به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری افراد از شیر سویا و شیربادام به عنوان جایگزین شیر گاو استفاده میکنند به خصوص کسانی که به کازئین و لاکتوز آلرژی دارند، به دیابت وبیماریهای قلبی هم مبتلا هستند. هر دو شیر سویا وشیر بادام بدون گلوتن است و برای افرادی که لبنیات مصرف نمیکنند مفیدند.
خواص شیر بادام
شیر بادام در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و درست مانند شیر سویا طعمی ملایم دارد. شیر بادام را با خیساندن ۶ تا ۸ ساعته بادام در آب و میکس کردن آن درست میکنند.
یک لیوان شیر بادام حاوی ۴۰ کالری، یک گرم فیبر و ۳ گرم چربی است به همراه مقدار زیادی منیزیم، سلنیوم، منگنز و ویتامین E
شیر بادام هم مانند شیر سویا بدون کلسترول است.
شیر بادام بدون چربی اشباع است و یک نوشیدنی سالم برای قلب محسوب میشود.
همچنین دارای اسیدهای چرب امگا ۳ است که به بهبود خلق و خو، درمان آرتروز، افزایش حافظه و کاهش کلسترول بد کمک میکند.
مقدار پروتئین شیر بادام بسیار کمتر از شیر گاو است. چربی شیر بادام بیشتر از شیر سویا است.
خواص شیر سویا
شیر سویا یک نوشیدنی رایج از آسیاست که در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده است و با خیساندن سویا در آب تهیه میشود.
یک لیوان شیر سویا حدود ۸ گرم پروتئین دارد و حاوی ویتامین B۱۲، B۱، D، A و کلسیم است. یک لیوان شیر سویا ۹۰ کالری دارد. حاوی مقدار کمی چربی اشباع و اسیدهای چرب امگا ۳ است.
شیر سویا تنها جایگزین لبنیات است که مقدار مشابه پروتئین شیر گاو دارد و همچنین حاوی مقدار بالایی چربیهای غیر اشباع و آنتی اکسیدان ایزوفلاون است که میتواند باعث کاهش التهاب بدن وبرخی سرطانها شود.
شیر سویا تاثیر مفیدی بر عملکرد تیروئید دارد.
اسیدآمینههای موجود در شیر سویا کمتر از شیر گاو است.
اگر مبتلا به نقرس هستید مصرف شیر سویا را محدود کنید.
منبع : خراسان
انتهای پیام/