به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم سی و هفتمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور محمد مهدی طهرانچی رئیس این دانشگاه برگزار شده بود ضمن تاکید برضرورت ورود بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه دانشگاهها و پژوهش اظهار کرد:با توجه به اینکه ما نسبت به مردم مسوول هستیم باید در جهت رفع مشکلات آنها گام برداریم و این جز با تغییر روشها و ورود بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در تولید محصولات دانش بنیان امکان پذیر نیست.
رییس بنیاد ملی نخبگان خاطر نشان کرد:در هیچ جای دنیا محصول تولیدی از دانشگاهها خارج نمی شود بلکه تنها با سرمایه گذاری بخش خصوصی بر پژوهش است که محصول تولید می شود زیرا بخش خصوصی بازار و نیازهای آن را می شناسد و جزییات تولید یک محصول مناسب را می داند.
ستاری با اشاره به این موضوع که پول دولتی به باسواد شدن و اشتغال زایی کشور کمک نمی کند گفت:با توجه به هزینه بسیاری که تاکنون در بخش پژوهش کشور انجام شده ما هنوزنتوانسته ایم یک فناوری تولید کنیم و یا یک لایسنس در حوزه نفت داشته باشیم زیرا که ماهیت فناوری خریدنی نیست بلکه یادگرفتنی است.
وی در ادامه به تغییر مسیره اشاره کرد و گفت:هیچ کشوری حاضر نیست فناوری خود را به ما منتقل کند پس ما باید در یک حرکت عمومی و خودجوش شیوههای گذشته را تغییر داده و مسیر جدیدی در حوزه پژوهش ایجاد کنیم.خروجی دانشگاههای ما نباید مشکلات کشورهای دیگر را حل کند،بلکه آنها باید راهگشای مشکلات مردم و کشورخود باشند.
ستاری با اشاره به این موضوع که دانشگاههای ما نباید فقط بر پول دولت و شهریه های دریافتی متکی باشند گفت:دانشگاه ها نباید به گورستان تجهیزات تبدیل شوند بلکه باید با همکاری بخش خصوصی و تغییر روند فعالیت و برنامه های خود در جهت پیشرفت کشور گام بردارند.
وی خطاب به مسوولان دانشگاه آزاد اسلامی گفت:با توجه به دسترسی شما به نیروی انسانی جوان که هیچ کس نمی تواند آن ها را زمین بزند باید برنده اقتصاد نفتی باشید و از این جوانان به عنوان سربازان مبارزه با این اقتصاد بهره وری کنید.
ستاری درادامه گفت:دانشگاه ها باید به سرمایه گذاری بخش خصوصی و حضور جوانان در این عرصه اعتماد کند و باید زایشگاهی برای فعالیت و آغاز به کار شرکت های دانش محور باشد.درحال حاضر حضور بخش خصوصی در پارک های علم و فناوری ما نسبت به گذشته افزایش بسیار چشمگیری داشته و دربرخی از موارد نسبت 9 به 1 را داریم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به ایجاد یک اکو سیستم پایش در دانشگاهها اشاره کرد و گفت:دانشگاهها اگر بخواهند تاثیرگذار باشند باید این اکو سیستم را اجرایی کرده و روشهای قبلی خود را تغییر دهند و توجه داشته باشند که تا به حال کشور با پول فروش نفت اداره نشده که دانشگاه ها نیز بتوانند فقط با پول دولت و شهریه پیشرفت کنند.
وی افزود:اگر بخواهیم رشد علمی داشته باشیم باید جهت گیری هایمان را عوض کنیم و تهیه یک مقاله هدف ما در پیشرفت و توسعه حوزه علمی و فناوری نباشد.
ستاری خاطر نشان کرد : درحال حاضر ما حدود 4 هزار و 400 شرکت دانش بنیان داریم که رقم فروش این شرکت در سال گذشته چیزی حدود 90 هزار میلیارد تومان بوده است و دراصل ما نسل جدیدی از کارآفرینی را معرفی کرده ایم و محیط کسب و کارها را تغییر داده ایم.
رییس بنیاد ملی نخبگان درادامه گفت:دراقتصاد دانش بنیان خام فروشی مساله دارد و باید با استفاده از دانش بومی ارزش افزوده ایجاد کنیم.
انتهای پیام/