به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمدفرید سپری گفت: در ابتدای سال گذشته ضریب مکانیزاسیون در مزارع استان ۲.۳ دهم اسب بخار در هر هکتار بود که با جذب یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار این شاخص به ۲.۱۱ اسب بخار رسید.
وی با اشاره به اینکه این شاخص حدود پنج صدم اسب بخار از ۱.۷ اسب بخار میانگین کشوری بالاتر است، افزود: با توجه به این شاخص، کردستان در کشور ضریب اول در رتبه مکانیزاسیون را دارد و ۹۸ درصد از کشت و برداشت گندم در استان به صورت مکانیزه انجام میشود.
سپری یادآور شد: با توجه به اینکه ۹۰ درصد تسهیلات مکانیزاسیون در راستای تثبیت اشتغال پرداخت شده است، اضافه کرد: کردستان دارای ۲۷ هزار دستگاه تراکتور، یک هزار و ۳۱ دستگاه کمباین و ۶۰ هزار دستگاه ادوات کشاورزی است که حدود ۶۰ درصد از این وسایل عمری بالای ۲۵ سال دارند و نیازمند نوسازی هستند.
وی تاکید کرد: بهبود وضعیت مکانیزاسیون بخش کشاورزی موجب افزایش کمی و کیفی تولید محصولات و کسب درآمد بیشتر کشاورزان میشود.
سپری گفت: در نتیجه این رتبه هم اکنون حدود ۱۰۰ درصد عملیات خاک ورزی، ۹۸ درصد کاشت، ۶۰ درصد داشت، ۹۵ درصد برداشت محصولات کشاورزی (عمدتاً زراعت) در استان کردستان به صورت مکانیزه انجام میشود.
انتهای پیام/م