مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سواد خواندن در دانش‌آموزان ایرانی ضعیف است، در کشور سخنان بسیاری درباره فواید مطالعه گفته می‌شود اما در عمل سرانه مطالعه اندک و در مواردی ناامید کننده است.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سیدعلی‌اصغر سیدآبادی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در نشست خبری با بیان اینکه ترویج فرهنگ کتابخوانی تنها وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست، اظهار کرد: اجرای طرح‌هایی مانند پایتخت کتاب و جام باشگاه‌های کتابخوانی برای آن است تا از ظرفیت همه بخش‌های دولتی و خصوصی در این زمینه استفاده شود.

وی با اشاره به اهمیت مطالعه در تعالی فرهنگ هر جامعه، تصریح کرد: کتابخوانی زیربنای سایر فعالیت‌های فرهنگی و محور توسعه جوامع مترقی است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: سواد خواندن در دانش‌آموزان ایرانی ضعیف است، در کشور سخنان بسیاری درباره فواید مطالعه گفته می‌شود، اما در عمل سرانه مطالعه اندک و در مواردی ناامید کننده است.

سیدآبادی با بیان اینکه سرانه مطالعه در استان‌های مختلف از چهار تا ۲۴ دقیقه در روز متفاوت است، خاطرنشان کرد: بررسی‌های آماری نشان می‌دهد علاوه بر سرگرمی‌های مجازی که باعث غفلت افراد از مطالعه شده، مؤلفه‌های دیگری مانند نظام آموزشی و خانواده نیز در این زمینه اثرگذار است.

وی با اشاره به نقش معلمان در آموزش شیوه صحیح مطالعه به دانش‌آموزان، یادآور شد: معلمانی که در کارگاه‌های طرح جام باشگاه‌های کتابخوانی شرکت کرده‌اند در زمینه آموزش نیز موفق‌تر بوده‌اند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این وزارتخانه به دنبال اجرای طرح‌هایی برای خوشایند کردن مطالعه برای همه افراد به‌ویژه کودکان و نوجوانان است، اظهار کرد: آخرین طرحی که در این زمینه اجرا شده جام باشگاه‌های کتابخوانی است که به شیوه ترویج فرهنگ کتابخوانی گروهی اجرا شده است.

سیدآبادی با اشاره به نقش ادبیات فاخر ایرانی در تربیت نسل‌های آینده، تأکید کرد: لازم است آثاری مانند گلستان یا شاهنامه دوباره خوانی شود، این آثار بن‌مایه‌های ارزشمندی برای تربیت نسل‌های آینده دارد و در عین حال بعضی جنبه‌های تربیتی آن با موازین امروزی سازگار نیست.

وی با تأکید بر تمرکززدایی در حوزه تألیف، چاپ و نشر کتاب‌های ادبیات کودک و نوجوان، تصریح کرد: تاکنون برای آسیب‌شناسی ادبیات کودک و نوجوان در استان‌ها کاری نشده است، اما تفاوت فرهنگی آشکاری که بر مؤلفه‌های مهمی مانند سرانه مطالعه اثرگذار است، مشاهده می‌شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو طرح «گذر‌های فرهنگی» و «تبدیل فضا‌های موجود شهری به فضا‌های فرهنگی و هنری» را اجرا کرده که هدف اصلی آن‌ها احیای فرهنگ بومی، پالایش آن‌ها و انتقال به نسل‌های آینده است.

سیدآبادی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته ۱۵ هزار باشگاه کتابخوانی در هزار و ۷۰۰ شهر کشور تشکیل شد، افزود: در هر یک از این باشگاه‌ها حداقل ۱۲ کودک و نوجوان عضو بوده‌اند که شبکه‌ای گسترده از دوستداران کتاب و علاقه‌مندان به فرهنگ مطالعه را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان دو هزار و ۲۰۰ باشگاه کتابخوانی ایجاد شد، یادآور شد: برای اجرای این طرح در سراسر کشور اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیون تومان هزینه شد و از این جهت این طرح یکی از کم‌هزینه‌ترین طرح‌های فرهنگی کشور محسوب می‌شود.

انتهای پیام/م

 

نظر مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سرانه مطالعه درکشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.