محسن فرهادی رئیس اداره سلامت محیط کار وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: وزارت بهداشت برنامه ویژهای برای کنترل مسائل بهداشتی و سلامت محیط در ایام اربعین دارد به همین دلیل از آغاز ماه محرم تمام 2 هزار تیم سلامت محیط بهداشت کار وزارت بهداشت در آمادگی کامل به سر میبرند.
وی ادامه داد: با توجه به شروع فصل گرما در ایام اربعین و بروز احتمالی بیماریهای مختلف به دلیل افزایش دمای هوا، تیمهای سلامت محیط وزارت بهداشت حساسیت بیشتری نسبت به مسائل بهداشتی در طول ایام اربعین دارند و تا به امروز هماهنگیهای لازم در 2 محور درون مرزی و برون مرزی در ایام پیاده روی اربعین انجام شده است.
رئیس اداره سلامت محیط کار وزارت بهداشت با بیان اینکه زائران اربعین از استانهای مختلف عبور و در نهایت از استانهای مرزی کشور به سمت عراق حرکت میکنند، بیان کرد: برنامههای اداره سلامت محیط کار وزارت بهداشت در داخل مرزها از ایام محرم آغاز میشود و نظارت جدی بر روی مسائل بهداشتی شهرهای مرزی صورت میگیرد.
فرهادی افزود: تمام کارشناسان بهداشت محیط با تجهیزات لازم برای کنترل و رصد بهداشت مواد غذایی و به خصوص آب و یخ در آمادگی کامل به سر میبرند و هوشیاری بیشتری نسبت به رعایت مسائل بهداشتی یخهای مورد استفاده انجام میشود و همچنین کنترل ویژهای بر روی موکبهای داخل کشور انجام میگیرد.
وی اظهار کرد: در صورت نیاز برای بازرسی و نظارت بر روی سلامت محیط و مواد غذایی از استانهای معین و سایر دانشگاههای علوم پزشکی کمک گرفته میشود.
رئیس اداره سلامت محیط کار وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در آن سوی مرزها در ایام اربعین، ادامه داد: بازرسان سلامت محیط نظارت جدی بر موکبهای داخل کشور عراق و به خصوص موکبهای ایرانی دارند تا هیچگونه مشکلی از نظر سلامتی برای زائران در طول مراسم پیاده روی اربعین ایجاد نشود.
فرهادی گفت: در سال گذشته تفاهم نامهای بین وزارت بهداشت ایران با کشور عراق امضاء شده و ممکن است امسال نیز همان مفاد تفاهمنامه مجددا اجرایی شود که بر اساس آن کشور عراق به کارشناسان بهداشت محیط کشورمان اجازه نظارت و کنترل مواد غذایی و آب را با تجهیزات کامل میدهند و در همین راستا بازرسان ما نظارت جدی بر اماکن عرضه کننده مواد غذایی و آب در شهرهای کربلا، نجف و کاظمین در ایام اربعین دارند تا خدمات خوبی به زائران در زمان اربعین ارائه دهند.
وی ادامه داد: یکی از کارهای اداره سلامت محیط وزارت بهداشت، آموزش چهره به چهره بهداشت به زائران در خاک عراق است و این کار با هدف مداخله و رفع مشکلات احتمالی انجام میشود، افزون بر اینها کارشناسان سلامت محیط وزارت بهداشت با دستگاههای سنجش دما و برودت، PH، سنجش روغن، بار میکروبی، کدورت سنج آب و کلرسنجی آب را هم انجام میدهند.
رئیس اداره سلامت محیط کار وزارت بهداشت یادآوری کرد: با توجه به گرم بودن هوا در ایام اربعین، تجیز دستگاههای کارشناسان بهداشت محیط نسبت به سال گذشته افزایش پیدا میکند و فعالیت دانشگاههای علوم پزشکی در ایام اربعین به دلیل کنترل مسائل بهداشتی زائران در هنگام خروج و ورود به کشور افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام/