مجلس علیای روسیه امروز در خصوص لایحه مربوط به تعلیق پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد تصمیم‌گیری خواهد کرد.

بررسی تعلیق پیمان منع موشکی ۱۹۸۷ در پارلمان روسیهبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مجلس علیای روسیه امروز چهارشنبه قانونی را به منظور تعلیق تعهدات مسکو تحت پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد مورد بررسی قرار می‌دهد.

پیش نویس این لایحه توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ارائه شد. بر اساس این لایحه رئیس جمهور روسیه می‌تواند درباره از سرگیری تعهدات تحت پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد تصمیم گیری کند. این سند قانونی پیشتر در مجلس دومای روسیه به تصویب رسید.

والنتینا ماتوینکو، رئیس پارلمان روسیه به خبرنگاران گفت پارلمان از این لایحه حمایت می‌کند و تاکید کرد تصمیم برای تعلیق پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد یک اقدام اجباری بود. رئیس پارلمان روسیه تصمیم ولادیمیر پوتین درباره پیمان منع موشکی را کاملا درست دانست، زیرا چنین تصمیمی به روسیه این حق را می‌دهد که به توسعه سلاح‌هایی بپردازد که منافع ملی و امنیتی آن را تامین می‌کند.

مجلس دومای روسیه پیشتر با ۴۱۷ رای موافق و یک رای مخالف با اقدام رئیس جمهور این کشور برای تعلیق مشارکت مسکو در پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد موافقت کرد. همچنین پیشتر اعلام شد قرار است این لایحه ۲۶ ماه میلادی جاری در مجلس علیای روسیه مورد بررسی قرار بگیرد و به رای گذاشته شود. این لایحه به ولادیمیر پوتین این امکان را خواهد داد تا اجرای پیمان موشکی ۱۹۸۷ با آمریکا را بنا به صلاحدید خود از سر بگیرد.

اوایل سال میلادی جاری آمریکا اعلام کرد این کشور تعهدات خود تحت پیمان موشکی ۱۹۸۷ را به مدت شش ماه به حالت تعلیق درمی‌آورد. در دوم فوریه امسال نیز رئیس جمهور روسیه اعلام کرد مسکو در واکنش به اقدام واشنگتن تعهدات خود تحت این پیمان را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق منعقد شد و یکی از اقدامات اساسی در جهت تنش‌زدایی دوران جنگ سرد بود. پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد هر دو کشور را ملزم به از بین بردن موشک‌های کروز و بالستیک زمینی با بُرد حدود ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل می‌کرد. مسکو و واشنگتن بار‌ها یکدیگر را به نقض این پیمان موشکی متهم کرده‌اند.

انتهای پیام/

برچسب ها: روسیه ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار