به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، همایش درسهایی از سیلهای اخیر در حوزه راه، ساختمان و شهرسازی ویژه مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی، فرمانداران، شهرداران و اعضای سازمان نظام مهندسی استان به میزبانی اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمان و با حضور شکرچیزاده معاون وزیر و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، آیتاللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان برگزار گردید.
آیت اللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان با اشاره به وسعت ۱۸۳ هزار کیلومتری استان کرمان عنوان کرد: به واسطه این پهناوری با انواع و اقسام حوادث و بلایای طبیعی از جمله سیل، زلزله، توقان و آتش سوزی مواجه هستیم.
وی با اشاره به وقوع زلزلههای پیاپی در سال ۹۶ و سیل اوایل سال ۹۸ بیان داشت: استان کرمان تجربیات متعددی طی سالهای گذشته دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان به اقدامات صورت گرفته در حوزه کنترل سیلابهای استان اشاره داشت: با همکاری فرمانداران، مدیران شهرستانی، شهرداریها و دهیاریها، اقدامات پیشگیرانهای در این زمینه انجام شد.
وی افزود: علی رغم اینکه کرمان به عنوان معین شهرستان حمیدیه انتخاب شد، همزمان در استان کرمان درگیر سیل بودیم و بارندگیهای ابتدای سال اکثر نقاط استان ما را درگیر کرده بود که با مدیریت و جلساتی که دو هفته قبل از بارندگی برگزار گردید، از خسارتهای بالا جلوگیری شد.
آیتاللهیموسوی گفت: در سیل خوزستان ۱۴۰ دستگاه ماشینآلات استان کرمان درگیر بود و همزمان در کرمان هم با بحران سیل مواجه شدیم.
وی با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته، وضعیت دهانه پلها بهبود بخشیده شد و برخی از تصرفات تا حدودی ساماندهی شد و عملا در سیلابهای ابتدای سال کمترین خسارت را داشتیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان بیان داشت: در این بارندگیها تلفات هم نداشتیم و پیگیریهای دو هفتهای کمک کرد و توانستیم پوشش کامل را در استان داشته باشیم.
آیتاللهیموسوی عنوان کرد: اگر همیت و همراهی دستگاهها در مجموعه بحران شکل گیرد، خاصه قبل از ایجاد بحران، میتواند تمام خسارت ناخواسته را کاهش دهد.
وی افزود: برای کمیسیونهای ۱۰۰ و ۹۹ استان مصوب شد تا با شناسایی تصرفاتی که در حرائم و بستر رودخانهها و محل عبور آب ایجاد شده است، اقدام جدی صورت گیرد.
معاون استاندار کرمان نظارت بر ساخت و سازها را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: اگر در زمان ساخت و ساز، نهایت دقت صورت نگیرد، هزینهها در جریان سیل هدر خواهد رفت.
وی اظهار کرد: در جریان سیل اخیر در خوزستان، در ابتدا که معین حمیدیه نبودیم، لرستان را حمایت میکردیم و بعد کرمان معین حمیدیه شناخته شد: مسئولان مخلی اطلاعات منطقه خود را کامل داشته باشن: کاری که در خورستان ما را درگیر کرده بود.
شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در این همایش با بیان اینکه فروردین ماه امسال یک سوم کشور با سیلاب مواجه بود، عنوان کرد: به دلیل سالهای متمادی خشکسالی و بیآبی که در کشور شاهد بودیم، آمادگیهای لازم برای وقوع سیلاب در کشور وجود نداشت.
وی به خسارت ۴۰ هزار میلیارد تومانی سیل در کشور اشاره داشت و گفت: این خسارتها نشان داد ما مخاطره لازم در سیل را مهندسی کشورمان نداریم.
شکرچیزاده با تاکید بر اینکه مقدار زیادی باید تغییرات مهندسی را در ساخت و سازها ایجاد کنیم، افزود: توجه به حریم کمی و کیفی رودخانه و عایت اصول اولیه مهمترین مسئله در ساخت و ساز است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ابراز داشت: کنترل و تضمین کیفی مورد توجه جدی باید قرار داشته باشد و تغییر رویکرد در کارهای مهندسی صورت گیرد.
وی به تغییرات اقلیمی در کره زمین اشاره داشت و گفت: طبق پیشبینیها، شرایط اقلیمی دنیا در حال تغییر است و همین مسئله احتمال وقوع سیل را بالا برده است.
شکرچیزاده تهیه نقشههای ریسک و خطرپذیری را از الزامات برشمرد.
انتهای پیام/ی