به گفته دانشمندان، تلسکوپ بزرگ ماژلان می‌تواند اطلاعات بسیار مفیدی درباره اسرار فضا با وضوح بسیار بالای اجرام آسمانی در اختیار دانشمندان قراردهد.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پروژه ساخت بزرگ‌ترین تلسکوپ دنیا با نام اختصاری GMT به وسیله گروهی از مهندسان به سرپرستی تیم دانشگاه آریزونا دردست اجراست. به گفته دانشمندان، انسان امروزی درباره ۹۷ درصد از جهان اطلاعات ندارد و به مطالعه‌های فراوان برای کشف اسرار آسمان نیاز است.
 

تلسکوپ بزرگ ماژلان دارای ۷ آینه دایره‌ای ۸.۲ متری است که از جنس شیشه‌هایی ویژه است که به وسیله دانشمندان ژاپنی تهیه شده است. این آینه‌ها دریک کوره دوار با طراحی ویژه ساخته شده اند و درجریان ساخت درمعرض درجه حرارت ۱۱۴۸.۸۸۹ درجه سلیسیوس قرارگرفته اند، وزن هریک از آن‌ها حدود ۱۶.۵ تن و مدت زمان لازم برای ساخت یک عدد از آینه‌ها بیش از ۱۸ ماه است.
بیشتر بخوانید: ۱۵ حقیقت عجیب و حیرت‌انگیز درباره اسرار فضا+تصاویر
تیم سازنده اعلام کرده؛ دقت تلسکوپ در دست ساخت ماژلان بسیار بیشتر از تمامی نمونه‌های دیگر است و می‌توان از آن برای رصد بسیاردقیق اجرام آسمانی استفاده کرد. شفافیت و وضوح تصاویر دریافتی از تلسکوپ فضایی ماژلان به گفته تیم سازنده ۱۰ برابر قوی‌تر از تلسکوپ فضایی هابل خواهد بود. این تلسکوپ از دسته تلسکوپ‌های نوری و بزرگ‌ترین درزمان تکمیل در دنیا خواهد بود.
 

از جمله اهدافی که تلسکوپ به دلیل آن ساخته شده است، می‌تواند کشف سیاره‌های فراخورشیدی جدید را نام برد. به گفته دانشمندان تلسکوپ‌ها به نوعی ماشین زمان هستند و با استفاده از تلسکوپ ماژلان می‌توان به ۱۰ میلیارد سال پیش نگاه کرد و درزمان شکل گیری اولیه جهان تولد اولین ستاره‌ها را مشاهده کرد.
 

قراراست تلسکوپ بزرگ ماژلان در کوه‌های واقع در صحرای آتاکامی شیلی مستقر می‌شود. آینه‌ها داخل یک رصد خانه ۲۲ طبقه قرار می‌گیرند. بنا برپیش بینی‌های انجام شده قراراست تا اواسط دهه آینده کارساخت تلسکوپ غول پیکرماژلان به طورکامل تمام و تلسکوپ مورد استفاده علمیاتی قرار گیرد.

منبع: cbsnews
انتهای پیام/

حضور بزرگ‌ترین تلسکوپ دنیا در بیابان‌های شیلی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.