحمتش این کارو انجام میده ولی متاسفانه الان تو کشاورزی چیزی جز ضرر نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
با این قیمت ها ی سرسام اور دیگه نمی تونیم میوه بخریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
صادرات را کنترل کنید
قیمت گوجه خیلی بالا رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
خودمون گرفتار گرانی هستیم بعد باید اجناس وتره بار را گران خرید خواهشا صادرات پیاز -گوجه -هندوانه وسیب را به حداقل برسانید تا مردم دچار فشار گرانی نشوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
صادرات گوجه وپیاز را به حداقل برسانید
Germany
علي
۰۵:۱۶ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
ملت خودمون چيزي براي خوردن پيدا نميکنن شما داري سنگ صادرات را به سينه ميزني؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۹ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
اول بازار داخل تامین شود بعد صادرات ان هم با حساب و کتاب
الان صادرات پیاز شروع شده قیمت دوباره رفته بالا
باید طوری برنامه ریزی کرد تا نوسانات قیمت در داخل کم گردد و بر مردم فشار نیاید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۳ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
چرا با یارانه های دولتی تولید و با اینکه مردم در سختی هستند میوه هارا صادر میکنید؟!
آخرین اخبار