به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خبرهایی مبنی بر حمله موشکی به نزدیکی سفارت آمریکا در عراق از سوی مقامات عراقی تکذیب شد. همزمان اعلام شد حملاتی نظامی به محل استقرار نیروهای نظامی آمریکا در منطقه بلد صورت گرفته است. یک ماه پیش نیز گزارش شد که خمپارهای به منطقه سبز بغداد و نزدیکی سفارت آمریکا در این منطقه شلیک شده است. مجموع این خبرها آسیبپذیری شدید نیروهای آمریکایی مستقر در عراق را نشان میدهد. مقامات آمریکایی، اما به جای تحلیل درست این حوادث بلافاصله بعد از هرگونه حملهای «عوامل ایران» را متهم میکنند؛ ادعایی واهی که تا به حال ایران بارها به آن پاسخ داده است.
بیشتربخوانید: آمریکا معافیت عراق از واردات برق و گاز ایران را تایید کرد
روز گذشته منابع امنیتی عراق حمله موشکی به ساختمانی در نزدیکی سفارت آمریکا در منطقه سبز (الخضراء) در مرکز بغداد را تکذیب کردند. پیش از آن شبکه سومریه نیوز عراق گفته بود اواسط شامگاه پنجشنبه موشکی از نوع کاتیوشا به منزلی در منطقه الجادریه در مرکز بغداد اصابت کرد. منطقه الجادریه در نزدیکی منطقه الخضراء قرار دارد که دربرگیرنده تعدادی سفارتخانه خارجی از جمله سفارت آمریکاست. این خبر بعد از السومریه نیوز در رسانههای عربی بهخصوص العربیه بازتاب گستردهای داشت و شبکه اسکای نیوز عربی نیز آن را منتشر کرد. با این حال دیروز محمد الربیعی، نایبرئیس کمیته امنیتی عراق گفت: آنچه رسانه امنیتی منتشر کرده را تکذیب میکنیم. هیچ موشکی به منزل مسکونی در منطقه الجادریه اصابت نکرده و وضعیت امنیتی بغداد بسیار خوب است.
این رویداد در حالی بود که خبرهای دیگری حکایت از شلیک سه خمپاره به پایگاه هوایی بلد در ۶۴ کیلومتری شمال بغداد داشت. براساس منابع عراقی این خمپارهها منجر به آتشسوزی در علفزارهای اطراف شد، اما تلفاتی در پی نداشت. پایگاه هوایی بلد یکی از مهمترین پایگاههای استقرار نیروهای آمریکایی است که هم زمان با سال نو میلادی دونالد ترامپ و همسرش به صورت سرزده و به شکلی توهین آمیز مخفیانه به این پایگاه سفر کردند و با سربازان آمریکایی عکس یادگاری گرفتند.
منابع خبری میگویند در مجموع ۵۲۰۰ سرباز آمریکایی در عراق مستقر هستند. البته در اینباره آمارهای دیگری نیز وجود دارد و تعداد این سربازان را تا ۷۰۰۰ نفر تخمین میزند. اواخر سپتامبر ۲۰۱۷ پنتاگون، تعداد این سربازان را ۸۰۰۰ نفر اعلام کرد. آمریکاییها مدعیاند حضور این سربازان برای ارائه حمایتها و آموزشهای لجستیک به سربازان عراقی است. لیکن مقامات سیاسی عراق تاکنون بارها خواستار خروج نیروهای آمریکایی از این کشور شدهاند. آنها با این استدلال که جنگ با داعش در این کشور پایان یافته حضور نیروهای خارجی را غیر مشروع دانسته و از آمریکا میخواهند هرچه زودتر آنها را خارج کند. دولت دونالد ترامپ، اما با بهانه قرار دادن بقایای داعش در سوریه مدعی است که این نیروها برای ادامه مبارزه با بقایای داعش ضروریاند. هماکنون بخش دیگری از نیروهای آمریکایی در پایگاههای القائم، الخازر و التنف و بخشی از نیروهای آمریکایی نیز بدون اطلاع دولت مرکزی بغداد در اربیل کردستان مستقر هستند.
این آخرین بار نیست که خبرهایی با محتوای حمله به سفارت آمریکا در بغداد منتشر یا تکذیب میشود و قطعا آخرین بار نیز نخواهد بود. اردیبهشت گذشته شبکه خبری اسکاینیوز عربی از وقوع انفجاری در منطقه سبز پایتخت عراق خبر داد. به دنبال آن منابع امنیتی عراق تاکید کردند موشکهایی که به منطقه سبز اصابت کرده، از منطقه الغدیر در بغداد شلیک شده بود. به دنبال این حادثه، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در ادامه لفاظیها و فرافکنیهای خود درباره ایران در حساب توییتری خود خطاب به ایران نوشت: «اگر ایران میخواهد بجنگد این رسما پایانش خواهد بود؛ هرگز دوباره آمریکا را تهدید نکنید.»
منطقه بینالمللی سبز به وسعت ۱۰کیلومترمربع در محله کرخ واقع در مرکز شهر بغداد پایتخت عراق واقع است. در این منطقه مهم، مراکز دولتی عراق، سفارتخانههای متعددی، چون آمریکا و انگلیس، دفاتر نهادهای بینالمللی همچون سازمان ملل و اتحادیه اروپا در آنجا قرار دارد. سال ۲۰۱۴ نیز همین منطقه هدف یک حمله موشکی دیگر قرار گرفت که طی آن سه موشک کاتیوشا به طرف سفارت آمریکا در بغداد شلیک شد. منابع عراقی گفتند از اینها یک موشک به ساختمان سفارتخانه و دو موشک دیگر در اطراف آن سقوط کرده است. اینها همه آسیبپذیری شدید آمریکاییها را در عراق نشان میدهد. گویی آنها در خانهای شیشهای نشسته و هرلحظه بیم آن دارند که از جایی به آنها حمله شود.
چنین وضعیت لرزان و هراسناکی موجب شده تا بعضی از منتقدان ترامپ نسبت به عواقب اقدامات جنگ افروزانه او بهخصوص در ارتباط با ایران هشدار دهند. برای مثال وندی شرمن، مذاکرهکننده سابق هستهای آمریکا بعد از درج نام سپاه پاسداران از سوی آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی گفت این اقدام موجب به خطر انداختن جان سربازان این کشور در عراق خواهد شد. به گزارش نیویورکتایمز، وی تاکید کرد: «دولت اوباما به فکر درج نام سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی خارجی بود، اما این کار را نکرد، زیرا خطراتی که از این رهگذر متوجه آمریکاییها میشد، مهم بود». پس از اقدام نابخردانه ترامپ، حکومت ایران نیز به صورت رسمی «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به این کشور در منطقه را در زمره گروههای تروریستی قرار داد تا نشان دهد در این باره کاملا جدی بوده و مقابله به مثل خواهد کرد. حال به نظر میرسد هرگونه تشدید تنش بین ایران و آمریکا میتواند به صورت مستقیم سربازان آمریکایی مستقر در عراق را هدف قرار دهد و بر تعداد کشتههای آنها در این کشور بیفزاید.
منبع: جام جم
انتهای پیام/