نظر افضلی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتوگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به لزوم مدرن سازی مبادلات محصولات کشاورزی و فاصله گرفتن از شیوههای سنتی تاکید کرد و افزود: با استفاده از برنامههای مختلف باید بتوانیم انگیزه کشاورزان به عنوان قشری زحمت کش و اثرگذار در تولید و اقتصاد کشور را به منظور رشد تولید افزایش دهیم، از این رو خرید محصولات از سوی دولت آن هم با یک نرخ واحد نمیتواند برای کشاورزان جذاب باشد.
افضلی می گوید که ساختار سنتی بخش کشاورزی، بهره نگرفتن از روشهای کارآمد و وجود واسطهها باعث شده است تا کشاورزان نتوانند با قیمت واقعی محصولاتشان را بفروشند که آشنایی آنها با دنیای ابزارهای مالی بورس کالا میتواند به بسیاری از مشکلات این حوزه پایان دهد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: چند سالی است که موضوع عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا مطرح میشود، اما برخی محصولات به شکل مقطعی در بورس عرضه میشوند که برای گرفتن نتایج مطلوب باید این عرضهها مستمر شود.
بیشتر بخوانید: بورس کالا بستری امن برای عرضه محصولات کشاورزی
افضلی با بیان اینکه با عرضه محصولات در بورس کالا، قیمتها براساس کیفیت کشف میشود، گفت: باید توجه داشت کشاورزان به دلیل نیازهای مالی و بالا بودن هزینه تولید و برداشت، امکان انبار کردن محصولات خود را ندارند و مجبور به عرضه محصول خود به بازار هستند، در این میان بورس کالا میتواند نقش تعیین کنندهای داشته باشد و به ارزان فروشی محصولات به دلالان که از روی اجبار کشاورزان رقم میخورد، پایان دهد.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس اظهار کرد: نقطه قوت معامله محصولات کشاورزی در بورس کالا، ابزارهای مالی موجود در این بورس است چراکه این ابزارها امکانی را به کشاورز میدهد تا محصول خود را قبل از برداشت با قیمتی واقعی در بورس پیشفروش کرده و به راحتی نیاز مالی خود را برآورده کند.
افضلی ادامه داد: بدین وسیله دیگر کشاورز در قبال پیش فروش محصول خود ریسکی را متحمل نمیشود. چراکه در حالت سنتی میبایست محصول خود را در قبال چک و سفته پیش فروش میکرد، اما با حضور در بورس کالا و امکان معامله با ابزارهای مالی، این ریسک نیز از سر راه کشاورزان کنار گذاشته شد. در مجموع از آنجاکه در بورس از هر دو طرف خریدار و فروشنده ضمانتهای اصولی اخذ میشود، دادوستد در این بازار کمترین ریسک را برای طرفین معامله خواهد داشت.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان به مصوبه اخیر کمیسیون اقتصاد هیات دولت برای عرضه جو و ذرت در بورس کالا اشاره کرد و گفت: با معامله محصولات کشاورزی از جمله جو و ذرت ازطریق بورس کالا هم قیمتها شفاف خواهد شد و هم کشاورز امیدوار است که میتواند محصول خود را با شرایط مختلف و با قیمتهای عادلانه و در فرصتهای مناسب بفروشد.
انتهای پیام/