انتخاب نام گوگل جنبه شعاری دارد، به بیان دیگر استفاده گوگل از این لفظ ماموریت آن را برای سازماندهی اطلاعات موجود در وب در خود پنهان کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، گوگل شرکتی است که بدلیل سادگی طراحی و نتایج جستجو مرتبط آن در میان کاربران اینترنت جایگاه خاصی دارد و می توان گفت انتخاب نام آن نیز جنبه شعاری دارد. اما امروز، باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با ابعاد دیگری از گوگل آشنا کند که قطعا از آن بی اطلاعید.

افشای اسراری از گوگل که کمتر کسی از آن خبر دارد!

گوگل دقیقا چیست؟!

گوگل یک شرکت آمریکایی است که از طریق تبلیغاتی که به همراه خدمات متنوع ارائه می‌کند و یا فروش همان خدمات، بدون فرستادن تبلیغات، به کسب درآمد می پردازد. این خدمات شامل مواردی، چون جستجوی اینترنتی، ای‌میل، نقشه برخط، نرم‌افزار‌های اداری، شبکه‌های اجتماعی و اشتراک فایل‌های ویدئویی می‌شود.

انتخاب نام گوگل جنبه شعاری دارد؛ به این مفهوم که گوگل قصد دارد تا سرویس‌ها و خدمات و اهداف خود را به تمام جهان گسترش دهد. به بیان دیگر استفاده گوگل از این لفظ ماموریت گوگل را برای سازماندهی کردن انبوهی از اطلاعات حاضر در وب نمایان می‌کند.

Googolplex و Googolduplex

به عدد «ده به توان ده به توان صد» گوگل پلکس (Googolplex) میگویند و به عدد «ده به توان ده به توان ده به توان صد» گوگل دوپلکس (Googolduplex) می‌گویند. گوگل کار خود را به عنوان یک پروژه تحقیقات در اوایل سال ۱۹۹۶ به وسیله "لاری پیج" و "سرجی برین" که دو دانشجو PHD از دانشگاه "استنفورد" بودند شروع کرد. موتور جستجوی گوگل به خاطر سادگی طراحی و نتایج جستجو مرتبط آن در میان کاربران اینترنت جای بخصوصی برای خود باز کرد.

سرمایه و پیشنهاد اولیه عمومی‌سازی Google

اولین بودجه گوگل در اوت ۱۹۹۸ توسط اندی بکتولشیم، مؤسس سان مایکروسیستمز که به مقدار ۱۰۰ هزار دلار بود به Google داده شد، و این در حالی بود که این شرکت هنوز ثبت نشده بود. در سال ۱۹۹۹ در حالی که برین و پیج که هنوز در حال تحصیل بودند، به این نتیجه رسیدند که موتور جستجویی که آن‌ها به وجود آوردند وقت بسیار زیادی از امور دانشگاهی آن‌ها را اشغال کرده‌است. آن‌ها سراغ جورج بل رفتند و به قصد ترغیب، پیشنهاد فروش آن به مبلغ یک میلیون دلار را به وی دادند.

وی این پیشنهاد را رد کرد و در مذاکراتش، ۷۵۰ هزار دلار را به آن دو پیشنهاد داد. در ۷ ژوئن ۱۹۹۹، سرمایه‌ای حدود ۲۵ میلیون دلار اعلام شد. پیشنهاد اولیه عمومی‌سازی (IPO) Google، پنج سال بعد در ۱۹ اوت ۲۰۰۴ صورت گرفت. شرکت سهام ۱۹٬۶۰۵٬۰۵۲تایی با ارزش ۸۵ دلار برای هر سهم را پیشنهاد داد. سهام به صورت یک مزایده آنلاین و منحصربه‌فرد که توسط مورگان استنلی و کردیت سویس ساخته شده بود به فروش رسید. فروش ۱٫۶۷ میلیارد دلاری سرمایه‌ای بیش از ۲۳ میلیارد دلار به Google داد. بیش از ۲۷۱ میلیون سهم از سهام تحت کنترل گوگل باقی‌مانده بود و بسیاری از کارمندان گوگل میلیونر‌های روی کاغذ شدند.

یاهو!، یکی از رقبای گوگل، نیز سود کرد، چرا که ۸٫۴ میلیون سهم از را گوگل را تا قبل از اینکه IPO انجام شود در اختیار داشت. عملکرد سهام بعد از IPO خیلی خوب پیش رفت و در ۳۱ اکتبر ۲۰۰۷ به مرز ۷۰۰ دلار رسید و دلیل اصلی آن فروش و درآمد بسیار بالا در قسمت تبلیغات اینترنتی بود. در حال حاضر کمپانی در فهرست بورس نزدک و تحت نام GOOG قرار دارد و در بورس فرانکفورت با نام GGQ۱ در بازار سهام حضور دارد.

افشای اسراری از گوگل که کمتر کسی از آن خبر دارد!

تاریخچه Google

گوگل پروژهٔ تحقیقاتی بود که در ۴ آوریل ۱۹۹۸ توسط لری پیج و سرگئی برین دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا رقم خورد. آن‌ها نام پروژه خود را "BackRub" گذاشته بودند، زیرا موتور جستجوگر آن‌ها لینک‌های پشتیبانی سایت‌ها را بررسی می‌کرد و بر همان مبنا میزان اهمیت آن‌ها را در نتایج جستجو تعیین می‌کرد (که بعداً رتبه صفحه نامیده شد)، که در همان زمان یک وبگاه کوچک دیگری با نام RankDex با روشی مشابه کار می‌کرد. موتور جستجوگر آن‌ها ابتدا با دامنه google.stanford.edu استفاده می‌شد و در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۹۷ دامنه google.com ثبت شد و در سپتامبر ۱۹۹۸ در واقع اولین دفتر کار گوگل راه‌اندازی شد و این شرکت رسماً به ثبت رسید.

در واقع اولین دفتر کار گوگل در گاراژ خانهٔ سوزان وژکیکی در منلو پارک، کالیفرنیا قرار داشت. در اوت ۲۰۱۱ گوگل اعلام کرد که بخش تلفن‌های همراه شرکت موتورولا را خواهد خرید و چند ساعت پس از اعلام، صاحب آن شد. این شرکت برای خرید سهام موتورولا مبلغ ۱۲٫۵ میلیارد دلار به صورت نقد پرداخت می‌کند و براین اساس مالکیت موتورولا موبیلیتی به گوگل واگذار می‌شود و با این خرید صاحب ۱۹ هزار کارمند جدید خواهد شد.

به دست آوردن شرکت موتورولا، که همکار اختصاصی برای اندروید محسوب می‌شود، گوگل را قادر خواهد ساخت تا اندروید را تقویت و رقابت بین سیستم‌های موبایل را افزایش دهد. موتورولا، دارای حق امتیاز اندروید باقی خواهد ماند و اندروید نیز متن باز باقی می‌ماند.


بیشتر بخوانید: ابزار Google Calendar شرکت گوگل، زیباتر شد !


Google، به شرکت موتورولا به عنوان یک کسب و کار مجزا نگاه کرده و آن را به صورت جداگانه خواهد گرداند. از سال ۲۰۰۷ که گوگل سیستم عامل مخصوص موبایل خود اندروید را عرضه داشته روز به روز بر محبوبیت آن افزوده شده و شرکت‌های معتبر و بزرگی تلفن‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید گوگل ارائه کردند. بیش از ۱۵۰ میلیون دستگاه اندرویدی در سرتاسر جهان وجود دارد و روزانه ۵۵۰ هزار دستگاه بر تعداد آنان اضافه می‌شود. شرکت موتورولا که قدمتی ۸۰ ساله در زمینهٔ ارتباطات و تلفن همراه دارد یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان تلفن همراه در آمریکا است و در رقابت با شرکت‌های بزرگی، چون اچ‌تی‌سی و سامسونگ کمی عقب مانده‌است.

افشای اسراری از گوگل که کمتر کسی از آن خبر دارد!

شرکت‌های خریداری شده و همکاری‌های Google

از سال ۲۰۰۱ تاکنون شرکت گوگل کمپانی‌های زیادی را خریداری کرده است. در سال ۲۰۰۴ این شرکت، کیهول را خرید. شرکت اولیه محصولی تولید کرد که مشاهده گر زمین نام داشت و تصویری سه بعدی از کره زمین ارائه می‌کرد. گوگل نام این سرویس را به گوگل ارث در سال ۲۰۰۵ تغییر داد. دو سال بعد، گوگل شرکت یوتیوب ویدئو‌های آن لاین را به مبلغ ۱/۶۵ میلیارد دلار در سهام خرید. سال ۲۰۰۷ گوگل با ۳/۱ میلیارد دلار دابل کلیک را خرید. در اواخر همان سال گرندسنترال را به مبلغ ۵۰ میلیون دلار خریداری کرد.

این سایت سال بعد به گوگل وویس تغییر نام داد. سال ۲۰۰۹ گوگل اولین کمپانی عمومی خود را که یک شرکت ویدئویی نرم افزاری به نام Technologies On۲ را با ۱۰۶/۵میلیون دلار خرید. گوگل هم چنین آردوارک یک شرکت شبکه اجتماعی را با ۵۰ میلیون دلار خرید و در سال ۲۰۱۰ هم آگنیلوکس را خریداری کرد. Google در سال ۲۰۰۵ همکاری با سان مایکروسیستمز را شروع کرد تا دو شرکت در تبادل تکنولوژی با یکدیگر فعالیت کنند.

سپس گوگل با ای. او. ال و تایم وارنر هم همکاری کرد. این شرکت با مایکروسافت، نوکیا و اریکسون هم همکاری‌های مشترکی داشته است. در سال ۲۰۱۰ گوگل انرژی اولین سرمایه گذاری خود را روی پروژه‌های قابل بازیافت با ۳۸/۸ میلیون دلار در دو کارخانه بادی در داکوتا شمالی انجام داد.

انتهای پیام/

برچسب ها: شرکت گوگل ، گوگل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۵۴ ۱۲ تير ۱۳۹۸
الان افشای اسرار کجاش بود؟
Iran (Islamic Republic of)
سمیر
۲۳:۱۷ ۰۹ تير ۱۳۹۸
گوگل برترین موتور جستجو در جهان و هوش مصنوعی حیرت انگیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۰۹ تير ۱۳۹۸
همین کلا چهار خط در مورد گوگل توضیح دادین؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد ابراهیمی
۱۴:۰۴ ۰۸ تير ۱۳۹۸
سروش بالاتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۸ تير ۱۳۹۸
واله صفحه سفيدش كه پدر چش همه رو درآورده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۸ تير ۱۳۹۸
سروش از لحاظ فنی بالاتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۸ تير ۱۳۹۸
گوگل منحصر به فرد در زمینه هوش مصنوعی
آخرین اخبار